Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Ravioli met mozzerella spinazie

Verse ravioli gevuld met proscuito en mozzarella op een bedje van spinazie

Ingrediënten:
Vellen pastadeeg (voor 4 personen)
1 bol mozzarella
4 plakken prosciutto ham
4 a 5 blaadjes basilicum
1 teentje knoflook, fijngehakt
Scheutje olijfolie
200 gram verse spinazie
3 eetlepels rode pesto
50 gr gepelde walnoten
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
 
Bereiding
Snijd de mozzarellabol, basilicum blaadjes en de proscuittoham in hele kleine stukjes. Voeg deze samen in een kom en meng goed door elkaar. Leg om de 5 cm een klein hoopje mozzarellamengsel op een pastavel. Leg er een ander pastavel bovenop en druk met de raviolistamper de ravioli er uit. Doe dit totdat de vulling en de pastavellen op zijn. Zet een koekenpan of hapjespan op het vuur en doe er een scheutje olijfolie in. Fruit de knoflook aan en voeg dan in stappen de verse spinazie toe totdat deze is geslonken. Hak de walnoten fijn en voeg deze bij de spinazie. Kook de verse ravioli in een paar minuten in een ruime hoeveelheid water. Ze zijn klaar als ze boven komen drijven. Schep de ravioli er voorzichtig uit leg ze op een (tijdelijk) bord. Schep de pesto voorzichtig door de ravioli. Serveer de ravioli dan mooi op 4 borden en schep er wat spinazie met walnoten over. Maak het af met wat geraspte Parmezaanse kaas.

 

Hoe maak je pasta?

Beoordeling (5 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel