Ga naar de inhoud
Risotto verde met groene groenten

Risotto verde met groene groenten

Deze risotto verde met burrata is een romige en frisse maaltijd vol met groene groenten en smaak. Perfect voor doordeweeks of als vegetarisch hoofdgerecht voor een etentje. De combinatie van groene pesto, spinazie, courgette en munt maakt het lekker zomers. De zachte burrata zorgt voor een heerlijke romige afwerking van deze risotto verde.

35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediƫnten: Risotto verde

Voor personen

  • 300 gr risottorijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gr spinazie
  • 1 courgette
  • 125 gr erwten
  • 4 eetlepels groene pesto
  • 1 citroen
  • 1 liter groentebouillon ( glutenvrij )
  • 2 burrata
  • 75 gr Parmezaanse kaas ( geraspt )
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout ( naar smaak )
  • 1 handje pijnboompitten ( geroosterd )
  • enkele blaadjes verse basilicum ( voor garnering )

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding: Risotto verde

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit de ui glazig. Voeg daarna de knoflook toe en bak kort mee tot deze begint te geuren.


  2. Hak de courgette in kleine blokjes en voeg toe aan de ui en knoflook.


  3. Voeg de risottorijst toe en bak deze al roerend 2 minuten mee tot de korrels glanzen. Roer de pesto erdoor. Vervolgens roer je ook de spinazie erdoor, dit kan zowel verse spinazie zijn als uit de diepvries. Blus af met een scheutje van de warme groentebouillon en roer tot het vocht is opgenomen.


  4. Voeg steeds een soeplepel bouillon toe en roer regelmatig. Herhaal dit totdat de rijst bijna gaar is, dit duurt ongeveer 20 a 25 minuten. Voeg de in laatste minuten de erwtjes toe aan de risotto wanneer de rijst bijna gaar is.


  5. Breng de risotto verde op smaak met wat verse basilicum, geraspte citroenschil voor frisheid en roer de geraspte Parmezaanse kaas door de risotto. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.


  6. Serveer de risotto verde in diepe borden. Leg in het midden een halve burrata en garneer met pijnboompitten en verse basilicum.


  7. Sandra’s tip: Je kunt er ook nog wat groene asperges aan toevoegen als je extra groente wilt. Ik heb in dit recept geen wijn gebruikt om de risottorijst mee af te blussen, maar mocht je willen kun je dit nog toevoegen.


Tips

Hoe maak je de lekkerste risotto?

Bak de risotto rijst eerst kort in de pan, dit geeft extra veel smaak en de beste textuur. Blus af met droge witte wijn, en voeg daarna bouillon toe, beetje bij beetje. Proef regelmatig tussendoor, je wil niet dat risotto nog hard is maak ook niet te ver doorgekookt. Lees ook mijn blog met 6 onmisbare tips voor risotto.

Kan ik risottorijst vervangen door gewone rijst?

Ik raad het af, gewone rijst geeft niet dezelfde romige structuur. Risottorijst zoals arborio of carnaroli werkt echt het best. Die heeft een korte korrel en neemt veel vocht op.