Spinazie risotto

Lekkere romige vegetarische risotto met spinazie, 2 soorten kaas en een lekkere crunch van pijnboompitten.

Hoofdgerecht 40 min

ingrediënten

voor 4 personen

Bereiding

  1. Tip: gorgonzola kaas is vrij sterk van smaak, je kunt daarom ook deze vervangen door geitenkaas of extra Parmezaanse kaas gebruiken of gebruik de helft van de aangegeven gorgonzola voor een minder sterke smaak.

  2. Ontdooi de spinazie en laat goed uitlekken in een vergiet of zeef en druk het vocht er grotendeels uit. Hak de ui fijn en fruit aan in een pan met een klein beetje olie of boter. Voeg de risottorijst toe en bak 3 minuutjes mee tot deze glazig beginnen te zien. Blus af met een scheut witte wijn (deze stap kun je ook eventueel overslaan).

  3. Schep steeds een soeplepel warme bouillon bij de risotto tot de rijst deze heeft opgenomen. Roer af en toe door. Voeg halverwege de spinazie toe en roer erdoor. Na in totaal ca. 25 minuten is de risotto gaar, proef dit ook. Het kan zijn dat het nog iets langer duurt of dat je nog wat bouillon overhoudt.

  4. Snijd de gorgonzola in stukjes en roer ⅔ door de risotto samen met de Parmezaanse kaas, klontje boter en wat blaadjes basilicum. Laat de kaas in de risotto smelten. Serveer de risotto met de overgebleven gorgonzola on top en garneer met pijnboompitten en basilicum.

  5. Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
191 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!