Ga naar de inhoud
Hollandse traybake met aardappel

Hollandse traybake met aardappel

In 10 minuten doe je alle voorbereidingen voor deze makkelijke traybake met aardappels, bloemkool en wortel. Lekker met een frisse yoghurtdip met munt.

10 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr wortel
  • 450 gr aardappel partjes
  • 200 gr gehaktballetjes ( vega )
  • 1 courgette
  • 200 gr bloemkool
  • olijfolie
  • 1 snuf peper en zout
  • 1 snuf nootmuskaat
  • 1 snuf paprikapoeder
  • 1 teen knoflook

Yoghurt dip: 

  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 handje verse munt
  • 1 teen knoflook

Materiaal

  • Bakplaat met bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.


  2. Snijd de bloemkool in gelijke roosjes.


  3. Snijd de courgette doormidden in de lengte en snijd in halve plakjes.


  4. Snijd de wortel eventueel in stukken. Ik gebruikte kleine geschrapte worteltjes dus het was niet nodig.


  5. Doe de aardappelpartjes, wortel, courgette, balletjes en bloemkool in een grote kom. Voeg een scheutje olijfolie toe en de nootmuskaat, paprikapoeder, peper en zout en meng door elkaar.


  6. Verdeel dan alles over een bakplaat met bakpapier en schuif in de oven.


  7. Bak de Hollandse traybake ca. 25 minuten tot alles beetgaar is. Schep alles halverwege een keer om.


  8. Maak ondertussen de dipsaus: pers de knoflook uit en meng met de yoghurt en wat fijngesneden verse munt. Breng de saus op smaak met een snuf peper en zout.


  9. Serveer de baketray met de yoghurtdip.


  10. Tip: in plaats van aardappelpartjes kun je ook aardappelschijfjes of frieten gebruiken.