Hollandse traybake met aardappel

In 10 minuten doe je alle voorbereidingen voor deze makkelijke traybake met aardappels, bloemkool en wortel. Lekker met een frisse yoghurtdip met munt.

Hoofdgerecht 10 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Yoghurt dip: 

Materiaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Snijd de bloemkool in gelijke roosjes.

  3. Snijd de courgette doormidden in de lengte en snijd in halve plakjes.

  4. Snijd de wortel eventueel in stukken. Ik gebruikte kleine geschrapte worteltjes dus het was niet nodig.

  5. Doe de aardappelpartjes, wortel, courgette, balletjes en bloemkool in een grote kom. Voeg een scheutje olijfolie toe en de nootmuskaat, paprikapoeder, peper en zout en meng door elkaar.

  6. Verdeel dan alles over een bakplaat met bakpapier en schuif in de oven.

  7. Bak de Hollandse traybake ca. 25 minuten tot alles beetgaar is. Schep alles halverwege een keer om.

  8. Maak ondertussen de dipsaus: pers de knoflook uit en meng met de yoghurt en wat fijngesneden verse munt. Breng de saus op smaak met een snuf peper en zout.

  9. Serveer de baketray met de yoghurtdip.

  10. Tip: in plaats van aardappelpartjes kun je ook aardappelschijfjes of frieten gebruiken.

Heeft het gesmaakt?
57 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!