Hollandse traybake met aardappel
In 10 minuten doe je alle voorbereidingen voor deze makkelijke traybake met aardappels, bloemkool en wortel. Lekker met een frisse yoghurtdip met munt.
10 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
200 gr wortel
-
450 gr aardappel partjes
-
200 gr gehaktballetjes ( vega )
-
1 courgette
-
200 gr bloemkool
-
olijfolie
-
1 snuf peper en zout
-
1 snuf nootmuskaat
-
1 snuf paprikapoeder
-
1 teen knoflook
Yoghurt dip:āÆ
-
4 eetlepels Griekse yoghurt
-
1 handje verse munt
-
1 teen knoflook
Materiaal
-
Bakplaat met bakpapier
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200Ā° graden.
-
Snijd de bloemkool in gelijke roosjes.
-
Snijd de courgette doormidden in de lengte en snijd in halve plakjes.
-
Snijd de wortel eventueel in stukken. Ik gebruikte kleine geschrapte worteltjes dus het was niet nodig.
-
Doe de aardappelpartjes, wortel, courgette, balletjes en bloemkool in een grote kom. Voeg een scheutje olijfolie toe en de nootmuskaat, paprikapoeder, peper en zout en meng door elkaar.
-
Verdeel dan alles over een bakplaat met bakpapier en schuif in de oven.
-
Bak de Hollandse traybake ca. 25 minuten tot alles beetgaar is. Schep alles halverwege een keer om.
-
Maak ondertussen de dipsaus: pers de knoflook uit en meng met de yoghurt en wat fijngesneden verse munt. Breng de saus op smaak met een snuf peper en zout.
-
Serveer de baketray met de yoghurtdip.
-
Tip: in plaats van aardappelpartjes kun je ook aardappelschijfjes of frieten gebruiken.
Heeft het gesmaakt?
60 stemmen
Ook lekker