Risotto met champignons en truffel

Heerlijk smeuïge risotto met truffel die erg makkelijk is om te maken en ideaal is voor een gezellig dinertje. Ik gebruikte truffeltapenade, maar je kunt ook nog wat extra verse truffel toevoegen.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Maak de bouillon en zet aan de kant met een deksel erop zodat deze warm blijft.

Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan in een pan met een klein beetje olie of boter. Voeg de risottorijst toe en bak 5 minuutjes mee. Blus daarna af met een scheutje wijn.

Snijd de champignons in plakjes en bak alvast deze in een andere pan.

Voeg dan een soeplepel van de bouillon toe aan de risottorijst als de wijn is opgenomen. Roer de risotto regelmatig door en laat ook de bouillon opnemen. Herhaal dit tot de risotto gaar is, dit duurt ca. 15 minuten. Proef ook af en toe of de rijst al gaar is. Hij mag zacht zijn maar nog een kleine bite van binnen hebben.

Voeg op het laatst de gebakken champignons door de risotto toe samen met de truffeltapenade, geraspte Parmezaanse kaas, grof gehakte peterselie en boter. Roer alles goed door en serveer de truffelrisotto met wat extra peterselie en Parmezaanse kaas en eventueel wat verse truffel.

Tips: Eet de risotto met een warm bijgerecht of een salade om genoeg groentes binnen te krijgen.

Houd eventueel wat extra gebakken paddenstoelen apart om te garneren. Ook lekker met wat geroosterde pijnboompitten.

Verse truffels kun je kopen bij delicatessenwinkels. Ze zijn niet goedkoop, maar wel erg leuk (én lekker) als je eens uit wil pakken.

33 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!