Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Herfstrecepten

Herfstrecepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige taartjes met paddenstoelen
  • Voorgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 6 stuks
  • **

Heerlijke hartige bladerdeegtaartjes gevuld met ricotta en paddenstoelen, lekker als voorgerecht of lunch.

Vegetarische stoofschotel
  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke goed gevulde stoofpot zonder vlees maar met champignons, wortel en aardappel

Pompoen crumble
  • Nagerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Pompoen crumble met speltmeel, havermout en sinaasappel. Heerlijk als winters toetje

Pompoen kaneelbroodjes
  • Ontbijt
  • 30 min + 25 min oventijd + 75 min rijzen
  • 8 stuks
  • ***

Zelfgemaakte zoete kaneelrolletjes met een herfstige vulling van pompoen met pumpkin spice kruiden

Pompoencakejes voor Halloween
  • Bakrecept
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 12-15 stuks
  • **

Leuk om te maken voor Halloween: oranje cakejes met pompoen en een roomkaastopping met spinnenweb van chocolade

Pompoenrisotto
  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke smeuïge herfst risotto met geroosterde pompoen en parmezaanse kaas

Geroosterde pompoen van de bakplaat
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Supermakkelijke baketray uit de oven van kruidige plakken pompoen, paprika en geitenkaas met een worstje

Pasta met paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke vegetarisch pasta recept met paddenstoelen, spinazie in een romige saus van crème fraiche

Gezonde appeltaart
  • Bakrecept
  • 45 min + 60 min oventijd
  • 10-12 personen
  • **

Deze gezondere versie op de bekende appeltaart gemaakt met o.a. volkorenmeel en zonder geraffineerde suiker smaakt heerlijk en is bovendien een stuk verantwoorder

Pompoencake
  • Bakrecept
  • 30 min + 45 oventijd + afkoelen
  • 12 plakken
  • **

Gezonde en licht zoete pompoencake met speculaaskruiden, pecannoten en een frisse topping van kwark

Plaattaart met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Super makkelijke maaltijd van pompoen met geitenkaas en andere toppings op een knapperige plaattaart van bladerdeeg

Knolselderij koekjes
  • Bijgerecht
  • 40 min + 15 min
  • 10 stuks
  • **

Knapperige koekjes gemaakt van knolselderij en Parmezaanse kaas zijn een heerlijk bijgerecht

Feestelijke salade met stoofpeer
  • Voorgerecht
  • 20 min + 5 oventijd
  • 4 personen
  • *

Super makkelijke salade met stoofpeer en geitenkaas voor een feestelijke start van het kerstdiner

Griekse stoofschotel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 3 uur stoven
  • 3-4 personen
  • **

Lekker zacht stoofvlees met een Griekse twist van oregano, paprika en feta

Gevulde appels met notenvulling
  • Nagerecht
  • 30 min + 20 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Deze gevulde appels uit de oven met een vulling van noten en spijs zijn lekker met een bolletje ijs of toef slagroom

Krokante pompoen uit de oven
  • Bijgerecht
  • 25 min + 15 min oventijd
  • 20 stuks
  • *

Deze plakjes pompoen uit de oven met een krokant laagje met Parmezaanse kaas is lekker als snack of bijgerechtje

Pompoenstamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Deze stamppot heeft een heerlijk herfstig tintje, doordat het gemaakt is met pompoen en op smaak gebracht is met salie en geitenkaas.

Pasteitjes met champignons
  • Voorgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Lekkere herfstige potjes uit de de oven met een romig mengsel met champignons en een knapperig dakje van bladerdeeg.

Plaattaart met rode biet
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Heerlijke vegetarische plaattaart van bladerdeeg met plakjes rode biet, walnoten en mozzarella. Een lekkere en makkelijke maaltijd!

Gevulde portobello’s met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Grote gevulde champignons met een vegetarische vulling van spinazie en geitenkaas, lekker en voedzaam!

Hachee basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 3 uur stoven
  • 4-5 personen
  • **

Hét basisrecept om klassieke hachee te maken, een heerlijk zacht stoofvlees met o.a. uien, laurier en kruidnagels. Lekker met aardappelpuree en rode kool!

Pasta met spek en peer
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • **

Verrassend pastarecept van gebakken spekjes met peer in een romige saus met walnoten, perfect voor in de herfst!

Vijgenjam
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 1 potje
  • **

Veel verse vijgen uit de moestuin? Maak er vijgenjam van met een vleugje kaneel en gember. Makkelijk te maken en klaar in 20 minuten.

Romige maaltijdsoep met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • **

Goed gevulde en stevige maaltijdsoep met kip en rijst. Perfect voor op een stormachtige herfstdag of koude winterdag.

Klassieke appeltaart
  • Bakrecept
  • 45 min + 60 min oventijd
  • 10-12 personen
  • **

Hét basisrecept voor de lekkerste appeltaart met krokante korst en zoete vulling van appel en kaneel, inclusief stap voor stap foto’s, uitleg en tips

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

 Cadeau-tip!

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99