Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Herfstrecepten

Herfstrecepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Pompoenstamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Deze stamppot heeft een heerlijk herfstig tintje, doordat het gemaakt is met pompoen en is op smaak gebracht met salie en geitenkaas

Pasteitjes met champignons
  • Voorgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Lekkere herfstige potjes uit de de oven met een romig mengsel met champignons en een knapperig dakje van bladerdeeg.

Plaattaart met rode biet
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Heerlijke vegetarische plaattaart van bladerdeeg met plakjes rode biet, walnoten en mozzarella. Een lekkere en makkelijke maaltijd!

Traditioneel basisrecept hachee
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 3 uur stoven
  • 4-5 personen
  • **

Hét basisrecept om klassieke hachee te maken, een heerlijk zacht stoofvlees met o.a. uien, laurier en kruidnagels. Lekker met aardappelpuree en rode kool!

Pasta met spek en peer
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • **

Verrassend pastarecept van gebakken spekjes met peer in een romige saus met walnoten, perfect voor in de herfst!

Vijgenjam
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 1 potje
  • **

Veel verse vijgen uit de moestuin? Maak er vijgenjam van met een vleugje kaneel en gember. Makkelijk te maken en klaar in 20 minuten.

Romige paddenstoelensoep met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • **

Goed gevulde en romige maaltijdsoep met paddenstoelen, kip en rijst. Perfect voor op een stormachtige herfstdag of koude winterdag.

Klassieke appeltaart
  • Bakrecept
  • 45 min + 60 min oventijd
  • 10-12 personen
  • **

Hét basisrecept voor de lekkerste appeltaart met krokante korst en zoete vulling van appel en kaneel, inclusief stap voor stap foto’s, uitleg en tips

Hapje met vijg en geitenkaas op een prikker
  • Hapjes
  • 15 min
  • 8 stuks
  • *

Lekker op de borrelplank of kaasplank: hapjes met verse vijg, parmaham en geitenkaas. Een perfecte combinatie van zoet en hartig.

Pompoensoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 3 - 4 personen
  • *

Geniet extra van de herfst met deze heerlijke verse basis pompoensoep die eenvoudig en snel te maken is

Pumpkin spice pannenkoeken
  • Ontbijt
  • 25 min
  • 8 stuks
  • **

Heerlijke luchtige en dikke pannenkoekjes met herfstige smaken van kaneel en gember

Hartige groentetaart met pastinaak
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze quiche is helemaal vegetarisch en bevat lekker veel groenten zoals pompoen, courgette en pastinaak

Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 stuks
  • **

Deze wrap tosti's hebben een winterse twist door de rode biet, boerenkool en geitenkaas

Gevulde portobello in bladerdeeg
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Dit herfstige gerecht bestaat uit grote champignons gevuld met verschillende soorten kaas omhuld met knapperig bladerdeeg

Paddenstoelenbouillon
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4-6 personen
  • **

Een heldere bouillonsoep met paddenstoelen en knoflook croutons, heerlijk voor in de herfst!

Bietenlasagne met walnoten
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke vegetarische ovenschotel met rode biet, een romige ricottasaus en crunchy walnoten

Pita met pompoen en falafel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 5 stuks
  • **

Deze vegetarisch gevulde pitabroodjes zijn heerlijk als snelle maaltijd of lunch

Vijgen salade met burrata
  • Salades
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Burrata is een soort zachte bol mozzarella die perfect combineert in deze herfstsalade met vijgen en noten

Portobello met pompoen risotto
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 5 gratineren
  • 6 stuks
  • **

Een heerlijk herfstrecept van gevulde grote champignons met een romige risotto met pompoen

Gnocchi met blauwe kaas en paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Dit gerecht is onwijs herfstig met paddenstoelen, blauwe kaas, spinazie en natuurlijk de gnocchi.

Gnocchi in pompoensaus
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijk vegetarische maaltje van zachte gnocchi in een licht pittige pompoensaus

Pannenkoeken met peer en geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 6 stuks
  • **

Hartige pannenkoeken met peer gevuld met rucola en geitenkaas

Marokkaanse runderstoof
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 2,5 uur stoven
  • 4 personen
  • **

Een zachte stoofschotel met abrikozen en kaneel geserveerd met couscous

Quiche met witlof en ham
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 oventijd
  • 4 ersonen
  • **

Witlof met ham en kaas is een gouden combi, zo ook in deze heerlijke quiche

Pompoensoep met kip
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • **

Deze maaltijdsoep is lekker herfstig door de pompoen, met een vleugje tomaat en pulled chicken als topping. Met het stokbrood kun je lekker in de soep dippen.

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×