Ga naar de inhoud
Risotto met zalm

Risotto met zalm

Maak zelf dit smaakvolle recept van risotto met zalm. Een Italiaans hoofdgerecht van romige risotto met erwtjes en een vleugje citroen, geserveerd met wat rucola en een heerlijk gebakken stuk zalm.

45 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr risottorijst
  • 1 citroen
  • Klontje boter
  • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • Scheutje droge witte wijn
  • 1 liter (vis)bouillon
  • 1 ui
  • 250 gr erwtjes
  • 4 stukken zalm
  • peper en zout
  • 40 gr rucola

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Rasp de citroen en pers hem uit. Snipper de ui. Verhit een beetje olie in een pan en voeg de ui toe en fruit kort aan.


  2. Voeg de risottorijst toe en bak even mee tot hij glazig begint te kleuren. Blus af met een scheut witte wijn.


  3. Als de wijn is opgenomen door de risottorijst voeg je ongeveer een soeplepel warme bouillon toe. Blijf dit herhalen tot bijna alle bouillon is opgenomen. Dit duurt ongeveer 20 tot 30 minuten.


  4. Roer op het laatst de (bevroren) erwtjes, 2 eetlepels citroensap en de helft van het citroenrasp, boter en kaas door de rijst en laat nog even doorwarmen.


  5. Bestrooi de zalm met een klein snufje peper en zout. Grill hem in een (grill)pan aan beide kanten tot hij gaar is in ca. 7 minuten.


  6. Serveer de citroenrisotto met een handje rucola en de zalm. Garneer met de overgebleven citroenrasp of een partje citroen.


  7. Tip: vervang de erwtjes ook eens door stukjes groene asperge of blokjes courgette.