Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Snelle Paastrifle met lemoncello en macarons

Nog amper 2 weken en dan is het alweer Pasen. De supermarkten liggen inmiddels bomvol met het paasassortiment. En in deze blog laat ik zien dat je hiermee hele lekkere en creatieve dingen kunt maken. Ik ging namelijk aan de slag met verschillende (paas)producten van de Aldi en maakte een heerlijke frisse trifle met lemoncello en macarons.

Geregeld loop ik even binnen bij de Aldi. En elke keer word ik weer verrast met een hoop nieuwe en kwalitatieve producten. Zo haal ik er altijd een portie gedroogde kokosblokjes voor door de yoghurt. En hebben ze ook hele lekkere tapenades en kun je er tegenwoordig ook terecht voor veel biologische producten zoals noten en couscous. En dat alles tegen een betaalbare prijs.

Zo werd ik ook verrast door een Lemoncello dessert met amarettocrumble in hun PRESTIGE paasassortiment. Dit is op zich al een heerlijk toetje. Maar wat als je deze combineert in een glaasje met laagjes slagroom, vers fruit en macarons (en ja, deze zijn ook te verkrijgen bij de Aldi). Wedden dat iedereen zit te smullen tijdens de paasbrunch of na het paasdiner!

Recept paastrifle met lemoncello en macarons

Ingrediënten
300 gr Lemoncello dessert
200 gr seizoensfruit zoals aardbeien, frambozen en blauwe bessen
200 gr Griekse yoghurt
200 ml slagroom
Agavesiroop naar smaak
12 macarons
Rasp van 1 citroen

Materialen
4 glaasjes of 1 grote (weck)pot
Eventueel een spuitzak
Mixer

Bereiding
Doe de slagroom in een kom en voeg een beetje agavesiroop naar smaak toe. Klop dit met een mixer stijf. Snijd de macarons in vieren. Doe een laagje Griekse yoghurt onder in ieder glas. Verdeel daar een paar stukken macaron over. Schep hierop wat van het Lemoncello dessert.

Maak daarna een laag met het fruit en daarboven een laag slagroom. Deze kun je met een lepel er in scheppen of met een spuitzak er in spuiten. Herhaal dit alles nog een keer en eindig met een halve macaron bovenop het toetje. Rasp met een fijne rasp wat citroenschil er over en zorg dat je het witte onderliggende gedeelte niet mee raspt.

Geef ook eens je eigen draai aan dit recept en varieer met fruit, kleuren en smaken in je trifle. Je kunt de trifle maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast.

Dit is een gesponsord artikel

Reacties

Laat je reactie achter

Mary van der Zwaan 21 maart 2016 om 01:52

Het ziet er allemaal wel heel smakelijk uit.

Beantwoorden

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

Maak een account om al je favoriete recepten te bewaren +

Download gratis het nieuwe herfst E-book met 12 unieke recepten

(Je vindt het E-book na het aanmelden op je persoonlijke profiel pagina.)