Snelle Paastrifle met lemoncello en macarons

Nog amper 2 weken en dan is het alweer Pasen. De supermarkten liggen inmiddels bomvol met het paasassortiment. En in deze blog laat ik zien dat je hiermee hele lekkere en creatieve dingen kunt maken. Ik ging namelijk aan de slag met verschillende (paas)producten van de Aldi en maakte een heerlijke frisse trifle met lemoncello en macarons.

Geregeld loop ik even binnen bij de Aldi. En elke keer word ik weer verrast met een hoop nieuwe en kwalitatieve producten. Zo haal ik er altijd een portie gedroogde kokosblokjes voor door de yoghurt. En hebben ze ook hele lekkere tapenades en kun je er tegenwoordig ook terecht voor veel biologische producten zoals noten en couscous. En dat alles tegen een betaalbare prijs.

Zo werd ik ook verrast door een Lemoncello dessert met amarettocrumble in hun PRESTIGE paasassortiment. Dit is op zich al een heerlijk toetje. Maar wat als je deze combineert in een glaasje met laagjes slagroom, vers fruit en macarons (en ja, deze zijn ook te verkrijgen bij de Aldi). Wedden dat iedereen zit te smullen tijdens de paasbrunch of na het paasdiner!

Recept paastrifle met lemoncello en macarons

Ingrediënten
300 gr Lemoncello dessert
200 gr seizoensfruit zoals aardbeien, frambozen en blauwe bessen
200 gr Griekse yoghurt
200 ml slagroom
Agavesiroop naar smaak
12 macarons
Rasp van 1 citroen

Materialen
4 glaasjes of 1 grote (weck)pot
Eventueel een spuitzak
Mixer

Bereiding
Doe de slagroom in een kom en voeg een beetje agavesiroop naar smaak toe. Klop dit met een mixer stijf. Snijd de macarons in vieren. Doe een laagje Griekse yoghurt onder in ieder glas. Verdeel daar een paar stukken macaron over. Schep hierop wat van het Lemoncello dessert.

Maak daarna een laag met het fruit en daarboven een laag slagroom. Deze kun je met een lepel er in scheppen of met een spuitzak er in spuiten. Herhaal dit alles nog een keer en eindig met een halve macaron bovenop het toetje. Rasp met een fijne rasp wat citroenschil er over en zorg dat je het witte onderliggende gedeelte niet mee raspt.

Geef ook eens je eigen draai aan dit recept en varieer met fruit, kleuren en smaken in je trifle. Je kunt de trifle maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast.

Dit is een gesponsord artikel

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Mary van der Zwaan 21 maart 2016 om 01:52

Het ziet er allemaal wel heel smakelijk uit.