Varkensroulleau met cranberry-notenvulling + uitslag HelloFresh Battle

Wellicht kun je je nog herinneren dat ik een paar weken geleden een oproep plaatste waarin ik op zoek ging naar testers voor de HelloFresh Box. En tevens ook de battle aanging tegen Budgi waarin mijn team de strijd aan ging om de allermooiste foodfoto.

Er werden 25 personen uitgekozen die de HelloFresh Box thuis gestuurd kregen. Hierin zat o.a. het winnende recept van het tv-programma Over smaak valt niet te twisten (OSVTT). Dit was een varkensroulleau met cranberry-notenvulling, niet het meest makkelijke gerecht om te maken. Dus heel veel respect voor alle deelnemers!

De opdracht was dus om dit recept zelf te maken met de ingrediënten uit de box en deze zo mooi mogelijk op de foto te zetten. En dat is gelukt! Op Facebook en Instagram zag ik hele mooie foto’s voorbij komen onder de hashtag #OSVTT. En het leuke was dat iedereen hetzelfde recept maakte maar het er toch bij iedereen heel anders uitzag. Al mijn teamgenoten hadden erg zijn of haar best gedaan om er iets moois van te maken en ik hoorde ook heel veel positieve geluiden op social media over het gerecht zelf.

Ook het team van Budgi ging aan de slag met het recept en toen kon de battle en het stemmen beginnen. En inmiddels heb ik de uitslag binnen en maak ik hierbij de winnaar bekend… (tromgeroffel)… en het LeukeRecepten team heeft gewonnen, yes! Simone Versluijs uit mijn team kreeg met haar foto de meeste stemmen en gaat door naar de grand finale waar ze kans maakt op een keukenmachine t.w.v. €250. Gefeliciteerd Simone! Hierboven zie je haar prachtige foto.

Niet alleen Simone maakte een mooie foto, ook de rest van mijn team creëerde een indrukwekkend resultaat. Hieronder een paar voorbeelden van de andere inzendingen uit mijn team:

Korting op de HelloFresh Box

Wil jij de HelloFresh Box ook uitproberen? Dan heb ik een leuke actie, in mag namelijk 2 x €10 korting geven en een gratis waterinfuser. Gebruik hiervoor deze unieke kortingscode: LEUKERECEP2X10 bij je bestelling.

Hoe werkt het?
- Je ontvangt de waterinfuser op een zaterdag na de levering van de eerste box.
- Bij bestelling van een Original- Veggie- of Familybox krijg je op de eerste 2 boxen €10,- korting per box. Deze actie is niet te combineren met andere aanbiedingen. Er geldt geen minimaal af te nemen hoeveelheid boxen. Opzeggen, pauzeren en maaltijden kiezen kan wekelijks.

Recept varkensroulleau met cranberry-notenvulling

En natuurlijk deel ik ook het winnende recept met jullie van deze gevulde varkensroulleau met cranberry-notenvulling en tomaatjes uit de oven op een bedje van broccoli aardappelpuree. Tip: ik vind het echt een gerecht wat je ook met kerst op tafel zet, dus noteer hem alvast :)

Ingrediënten
3 aardappelen 
6 radijsjes
200 gram cherrytomatenmix
250 gram broccoli
50 gram cranberrynotenmix
4 takjes verse bladpeterselie
80 gram gehakt
2 varkensfiletlapjes

Bereiding:

  1. Schil of was de aardappelen (doré) grondig en snijd in parten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet af en laat uitstomen.
  2. Snijd ondertussen de radijs in plakjes, bewaar apart en halveer de cherrytomaten. Doe de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
  3. Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli in 8 - 10 minuten gaar en laat uitstomen.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de cranberry-notenmix en peterselie fijn. Meng de cranberry-notenmix en de helft van de peterselie door het gehakt. Vorm van het gehaktmengsel dunne worstjes, ter grootte van het filetlapje in de breedte. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak het worstje 7 minuten, op middellaag vuur, rondom bruin.
  5. Leg een stuk vershoudfolie op het varkensfiletlapje en sla met een koekenpan de filet plat. Haal de folie weg, bestrooi met peper en zout en leg het gebakken worstje erop. Vouw de filet dicht en maak de randen vast met 2 kleine satéprikkers, dit noemen we een varkensroulleau. Leg in een ovenschaal en bak gedurende 25 - 30 min. In de oven. Zet de cherrytomaatjes na 10 minuten bij de roulleau in de oven en bak 15 - 20 minuten mee.
  6. Schep de broccoli uit de pan en doe in een hoge kom. Voeg de kookroom toe aan de broccoli en pureer tot een gladde puree. Stamp de aardappelen fijn met de boter. Meng de broccolipuree door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout.
  7. Meng de radijs door de warme cherrytomaten en snijd de varkenroulleau in plakken. Serveer de varkensroulleau met de puree en de cherrytomaten-radijsmix. Garneer met de overige peterselie.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Hello fresh.

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Mariëlle in de Keuken 6 oktober 2016 om 16:49

Het was erg leuk om mee te doen en het gerecht was inderdaad heerlijk! :)

Sandra 9 oktober 2016 om 11:01

Fijn om te horen Marielle :)