Vanillebroodjes met cranberries

Door de weeks eet ik ‘s morgens altijd een kommetje Alpro Mild & Creamy met ontbijtgranen, fruit en noten. Dit is ideaal omdat ik altijd haast heb, maar toch gezond wil ontbijten, want overslaan is echt geen optie.

Maar in het weekend houd ik er van om wat meer tijd en aandacht aan mijn ontbijt te besteden. Afgelopen zondag heb ik bijvoorbeeld deze lekkere broodjes gebakken met cranberries en mijn vertrouwde Alpro Mild & Creamy. Dit is het recept voor ongeveer 8 tot 10 broodjes.
alpro kwarkbollen01
 

Vanillebroodjes met cranberry

Ingrediënten8- 10 stuks
 
250 gr bloem
250 gr Alpro Mild & Creamy vanille
1 zakje bakpoeder a 16 gram
2 eieren
2 eetl suiker
Snufje zout
120 gr gedroogde cranberries
2 eetl Alpro Sojadrink light of original
Poedersuiker om te bestrooien
Materialen
Mixer met deeghaken
Bakplaat bekleed met bakpapier
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Laat de gedroogde cranberries ongeveer een kwartiertje wellen in warm water. Klop ondertussen de eieren en de Alpro Mild & Creamy met een vork door elkaar. Meng de bloem, bakpoeder, suiker en zout door elkaar.
alpro kwarkbollen stap voor stap 01
alpro kwarkbollen stap voor stap 01
alpro kwarkbollen stap voor stap 01

Voeg het eimengsel bij het meelmengsel en mix dit met een mixer met deeghaken door elkaar tot een kleverig beslag. Laat de cranberries goed uitlekken, dep ze droog en meng ze door het beslag. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak je handen vochtig met wat water en maak mooie hoopjes van het beslag op de bakplaat.

alpro kwarkbollen stap voor stap 01
alpro kwarkbollen stap voor stap 01
alpro kwarkbollen stap voor stap 01
Zet de broodjes 20 minuten in de oven en bestrijk ze daarna met Alpro Sojadrink light of original en zet ze nog 5 minuten terug in de oven. Laat ze iets afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker. De broodjes zijn zoet van smaak en het lekkerst met een beetje jam of plantaardige halvarine.
 
Tips:
- Vervang de cranberries eens door rozijnen of nootjes
- In het recept heb ik Alpro Mild & Creamy vanille smaak gebruikt maar je kunt natuurlijk ook naturel of aardbei/rabarber gebruiken.
- Bewaar de broodjes in een afgesloten plastic zak
Dit is een gesponsord artikel
 
Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Marc Donckers 27 januari 2014 om 08:25

Hoi Sandra,Na de bloem toevoeging werd het een stuk steviger en de broodjes waren gelukkig goed gelukt!Gr, Marc

sandra 26 januari 2014 om 19:43

Hoi Marc, ik weet niet precies wat er mis is gegaan maar het beslag moet inderdaad vrij dik en stevig zijn. Bloem toevoegen tot de juiste dikte is denk ik de juiste oplossing. Ik hoop dat ze toch nog gelukt zijn en lekker smaken. Groetjes Sandra

sandra 26 januari 2014 om 14:14

heerlijke broodjes!

Marc Donckers 26 januari 2014 om 12:51

Kan het aan mij liggen? Het beslag is superdun. Hier krijg ik geen bolletjes van gevormd hoor! Tenzij ik flink wat bloem toevoeg...

loes 25 januari 2014 om 14:49

Sandra, mijn complimenten voorde gezellige recepten, ga gelijk de lekkere broodjes memet de cranberries maken,,,grts

Margo 25 januari 2014 om 09:37

Ik krijg er zin in, wanneer kan ik langskomen :-)

Rik 20 januari 2014 om 05:10

Zien er heerlijk uit volgend weekend maar eens proberen, en natuurlijk mee gedaan met de prijsvraag.

Marc Donckers 27 januari 2014 om 08:25

Hoi Sandra,
Na de bloem toevoeging werd het een stuk steviger en de broodjes waren gelukkig goed gelukt!
Gr, Marc

sandra 26 januari 2014 om 19:43

Hoi Marc,
ik weet niet precies wat er mis is gegaan maar het beslag moet inderdaad vrij dik en stevig zijn. Bloem toevoegen tot de juiste dikte is denk ik de juiste oplossing. Ik hoop dat ze toch nog gelukt zijn en lekker smaken.
Groetjes Sandra