Ga naar de inhoud
Vanillebroodjes met cranberries

Vanillebroodjes met cranberries

Door de weeks eet ik ‘s morgens altijd een kommetje Alpro Mild & Creamy met ontbijtgranen, fruit en noten. Dit is ideaal omdat ik altijd haast heb, maar toch gezond wil ontbijten, want overslaan is echt geen optie.

19 januari 2014

Sandra Waterschoot

Maar in het weekend houd ik er van om wat meer tijd en aandacht aan mijn ontbijt te besteden. Afgelopen zondag heb ik bijvoorbeeld deze lekkere broodjes gebakken met cranberries en mijn vertrouwde Alpro Mild & Creamy. Dit is het recept voor ongeveer 8 tot 10 broodjes.

alpro kwarkbollen01

Vanillebroodjes met cranberry

Ingrediënten8- 10 stuks

250 gr bloem

250 gr Alpro Mild & Creamy vanille

1 zakje bakpoeder a 16 gram

2 eieren

2 eetl suiker

Snufje zout

120 gr gedroogde cranberries

2 eetl Alpro Sojadrink light of original

Poedersuiker om te bestrooien

Materialen

Mixer met deeghaken

Bakplaat bekleed met bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Laat de gedroogde cranberries ongeveer een kwartiertje wellen in warm water. Klop ondertussen de eieren en de Alpro Mild & Creamy met een vork door elkaar. Meng de bloem, bakpoeder, suiker en zout door elkaar.

alpro kwarkbollen stap voor stap 01
alpro kwarkbollen stap voor stap 01
alpro kwarkbollen stap voor stap 01

Voeg het eimengsel bij het meelmengsel en mix dit met een mixer met deeghaken door elkaar tot een kleverig beslag. Laat de cranberries goed uitlekken, dep ze droog en meng ze door het beslag. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak je handen vochtig met wat water en maak mooie hoopjes van het beslag op de bakplaat.

alpro kwarkbollen stap voor stap 01
alpro kwarkbollen stap voor stap 01
alpro kwarkbollen stap voor stap 01

Zet de broodjes 20 minuten in de oven en bestrijk ze daarna met Alpro Sojadrink light of original en zet ze nog 5 minuten terug in de oven. Laat ze iets afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker. De broodjes zijn zoet van smaak en het lekkerst met een beetje jam of plantaardige halvarine.

Tips:

– Vervang de cranberries eens door rozijnen of nootjes

– In het recept heb ik Alpro Mild & Creamy vanille smaak gebruikt maar je kunt natuurlijk ook naturel of aardbei/rabarber gebruiken.

– Bewaar de broodjes in een afgesloten plastic zak

Dit is een gesponsord artikel