Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Verwenontbijtje: vanillebroodjes met cranberries

Door de weeks eet ik ‘s morgens altijd een kommetje Alpro Mild & Creamy met ontbijtgranen, fruit en noten. Dit is ideaal omdat ik altijd haast heb, maar toch gezond wil ontbijten, want overslaan is echt geen optie. Maar in het weekend houd ik er van om wat meer tijd en aandacht aan mijn ontbijt te besteden. Afgelopen zondag heb ik bijvoorbeeld deze lekkere broodjes gebakken met cranberries en mijn vertrouwde Alpro Mild & Creamy.
 
Dit is het recept voor ongeveer 8 tot 10 broodjes:
 
producten kwarkbollen alpro
Ingrediënten
250 gr bloem
250 gr Alpro Mild & Creamy vanille
1 zakje bakpoeder a 16 gram
2 eieren
2 eetl suiker
Snufje zout
120 gr gedroogde cranberries
2 eetl Alpro Sojadrink light of original
Poedersuiker om te bestrooien
 
Materialen
Mixer met deeghaken
Bakplaat bekleed met bakpapier
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Laat de gedroogde cranberries ongeveer een kwartiertje wellen in warm water. Klop ondertussen de eieren en de Alpro Mild & Creamy met een vork door elkaar. Meng de bloem, bakpoeder, suiker en zout door elkaar.
 

alpro kwarkbollen stap voor stap 01

alpro kwarkbollen stap voor stap 01

alpro kwarkbollen stap voor stap 01

 

 

Voeg het eimengsel bij het meelmengsel en mix dit met een mixer met deeghaken door elkaar tot een kleverig beslag. Laat de cranberries goed uitlekken, dep ze droog en meng ze door het beslag. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak je handen vochtig met wat water en maak mooie hoopjes van het beslag op de bakplaat.

 

alpro kwarkbollen stap voor stap 01

alpro kwarkbollen stap voor stap 01

alpro kwarkbollen stap voor stap 01

 

Zet de broodjes 20 minuten in de oven en bestrijk ze daarna met Alpro Sojadrink light of original en zet ze nog 5 minuten terug in de oven. Laat ze iets afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker. De broodjes zijn zoet van smaak en het lekkerst met een beetje jam of plantaardige halvarine.
 
Tips:
– Vervang de cranberries eens door rozijnen of nootjes
– In het recept heb ik Alpro Mild & Creamy vanille smaak gebruikt maar je kunt natuurlijk ook naturel of aardbei/rabarber gebruiken.
– Bewaar de broodjes in een afgesloten plastic zak
– Met Alpro kun je nog veel meer heerlijke ontbijtjes maken, kijk eens op www.alpro.com/breakfastinspiration voor nog meer lekkere ontbijt ideeën en inspiratie.
 
alpro kwarkbollen01
 
Winnen:
Doe mee, beantwoord deze vraag en maak kans op een leuk pakket met Alpro producten en andere leuke hebbedingetjes.
De vraag is:
Welke van de Alpro Mild & Creamy varianten bevat twee soorten fruit?
Het antwoord kun je vinden op de Alpro site. Stuur jouw antwoord naar prijsvraag@adfactor.nl en maak kans!
 
Alpro is niet verantwoordelijk voor deze wedstrijd en zal enkel de prijzen verzorgen.
Dit is een gesponsord artikel
 

Reacties

Laat je reactie achter

R
Rik 20 januari 2014 om 05:10

Zien er heerlijk uit volgend weekend maar eens proberen, en natuurlijk mee gedaan met de prijsvraag.

M
Margo 25 januari 2014 om 09:37

Ik krijg er zin in, wanneer kan ik langskomen :-)

l
loes 25 januari 2014 om 14:49

Sandra, mijn complimenten voorde gezellige recepten, ga gelijk de lekkere broodjes memet de cranberries maken,,,grts

MD
Marc Donckers 26 januari 2014 om 12:51

Kan het aan mij liggen? Het beslag is superdun. Hier krijg ik geen bolletjes van gevormd hoor! Tenzij ik flink wat bloem toevoeg...

s
sandra 26 januari 2014 om 14:14

heerlijke broodjes!

s
sandra 26 januari 2014 om 19:43

Hoi Marc,
ik weet niet precies wat er mis is gegaan maar het beslag moet inderdaad vrij dik en stevig zijn. Bloem toevoegen tot de juiste dikte is denk ik de juiste oplossing. Ik hoop dat ze toch nog gelukt zijn en lekker smaken.
Groetjes Sandra

s
sandra 26 januari 2014 om 19:43

Hoi Marc, ik weet niet precies wat er mis is gegaan maar het beslag moet inderdaad vrij dik en stevig zijn. Bloem toevoegen tot de juiste dikte is denk ik de juiste oplossing. Ik hoop dat ze toch nog gelukt zijn en lekker smaken. Groetjes Sandra

MD
Marc Donckers 27 januari 2014 om 08:25

Hoi Sandra,
Na de bloem toevoeging werd het een stuk steviger en de broodjes waren gelukkig goed gelukt!
Gr, Marc

MD
Marc Donckers 27 januari 2014 om 08:25

Hoi Sandra,Na de bloem toevoeging werd het een stuk steviger en de broodjes waren gelukkig goed gelukt!Gr, Marc

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×