Ga naar de inhoud
Gevulde courgette met kip en Hüttenkäse

Gevulde courgette met kip en Hüttenkäse

Ik ben laatst weer de keuken ingedoken om een video op te nemen, en deze keer niet in mijn eigen keuken maar in een professionele kookstudio met een camerateam en alles er op en er aan. Spannend maar super gaaf!

20 juli 2015

Sandra

Ik had van te voren een lekker receptje bedacht, namelijk gevulde courgettes met kip en Hüttenkäse. Hiermee zet je makkelijk iets lekkers op tafel. Door Hüttenkäse te combineren met couscous, abrikozen en pistache krijg je een frisse vulling met een Marokkaanse twist. Ik heb benieuwd wat jullie er van vinden! Video huttenkaseVideo huttenkase

Gevulde courgette met kip en Hüttenkäse

Ingrediënten 2 stuks (1 a 2 personen): 75 ml water 1/4 groente bouillontablet 40 gr couscous 70 gr gerookte kip, in blokjes 50 gr gewelde abrikozen 2 eetlepels pistachenootjes, ongezouten Paar takjes peterselie 1 courgettes 200 gr Hüttenkäse Bereiding: Breng eerst een laagje water aan de kook voor de couscous. Los hier het halve bouillonblokje in op. Zodra het water kookt voeg je de couscous toe en zet je het vuur uit. Laat de couscous met deksel op de pan 5 tot 10 minuten wellen. Ook verwarm ik de oven alvast voor op 200 graden. In de tussentijd kunnen we verder met de courgettes. Deze gaan we halveren en daarna uithollen met een lepel. Het vruchtvlees gooien we niet weg maar snijden we grof en om te gebruiken in de vulling. Aan het vruchtvlees voeg ik de blokjes gerookte kip, peterselie, abrikozen en pistache toe. Dit scheppen we even door elkaar. Vervolgens gaat de Hüttenkäse er bij. Zodra de couscous klaar is roeren we deze los. Dan mengen we de couscous ook door de vulling. Vul de courgettes met het mengsel en zet ze ongeveer 25 minuten in de oven.
afsluiting