![Voorproefje op de lente: mijn favo Italiaanse wijnen](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2015/02/gallengall_totaal.jpg)
Voorproefje op de lente: mijn favo Italiaanse wijnen
24 februari 2015
Sandra
![gallengall totaal3](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2015/02/gallengall_totaal3.jpg)
![gallengall totaal3](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2015/02/gallengall_totaal2.jpg)
![gallengall 03](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2015/02/gallengall_03.jpg)
![gallengall 03](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2015/02/gallengall_02.jpg)
Zelf ben ik meer fan van witte wijn maar ik moet zeggen dat ik die avond ook meer van rode wijn ben gaan houden. Ik had namelijk altijd het idee dat rode wijn erg zwaar is maar ik heb ontdekt dat deze ook lekker fruitig en fris kan zijn. Uit alle wijnen heb ik een top 3 gemaakt, deze is gebaseerd op mijn persoonlijke mening. Op basis van de smaak van wijn numero uno heb ik een heerlijk recept gemaakt, namelijk gevulde aubergines met couscous. Hierbij heb ik de smaak van zuid Italië gecombineerd met Noord Afrika.
Mijn Italiaanse wijnen top 3:
![gallengall wijn1](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2015/02/gallengall_wijn1.jpg)
![gallengall wijn1](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2015/02/gallengall_wijn2.jpg)
![gallengall wijn1](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2015/02/gallengall_wijn3.jpg)
Gevulde aubergines met couscous
HOOFDGERECHT – 60 MIN + 25 OVENTIJD – 3 A 4 PERSONEN![gallengall 01](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2015/02/gallengall_01.jpg)
![gev aubergine 1](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2015/02/gev_aubergine_1.jpg)
![gev aubergine 1](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2015/02/gev_aubergine_2.jpg)
![gev aubergine 1](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2015/02/gev_aubergine_3.jpg)
![gev aubergine 1](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2015/02/gev_aubergine_4.jpg)
Hak ondertussen de sjalotten en knoflook fijn en bak in een klein beetje olijfolie aan. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Schep de tomatenpuree, peper, zout, harissa en tomatenblokjes er door en laat even pruttelen. Haal ondertussen de aubergines uit de oven (laat de oven aan op 200 graden) en schep het vruchtvlees er tot 1 cm van de rand uit. Snijd dit vruchtvlees in stukjes en voeg samen met de olijven toe aan het gehakt. Hak de munt en peterselie grof en voeg de helft toe aan het gehaktmengsel. Schep alles goed door en verdeel daarna over de aubergines. Verkruimel de feta er over en zet de aubergines nog 10 minuten in de oven.
![gev aubergine 1](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2015/02/gev_aubergine_5.jpg)
![gev aubergine 1](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2015/02/gev_aubergine_6.jpg)
![gev aubergine 1](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2015/02/gev_aubergine_7.jpg)
![gev aubergine 1](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2015/02/gev_aubergine_8.jpg)
![afsluiting](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2014/12/afsluiting.png)
Vind je dit leuk?
1 stemmen
Bedankt voor je stem!