10 x gnocchi recepten

Gnocchi is een Italiaans deegbolletje gemaakt van voornamelijk aardappels en tarwemeel. In deze blog vind je 10 gnocchi recepten, voor een roerbak, salade of een ovenschotel bijvoorbeeld

Het koste mij een lange tijd voordat ik het woord gnocchi goed uitsprak. Mocht jij ook struikelen, je spreekt gnocchi uit als njokkie. Het Italiaanse deeggerecht kent ook een overzeese variant, namelijk de Aziatische dumpling en iets dichterbij huis de Duitse knoedel.

Is gnocchi een pasta? Het antwoord is ja, hoewel het een wat zachtere variant is dan gewone pasta en gemaakt wordt met aardappel. En een groot voordeel, het is super snel klaar, gnocchi hoeft vaak maar 2 of 3 minuutjes gekookt worden. Je kunt er voor kiezen om gnocchi kant en klaar te kopen maar je kunt hem ook makkelijk zelf maken. Bekijk hier mijn recept om zelf gnocchi te maken. En mocht je willen varieren dan kun je ook een lekkere tikje zoete variant maken met dit recept voor zoete aardappel gnocchi.

In deze blog vind je veel lekkere ideetjes om gnocchi mee of in te serveren. Van gerechten met gebakken en gegratineerde tot gekookte gnocchi. En nog een simpele saus zoals deze zelfgemaakte pastasaus, wat groenten en je hebt een heerlijk gerecht op tafel. Smakelijk!

10 x gnocchi recepten

#1 Gnocchi met blauwe kaas en paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Dit gerecht is onwijs herfstig met paddenstoelen, blauwe kaas, spinazie en natuurlijk de gnocchi.

#2 Gnocchi in tomatensaus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Deze zachte pasta in een zelfgemaakte tomatensaus wordt ook wel gnocchi alla napoletana genoemd en is bovendien ook kidsproof

#3 Gnocchi met gegrilde groene asperges
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Deze salade met gnocchi en asperges vormt een perfecte start van de lente.

#4 Gnocchi roerbak met broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • **

Licht krokant gebakken gnocchi uit de pan met broccoli, spekjes en champignons

#5 Zoete aardappel gnocchi met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 3-5 personen
  • **

Oranje gnocchi gemaakt van zoete aardappel in een romige saus met spinazie.

#6 Romige gnocchi met spekjes en erwten
  • Hoofdgerecht
  • 20 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Met deze winterse gnocchi met roomsaus zet je snel een lekkere maaltijd op tafel

#7 Gnocchi in pompoensaus
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijk vegetarische maaltje van zachte gnocchi in een licht pittige pompoensaus

#8 Gegratineerde gnocchi ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 12 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Gegratineerde gnocchi in een romige paprikasaus

#9 Italiaanse gnocchi roerbak
  • Hoofdgerecht
  • 25 MINUTEN
  • 2 TOT 3 PERSONEN
  • *

Voor als je niet kunt kiezen tussen aardappels en pasta: snelle vegetarische roerbak met gnocchi en groenten

#10 Gnocchi met groene pesto
  • Hoofdgerecht
  • 20 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Snel en makkelijk recept voor een salade met gnocchi met zelfgemaakte pesto en tomaatjes

Bewaar
Print
Deel

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Reacties

Laat je reactie achter

Conny u 21 juli 2021 om 15:51

Leuke recepten

Beantwoorden

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.