Gnocchi zelf maken

Een heerlijk authentiek pasta gerechtje gemaakt van aardappels.

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de aardappels gaar in ca 15 minuten. Laat goed uitlekken en doe ze terug in de pan (zonder vuur) en laat ze nog 10 minuutjes uitstomen met de deksel op de pan.

  2. Pureer de aardappels fijn met een stamper of zeef. Laat de aardappelpuree grotendeels afkoelen. Voeg dan de eidooier en bloem toe en breng op smaak met een flinke snuf zout. Meng tot een egale stevige massa.

  3. Neem een beetje van het mengsel en rol tot een balletje. Rol daarna met de palmen van je hand uit tot een lange stengel. Snijd deze om de ca. 2 cm in stukken. Neem een stukje en druk dit over een vork van boven naar beneden als je met je duim zachtjes het stukje in het ribbelgedeelte van de vork duwt. Je hebt hier ook een speciaal instrument voor maar met een vork kan ook prima.

  4. Leg de zelfgemaakte gnocchi op een bord bestoven met een beetje bloem tegen het plakken. Je kunt nu de gnocchi koken in een pan met water, ca. 2 a 3 minuten. Ze zijn klaar als ze bovendrijven. Maar je kunt de gnocchi ook in een pan bakken met wat boter tot hij goudbruin is.

  5. Tip: voor veel lekkere ideetjes met gnocchi bekijk je ook deze blog

Heeft het gesmaakt?
100 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!