Ga naar de inhoud
Gnocchi zelf maken

Gnocchi zelf maken

Een heerlijk authentiek pasta gerechtje gemaakt van aardappels.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 600 gr kruimige aardappel ( geschild )
  • 175 gr bloem
  • Snuf zout
  • 1 eidooier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de aardappels gaar in ca 15 minuten. Laat goed uitlekken en doe ze terug in de pan (zonder vuur) en laat ze nog 10 minuutjes uitstomen met de deksel op de pan.


    Gnocchi zelf maken Gnocchi zelf maken Gnocchi zelf maken
  2. Pureer de aardappels fijn met een stamper of zeef. Laat de aardappelpuree grotendeels afkoelen. Voeg dan de eidooier en bloem toe en breng op smaak met een flinke snuf zout. Meng tot een egale stevige massa.


  3. Neem een beetje van het mengsel en rol tot een balletje. Rol daarna met de palmen van je hand uit tot een lange stengel. Snijd deze om de ca. 2 cm in stukken. Neem een stukje en druk dit over een vork van boven naar beneden als je met je duim zachtjes het stukje in het ribbelgedeelte van de vork duwt. Je hebt hier ook een speciaal instrument voor maar met een vork kan ook prima.


    Gnocchi zelf maken Gnocchi zelf maken Gnocchi zelf maken
  4. Leg de zelfgemaakte gnocchi op een bord bestoven met een beetje bloem tegen het plakken. Je kunt nu de gnocchi koken in een pan met water, ca. 2 a 3 minuten. Ze zijn klaar als ze bovendrijven. Maar je kunt de gnocchi ook in een pan bakken met wat boter tot hij goudbruin is.


  5. Tip: voor veel lekkere ideetjes met gnocchi bekijk je ook deze blog