Gnocchi zelf maken

Een heerlijk authentiek pasta gerechtje gemaakt van aardappels.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Kook de aardappels gaar in ca 15 minuten. Laat goed uitlekken en doe ze terug in de pan (zonder vuur) en laat ze nog 10 minuutjes uitstomen met de deksel op de pan.

Pureer de aardappels fijn met een stamper of zeef. Laat de aardappelpuree grotendeels afkoelen. Voeg dan de eidooier en bloem toe en breng op smaak met een flinke snuf zout. Meng tot een egale stevige massa.

Neem een beetje van het mengsel en rol tot een balletje. Rol daarna met de palmen van je hand uit tot een lange stengel. Snijd deze om de ca. 2 cm in stukken. Neem een stukje en druk dit over een vork van boven naar beneden als je met je duim zachtjes het stukje in het ribbelgedeelte van de vork duwt. Je hebt hier ook een speciaal instrument voor maar met een vork kan ook prima.

Leg de zelfgemaakte gnocchi op een bord bestoven met een beetje bloem tegen het plakken. Je kunt nu de gnocchi koken in een pan met water, ca. 2 a 3 minuten. Ze zijn klaar als ze bovendrijven. Maar je kunt de gnocchi ook in een pan bakken met wat boter tot hij goudbruin is.

Tip: voor veel lekkere ideetjes met gnocchi bekijk je ook deze blog

Gnocchi zelf maken

13 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.