Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Italiaanse gnocchi roerbak

Voor als je niet kunt kiezen tussen aardappels en pasta: snelle vegetarische roerbak met gnocchi en groenten

 
Ingredienten
400 gr gnocchi
½ courgette, in kleine blokjes
1 uitje
½ aubergine, in kleine blokjes
1 puntpaprika, in blokjes
2 eetlepels roomkaas
½ theelepel tijm
½ theelepel rozemarijn
3 eetlepels pijnboompitten
peper en zout
 
Bereiding
Breng een pan met water aan de kook en kook de gnocchi gaar (tot ze boven komen drijven). Giet ze af. Snipper het uitje en bak in een beetje olie aan. Voeg de puntpaprika toe en bak 2 minuten mee. Voeg dan ook de courgette en de aubergine toe en en bak 5 minuten mee.
 
gnocchi roerbak01
gnocchi roerbak01
gnocchi roerbak01
Breng de groenten op smaak met rozemarijn, tijm, peper en zout. Schep de gnocchi er voorzichtig door en bak ze nog kort op hoog vuur mee. Roer op het laatst de roomkaas er door voor een smeuïg gerecht. Maak de gnocchi roerbak af met pijnboompitten.
 

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.