Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Italiaanse gnocchi roerbak

Voor als je niet kunt kiezen tussen aardappels en pasta: snelle vegetarische roerbak met gnocchi en groenten

 
Ingredienten
400 gr gnocchi
½ courgette, in kleine blokjes
1 uitje
½ aubergine, in kleine blokjes
1 puntpaprika, in blokjes
2 eetlepels roomkaas
½ theelepel tijm
½ theelepel rozemarijn
3 eetlepels pijnboompitten
peper en zout
 
Bereiding
Breng een pan met water aan de kook en kook de gnocchi gaar (tot ze boven komen drijven). Giet ze af. Snipper het uitje en bak in een beetje olie aan. Voeg de puntpaprika toe en bak 2 minuten mee. Voeg dan ook de courgette en de aubergine toe en en bak 5 minuten mee.
 
gnocchi roerbak01
gnocchi roerbak01
gnocchi roerbak01
Breng de groenten op smaak met rozemarijn, tijm, peper en zout. Schep de gnocchi er voorzichtig door en bak ze nog kort op hoog vuur mee. Roer op het laatst de roomkaas er door voor een smeuïg gerecht. Maak de gnocchi roerbak af met pijnboompitten.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×