Italiaanse gnocchi roerbak

Voor als je niet kunt kiezen tussen aardappels en pasta: snelle vegetarische roerbak met gnocchi en groenten

 
Ingredienten
400 gr gnocchi
½ courgette, in kleine blokjes
1 uitje
½ aubergine, in kleine blokjes
1 puntpaprika, in blokjes
2 eetlepels roomkaas
½ theelepel tijm
½ theelepel rozemarijn
3 eetlepels pijnboompitten
peper en zout
 
Bereiding
Breng een pan met water aan de kook en kook de gnocchi gaar (tot ze boven komen drijven). Giet ze af. Snipper het uitje en bak in een beetje olie aan. Voeg de puntpaprika toe en bak 2 minuten mee. Voeg dan ook de courgette en de aubergine toe en en bak 5 minuten mee.
 
gnocchi roerbak01
gnocchi roerbak01
gnocchi roerbak01
Breng de groenten op smaak met rozemarijn, tijm, peper en zout. Schep de gnocchi er voorzichtig door en bak ze nog kort op hoog vuur mee. Roer op het laatst de roomkaas er door voor een smeuïg gerecht. Maak de gnocchi roerbak af met pijnboompitten.
 
65 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.