Ga naar de inhoud
Italiaanse gnocchi roerbak

Italiaanse gnocchi roerbak

Voor als je niet kunt kiezen tussen aardappels en pasta: snelle vegetarische roerbak met gnocchi en groenten. Binnen 25 minuten heb je een lekker en voedzaam gerecht op tafel.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediƫnten: Italiaanse gnocchi roerbak

Voor personen

  • 400 gr gnocchi
  • 0.5 courgette ( in kleine blokjes )
  • 1 uitje
  • 0.5 aubergine ( in kleine blokjes )
  • 1 puntpaprika ( in blokjes )
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 0.5 theelepel tijm

  • 0.5 theelepel rozemarijn
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • peper en zout

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding: Italiaanse gnocchi roerbak

  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de gnocchi gaar (tot ze boven komen drijven). Giet ze af. Snipper het uitje en bak in een beetje olie aan. Voeg de puntpaprika toe en bak 2 minuten mee. Voeg dan ook de courgette en de aubergine toe en en bak 5 minuten mee.


    gnocchi roerbak stap 1 gnocchi roerbak stap 2 gnocchi roerbak stap 3
  2. Breng de groenten op smaak met rozemarijn, tijm, peper en zout. Schep de gnocchi er voorzichtig door en bak ze nog kort op hoog vuur mee. Roer op het laatst de roomkaas er door voor een smeuĆÆg gerecht. Maak de gnocchi roerbak af met pijnboompitten.