Gegratineerde gnocchi ovenschotel

Een heerlijke met mozzarella gegratineerde gnocchi schotel in een romige paprikasaus uit de oven.

Hoofdgerecht 30 min + 12 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Verhit een beetje boter of margarine in een pan en voeg de gnocchi (zonder voor te koken) toe en bak een paar minuutjes tot ze iets bruin kleuren.

  3. Voeg de ui, knoflook en courgette in stukjes toe en bak kort mee, breng op smaak met een snufje peper en zout.

  4. Pureer de geroosterde paprika’s fijn met een paar blaadjes basilicum in een keukenmachine. Voeg de room toe en roer nog eens goed door elkaar.

  5. Verdeel de gnocchi roerbak over een ovenschaal en giet de romige paprikasaus er over. Schep door elkaar.

  6. Bestrooi met mozzarella kaas en zet ca. 12 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

  7. Bekijk hier nog meer lekkere ovenschotels.

Heeft het gesmaakt?
801 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!