
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Een heerlijke met mozzarella gegratineerde gnocchi schotel in een romige paprikasaus uit de oven.
30 M + 12 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
400 gr gnocchi
-
185 gr geroosterde paprikaās uit pot ( uitgelekt )
-
125 ml room
-
verse basilicum
-
Handje geraspte mozzarella kaas
-
2 tenen knoflook
-
1 ui
-
1 courgette
-
boter ( om in te bakken )
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200° graden.
-
Verhit een beetje boter of margarine in een pan en voeg de gnocchi (zonder voor te koken) toe en bak een paar minuutjes tot ze iets bruin kleuren.
-
Voeg de ui, knoflook en courgette in stukjes toe en bak kort mee, breng op smaak met een snufje peper en zout.
-
Pureer de geroosterde paprikaās fijn met een paar blaadjes basilicum in een keukenmachine. Voeg de room toe en roer nog eens goed door elkaar.
-
Verdeel de gnocchi roerbak over een ovenschaal en giet de romige paprikasaus er over. Schep door elkaar.
-
Bestrooi met mozzarella kaas en zet ca. 12 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
-
Bekijk hier nog meer lekkere ovenschotels.
Heeft het gesmaakt?
804 stemmen
Ook lekker