Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gegratineerde gnocchi ovenschotel

Gegratineerde gnocchi in een romige paprikasaus

Ingrediënten
  • 400 gr gnocchi
  • 295 gr geroosterde paprika uit pot.
  • 125 ml room
  • verse basilicum
  • Handje geraspte mozzarella kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • boter om te bakken

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Verhit een beetje boter of margarine in een pan en voeg de gnocchi (zonder voor te koken) toe en bak een paar minuutjes tot ze iets bruin kleuren. Voeg de ui, knoflook en courgette in stukjes toe en bak kort mee, breng op smaak met een snufje peper en zout.

gnocchi_ovenschotel_01.jpg
gnocchi_ovenschotel_02.jpg
gnocchi_ovenschotel_03.jpg
gnocchi_ovenschotel_04.jpg

Pureer de geroosterde paprika’s fijn met een paar blaadjes basilicum in een keukenmachine. Voeg de room toe. Verdeel de gnocchi roerbak over een ovenschaal en giet de romige paprikasaus er over, schep door elkaar. Bestrooi met mozzarella kaas en zet ca. 12 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Beoordeling (48 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes