Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gegratineerde gnocchi ovenschotel

Gegratineerde gnocchi in een romige paprikasaus

Ingrediënten
  • 400 gr gnocchi
  • 295 gr geroosterde paprika uit pot.
  • 125 ml room
  • verse basilicum
  • Handje geraspte mozzarella kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • boter om te bakken

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Verhit een beetje boter of margarine in een pan en voeg de gnocchi (zonder voor te koken) toe en bak een paar minuutjes tot ze iets bruin kleuren. Voeg de ui, knoflook en courgette in stukjes toe en bak kort mee, breng op smaak met een snufje peper en zout.

gnocchi_ovenschotel_01.jpg
gnocchi_ovenschotel_02.jpg
gnocchi_ovenschotel_03.jpg
gnocchi_ovenschotel_04.jpg

Pureer de geroosterde paprika’s fijn met een paar blaadjes basilicum in een keukenmachine. Voeg de room toe. Verdeel de gnocchi roerbak over een ovenschaal en giet de romige paprikasaus er over, schep door elkaar. Bestrooi met mozzarella kaas en zet ca. 12 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Beoordeling (130 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Burrito’s van kool
Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas