Ga naar de inhoud
Gnocchi traybake met pesto

Gnocchi traybake met pesto

Super makkelijke bakplaat met gnocchi, groenten en pesto uit de oven. In 10 minuten voorbereid en heerlijk met de romige ricotta erbij.

10 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 800 gr gnocchi
  • 250 gr cherrytomaatjes aan tak
  • 250 gr tomaten
  • 80 gr pesto
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • scheutje olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • Snuf zwarte peper
  • verse basilicum
  • 250 gr ricotta ( cremosa )

Materiaal

  • Bakplaat met bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.


  2. Doe de (ongekookte) gnocchi in een kom en roer de pesto erdoor.


  3. Pers het teentje knoflook erbij en schep er ook doorheen.


  4. Verdeel de gnocchi op een bakplaat met bakpapier.


  5. Snijd de courgette in halve plakjes en verdeel ook over de bakplaat samen met partjes tomaat en dungesneden rode ui. Meng door elkaar.


  6. Leg de tomaatjes aan tak erop en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met zwarte peper.


  7. Bak de gnocchi baketray ca. 25 minuten in de oven.


  8. Haal de baketray uit de oven en schep de ricotta er in hoopjes op. Bestrooi met wat extra peper en verdeel de verse basilicum eroverheen.