Gnocchi traybake met pesto

Super makkelijke bakplaat met gnocchi, groenten en pesto uit de oven. In 10 minuten voorbereid en heerlijk met de romige ricotta erbij.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materiaal

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° graden.

Doe de (ongekookte) gnocchi in een kom en roer de pesto erdoor.

Pers het teentje knoflook erbij en schep er ook doorheen.

Verdeel de gnocchi op een bakplaat met bakpapier.

Snijd de courgette in halve plakjes en verdeel ook over de bakplaat samen met partjes tomaat en dungesneden rode ui. Meng door elkaar.

Leg de tomaatjes aan tak erop en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met zwarte peper.

Bak de gnocchi baketray ca. 25 minuten in de oven.

Haal de baketray uit de oven en schep de ricotta er in hoopjes op. Bestrooi met wat extra peper en verdeel de verse basilicum eroverheen.

19 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!