Gnocchi met pesto en courgette

Super snel pastagerecht van gnocchi met pesto, ideaal als je snel iets lekker op tafel wil hebben!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Snijd de courgette in stukjes. Bak deze kort in een pan met een snufje peper, zout en een klein beetje olie. Haal uit de pan.

Kook de gnocchi beetgaar, dit hoeft maar 1 of 2 minuutjes. Giet af en bak de gnocchi nog kort in de koekenpan zodat hij iets een kleurtje krijgt.

Doe de gebakken gnocchi in een kom en voeg de pesto toe en roer er door. Voeg dan de stukjes courgette toe en dan ook de gehalveerde cherrytomaatjes en rucola. Meng alles heel rustig door elkaar en garneer het gerecht met wat Parmezaanse kaas.

Tip: ook lekker met pijnboompitjes.

Je kunt kant en klare gnocchi gebruiken maar ook zelf de gnocchi maken, gebruik dan de helft van dit basisrecept voor het maken van gnocchi. Voor de pesto geldt hetzelfde.

Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

52 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!