Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gnocchi in tomatensaus

Deze zachte pasta in een zelfgemaakte tomatensaus wordt ook wel gnocchi alla napoletana genoemd en is bovendien ook kidsproof

Ingrediënten

Bereiding

 Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit aan in een pan met een beetje olie.

 Doe de gepelde tomaten erbij en laat 20 minuutjes pruttelen, druk af en toe de tomaten fijn met een spatel. Scheur wat basilicum in stukken en roer door de saus. Breng op smaak met peper en zout.

 Kook ondertussen de gnocchi beetgaar in ca. 2 a 3 minuten. Giet ze goed af en doe daarna bij de tomatensaus.

 Serveer de gnocchi napoletana met wat geraspte Parmezaanse kaas en pijnboompitten.

 Tip: lekker met een salade erbij

Gnocchi in tomatensaus

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.