Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gnocchi in tomatensaus

Deze zachte pasta in een zelfgemaakte tomatensaus wordt ook wel gnocchi alla napoletana genoemd en is bovendien ook kidsproof

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit aan in een pan met een beetje olie.

 Doe de gepelde tomaten erbij en laat 20 minuutjes pruttelen, druk af en toe de tomaten fijn met een spatel. Scheur wat basilicum in stukken en roer door de saus. Breng op smaak met peper en zout.

 Kook ondertussen de gnocchi beetgaar in ca. 2 a 3 minuten. Giet ze goed af en doe daarna bij de tomatensaus.

 Serveer de gnocchi napoletana met wat geraspte Parmezaanse kaas en pijnboompitten.

 Tip: lekker met een salade erbij

Gnocchi in tomatensaus

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

×