Gnocchi in tomatensaus

Deze zachte pasta in een zelfgemaakte tomatensaus wordt ook wel gnocchi alla napoletana genoemd en is bovendien ook kidsproof

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit aan in een pan met een beetje olie.

  2. Doe de gepelde tomaten erbij en laat 20 minuutjes pruttelen, druk af en toe de tomaten fijn met een spatel. Scheur wat basilicum in stukken en roer door de saus. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Kook ondertussen de gnocchi beetgaar in ca. 2 a 3 minuten. Giet ze goed af en doe daarna bij de tomatensaus.

  4. Serveer de gnocchi napoletana met wat geraspte Parmezaanse kaas en pijnboompitten.

  5. Tip: lekker met een salade erbij

  6. Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
220 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!