Ga naar de inhoud
Gnocchi in truffelsaus

Gnocchi in truffelsaus

Perfecte combinatie van zachte pasta kussentjes in een romige truffelsaus met champignons en Parmezaanse kaas.

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 500 gr gnocchi
  • 80 gr truffeltapenade
  • 250 gr champignons
  • 1 uitje
  • 1 teen knoflook
  • 100 ml room ( plantaardig )
  • Snuf peper en zout
  • verse basilicum
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 1 handje pijnboompitten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de gnocchi 2 minuutjes beetgaar en giet daarna af.


  2. Rooster de pijnboompitten kort en zet aan de kant.


  3. Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een pan met een beetje olie.


  4. Snijd de champignons in plakjes en voeg ze toe en bak een paar minuten mee tot ze iets geslonken zijn.


  5. Voeg de gnocchi toe aan de pan en de truffeltapenade. Giet de room erbij en roer tot een saus, laat deze een paar minuutjes zachtjes pruttelen.


  6. Rasp de Parmezaanse kaas en roer deze er op het laatst door (bewaar een beetje voor de garnering).


  7. Serveer de truffel gnocchi in borden en garneer met verse basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitten.