Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zelfgemaakte pastasaus

Maak zelf dit basisrecept voor heerlijke smaakvolle pastasaus, ideaal voor bij de spaghetti, pasta of lasagne.

Ingrediënten

Bereiding

 Snipper de ui. Fruit deze aan in een grote pan. Voeg ook de fijngehakte knoflook toe en bak even mee. Snijd de wortel in hele kleine blokjes en bak even mee met de ui en knoflook.

 Doe dan de gepelde tomaten uit blik erbij en de fijngehakte basilicum, peterselie en tijm en oregano. Laat dit 25 minuten pruttelen en roer af en toe door. Druk ook met een spatel of lepel de tomaten fijn zodat het meer een saus wordt. Breng de pastasaus op smaak met peper en zout.

 Voor een gladde en fijnere saus doe je hem in de blender of mix je hem fijn met de staafmixer.

 Tip: voeg gehakt toe voor bolognesesaus.

Zelfgemaakte pastasaus

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×