Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zoete aardappel gnocchi met spinazie

Oranje gnocchi gemaakt van zoete aardappel in een romige saus met spinazie.

Ingrediënten
  • 1 portie zoete aardappel gnocchi (volgens dit recept)
  • 200 gr spinazie
  • 120 zongedroogde tomaatjes
  • 75 ml kook room
  • handje walnoten
  • Handje Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Bereiding
Bereid de gnocchi zoals in het basisrecept. Breng een pan met water aan de kook en kook de gnocchi per 6 tot 8 tegelijk gaar. De gnocchi is gaar wanneer deze boven komt drijven. Verhit een beetje olijfolie in een pan, bak de gnocchi op hoog vuur ongeveer 3 minuten. Draai het vuur lager en voeg spinazie toe. Voeg als de spinazie geslonken is kook room, zongedroogde tomaatjes en walnoten toe. Serveer gnocchi met een beetje Parmezaanse kaas.

Tip: je kunt ook kant-en-klare gnocchi gebruiken, zodat het recept sneller klaar is.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

gnocchi-van-zoete-aardappel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×