Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zoete aardappel gnocchi met spinazie

Oranje gnocchi gemaakt van zoete aardappel in een romige saus met spinazie.

Ingrediënten
  • 1 portie zoete aardappel gnocchi (volgens dit recept)
  • 200 gr spinazie
  • 120 zongedroogde tomaatjes
  • 75 ml kook room
  • handje walnoten
  • Handje Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Bereiding
Bereid de gnocchi zoals in het basisrecept. Breng een pan met water aan de kook en kook de gnocchi per 6 tot 8 tegelijk gaar. De gnocchi is gaar wanneer deze boven komt drijven. Verhit een beetje olijfolie in een pan, bak de gnocchi op hoog vuur ongeveer 3 minuten. Draai het vuur lager en voeg spinazie toe. Voeg als de spinazie geslonken is kook room, zongedroogde tomaatjes en walnoten toe. Serveer gnocchi met een beetje Parmezaanse kaas.

Tip: je kunt ook kant-en-klare gnocchi gebruiken, zodat het recept sneller klaar is.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

gnocchi-van-zoete-aardappel
Beoordeling (24 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst