Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Heerlijke oranje gnocchi gemaakt van zoete aardappel in een romige spinaziesaus. Maak de gnocchi zelf met mijn basisrecept.
50 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
200 gr verse spinazie
-
120 zongedroogde tomaatjes
-
75 ml kookroom ( plantaardig )
-
1 handje walnoten
-
1 handje geraspte Parmezaanse kaas
-
olijfolie
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Bereid de gnocchi zoals in dit basisrecept.
-
Breng een pan met water aan de kook en kook de gnocchi per 6 tot 8 tegelijk gaar. De gnocchi is gaar wanneer deze boven komt drijven.
-
Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de gnocchi op hoog vuur ongeveer 3 minuten. Draai het vuur lager en voeg spinazie toe. Voeg als de spinazie geslonken is de kookroom, zongedroogde tomaatjes en walnoten toe. Serveer gnocchi met een beetje Parmezaanse kaas.
-
Tip: je kunt ook kant-en-klare gnocchi gebruiken, zodat het recept sneller klaar is.
-
Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.
Heeft het gesmaakt?
47 stemmen
Ook lekker