Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zoete aardappel gnocchi met spinazie

Oranje gnocchi gemaakt van zoete aardappel in een romige saus met spinazie.

Ingrediënten
  • 1 portie zoete aardappel gnocchi (volgens dit recept)
  • 200 gr spinazie
  • 120 zongedroogde tomaatjes
  • 75 ml kook room
  • handje walnoten
  • Handje Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Bereiding
Bereid de gnocchi zoals in het basisrecept. Breng een pan met water aan de kook en kook de gnocchi per 6 tot 8 tegelijk gaar. De gnocchi is gaar wanneer deze boven komt drijven. Verhit een beetje olijfolie in een pan, bak de gnocchi op hoog vuur ongeveer 3 minuten. Draai het vuur lager en voeg spinazie toe. Voeg als de spinazie geslonken is kook room, zongedroogde tomaatjes en walnoten toe. Serveer gnocchi met een beetje Parmezaanse kaas.

Tip: je kunt ook kant-en-klare gnocchi gebruiken, zodat het recept sneller klaar is.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

gnocchi-van-zoete-aardappel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×