Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zoete aardappel gnocchi met spinazie

Oranje gnocchi gemaakt van zoete aardappel in een romige saus met spinazie.

Ingrediënten
  • 1 portie zoete aardappel gnocchi (volgens dit recept)
  • 200 gr spinazie
  • 120 zongedroogde tomaatjes
  • 75 ml kook room
  • handje walnoten
  • Handje Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Bereiding
Bereid de gnocchi zoals in het basisrecept. Breng een pan met water aan de kook en kook de gnocchi per 6 tot 8 tegelijk gaar. De gnocchi is gaar wanneer deze boven komt drijven. Verhit een beetje olijfolie in een pan, bak de gnocchi op hoog vuur ongeveer 3 minuten. Draai het vuur lager en voeg spinazie toe. Voeg als de spinazie geslonken is kook room, zongedroogde tomaatjes en walnoten toe. Serveer gnocchi met een beetje Parmezaanse kaas.

Tip: je kunt ook kant-en-klare gnocchi gebruiken, zodat het recept sneller klaar is.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

gnocchi-van-zoete-aardappel
Beoordeling (13 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette