Ga naar de inhoud
Zoete aardappel gnocchi met spinazie

Zoete aardappel gnocchi met spinazie

Heerlijke oranje gnocchi gemaakt van zoete aardappel in een romige spinaziesaus. Maak de gnocchi zelf met mijn basisrecept.

50 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr verse spinazie
  • 120 zongedroogde tomaatjes
  • 75 ml kookroom ( plantaardig )
  • 1 handje walnoten
  • 1 handje geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bereid de gnocchi zoals in dit basisrecept.


  2. Breng een pan met water aan de kook en kook de gnocchi per 6 tot 8 tegelijk gaar. De gnocchi is gaar wanneer deze boven komt drijven.


  3. Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de gnocchi op hoog vuur ongeveer 3 minuten. Draai het vuur lager en voeg spinazie toe. Voeg als de spinazie geslonken is de kookroom, zongedroogde tomaatjes en walnoten toe. Serveer gnocchi met een beetje Parmezaanse kaas.


  4. Tip: je kunt ook kant-en-klare gnocchi gebruiken, zodat het recept sneller klaar is.


  5. Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.