Gnocchi in pompoensaus

Een heerlijk vegetarische maaltje van zachte gnocchi in een licht pittige pompoensaus

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materiaal

Bereiding

Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaadjes. Schil optioneel de pompoen of snijd in ieder geval de minder mooie stukjes weg. Snijd het vruchtvlees in stukken.

Hak de knoflook en de rode peper (naar smaak) fijn. Fruit aan in een pan met een beetje olie of boter. Voeg dan de stukjes pompoen toe en bak nog 2 minuutjes mee.

Giet dan het water erbij en kruimel het halve bouillonblokje erbij. Laat de pompoen ca. 10 tot 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan totdat de pompoen zacht is geworden. Dit kun je testen door erin te prikken met een vork.

Pureer de pompoen dan fijn met de staafmixer. Breng de saus op smaak met een snufje gedroogde salie.

Kook de gnocchi gaar in een pan. Dat duurt ca. 2 minuten. Als ze bovendrijven zijn ze gaar. Giet ze af en spoel ze meteen af met koud water. Dit stopt het garen en hierdoor worden ze minder snel klef.

Voeg de gnocchi toe aan de pompoensaus en schep er door. Warm nog kort door en serveer de pompoen gnocchi met wat kaas, pijnboompitten een handje rucola.

Tips: Probeer ook eens vegan Parmezaanse kaas. Gewoon verkrijgbaar in de supermarkt.

Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

139 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!