Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gnocchi in pompoensaus

Een heerlijk vegetarische maaltje van zachte gnocchi in een licht pittige pompoensaus

Ingrediënten
  • 800 gr gnocchi
  • 1 flespompoen a 1 kilo (700 gr vruchtvlees)
  • 300 ml water
  • 2 tenen knoflook
  • ½ rode peper (naar smaak)
  • ½ blokje groentebouillon
  • Handje Parmezaanse kaas (in vlokken)
  • Snufje gedroogde salie
  • Handje rucola
  • 2 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)

Bereiding
Mocht je geen tijd/zin hebben om een pompoen te snijden dan kun je ook kant en klare pompoenblokjes kopen uit de koeling of het vriesvak.

Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaadjes en schil de pompoen (je kunt de schil ook eten en er om heen laten maar ik was bang voor harde stukjes in de saus dus heb hem geschild). Snijd het vruchtvlees in stukken. Hak de knoflook en de rode peper (naar smaak) fijn. Fruit aan in een pan met een beetje olie of boter. Voeg dan de stukjes pompoen toe en bak nog 2 minuutjes mee. Giet dan het water erbij en kruimel het halve bouillonblokje erbij. Laat de pompoen ca 10 tot 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.

pompoen_gnocchi_01.jpg
pompoen_gnocchi_02.jpg
pompoen_gnocchi_03.jpg
pompoen_gnocchi_04.jpg

Pureer de pompoen dan fijn met de staafmixer. Breng de saus op smaak met een snufje salie. Kook de gnocchi gaar in een pan, dat duurt ca 2 minuten. Als ze bovendrijven zijn ze gaar, giet ze af en spoel ze meteen af met koud water. Dit stopt het garen en hierdoor worden ze minder snel klef. voeg de gnocchi toe aan de pompoensaus en schep er door. Warm nog kort door en serveer de pompoen gnocchi met een handje rucola, wat kaas en pijnboompitten.

Beoordeling (31 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette