Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gnocchi in pompoensaus

Een heerlijk vegetarische maaltje van zachte gnocchi in een licht pittige pompoensaus

Ingrediënten
  • 800 gr gnocchi
  • 1 flespompoen a 1 kilo (700 gr vruchtvlees)
  • 300 ml water
  • 2 tenen knoflook
  • ½ rode peper (naar smaak)
  • ½ blokje groentebouillon
  • Handje Parmezaanse kaas (in vlokken)
  • Snufje gedroogde salie
  • Handje rucola
  • 2 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)

Bereiding
Mocht je geen tijd/zin hebben om een pompoen te snijden dan kun je ook kant en klare pompoenblokjes kopen uit de koeling of het vriesvak.

Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaadjes en schil de pompoen (je kunt de schil ook eten en er om heen laten maar ik was bang voor harde stukjes in de saus dus heb hem geschild). Snijd het vruchtvlees in stukken. Hak de knoflook en de rode peper (naar smaak) fijn. Fruit aan in een pan met een beetje olie of boter. Voeg dan de stukjes pompoen toe en bak nog 2 minuutjes mee. Giet dan het water erbij en kruimel het halve bouillonblokje erbij. Laat de pompoen ca 10 tot 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.

Pureer de pompoen dan fijn met de staafmixer. Breng de saus op smaak met een snufje salie. Kook de gnocchi gaar in een pan, dat duurt ca 2 minuten. Als ze bovendrijven zijn ze gaar, giet ze af en spoel ze meteen af met koud water. Dit stopt het garen en hierdoor worden ze minder snel klef. voeg de gnocchi toe aan de pompoensaus en schep er door. Warm nog kort door en serveer de pompoen gnocchi met een handje rucola, wat kaas en pijnboompitten.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×