Gnocchi in pompoensaus

Een heerlijk vegetarische maaltje van zachte gnocchi in een licht pittige pompoensaus

Hoofdgerecht 40 min

ingrediënten

voor 4 personen

Materiaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaadjes. Schil optioneel de pompoen of snijd in ieder geval de minder mooie stukjes weg. Snijd het vruchtvlees in stukken.

  2. Hak de knoflook en de rode peper (naar smaak) fijn. Fruit aan in een pan met een beetje olie of boter. Voeg dan de stukjes pompoen toe en bak nog 2 minuutjes mee.

  3. Giet dan het water erbij en kruimel het halve bouillonblokje erbij. Laat de pompoen ca. 10 tot 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan totdat de pompoen zacht is geworden. Dit kun je testen door erin te prikken met een vork.

  4. Pureer de pompoen dan fijn met de staafmixer. Breng de saus op smaak met een snufje gedroogde salie.

  5. Kook de gnocchi gaar in een pan. Dat duurt ca. 2 minuten. Als ze bovendrijven zijn ze gaar. Giet ze af en spoel ze meteen af met koud water. Dit stopt het garen en hierdoor worden ze minder snel klef.

  6. Voeg de gnocchi toe aan de pompoensaus en schep er door. Warm nog kort door en serveer de pompoen gnocchi met wat kaas, pijnboompitten een handje rucola.

  7. Tips: Probeer ook eens vegan Parmezaanse kaas. Gewoon verkrijgbaar in de supermarkt.

  8. Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
204 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!