Gnocchi in pompoensaus

Een heerlijk vegetarische maaltje van zachte gnocchi in een licht pittige pompoensaus

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Mocht je geen tijd/zin hebben om een pompoen te snijden dan kun je ook kant en klare pompoenblokjes kopen uit de koeling of het vriesvak.

 Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaadjes en schil de pompoen (je kunt de schil ook eten en er om heen laten maar ik was bang voor harde stukjes in de saus dus heb hem geschild). Snijd het vruchtvlees in stukken. Hak de knoflook en de rode peper (naar smaak) fijn. Fruit aan in een pan met een beetje olie of boter. Voeg dan de stukjes pompoen toe en bak nog 2 minuutjes mee. Giet dan het water erbij en kruimel het halve bouillonblokje erbij. Laat de pompoen ca 10 tot 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.

 Pureer de pompoen dan fijn met de staafmixer. Breng de saus op smaak met een snufje salie. Kook de gnocchi gaar in een pan, dat duurt ca 2 minuten. Als ze bovendrijven zijn ze gaar, giet ze af en spoel ze meteen af met koud water. Dit stopt het garen en hierdoor worden ze minder snel klef. voeg de gnocchi toe aan de pompoensaus en schep er door. Warm nog kort door en serveer de pompoen gnocchi met een handje rucola, wat kaas en pijnboompitten.

105 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.