3 x feestelijke hapjes met kaas

Met de feestdagen voor de deur is er altijd wel een gezellig borrelmomentje in te plannen. Bijvoorbeeld met sinterklaas, tijdens de kerst of met oud op nieuw. Genoeg redenen dus voor een feestje :)

En wat mag zeker niet ontbreken op de borrelplank? Juist een lekker stukje kaas. Ik ben echt dol op kaas en gooi dit het liefst in of over al mijn gerechten. Het nadeel van kaas is dat het vrij prijzig kan zijn, zeker een iets luxer kaasje voor op de borrelplank. Daarom ben ik naar de Aldi geweest waar ze in hun gewone en in hun feestassortiment lekkere en kwalitatieve kaasjes hebben tegen een klein prijsje.

Een van mijn favorieten is de walnotenkaas voor nog geen 2 euro voor een groot stuk van 250 gr. Deze combineerde ik op een prikker met een stukje peer, druif en serranoham. Een heerlijke winterse combi. Om op te warmen maakte ik toastjes met brie en appel uit de oven. En wil je helemaal uitpakken dan zijn de glaasjes met witlofschuitjes met gorgonzola een aanrader. En wat ook erg leuk is om deze 3 verschillende hapjes op een mooi plankje of bordje te serveren als voorgerecht of amuse.

En als je dan toch bij de Aldi bent, kijk dan ook eens bij de dranken. Er zitten echt goeie wijnen in hun assortiment die perfect combineren bij deze hapjes. Bij elk receptje staat daarom een passende wijntip.

Prikkers met walnotenkaas en peer – 10 stuks

250 gr walnoten kaas
5 plakken serranoham
10 druiven
2 peren

Snijd de kaas in blokjes. Schil eventueel de peer en snijd ook in blokjes (ik heb de schil er gewoon om heen gelaten). Prik de kaas met stukjes peer, halve plak parmaham en een druif aan de prikkers.
Tip: besprenkel de peer met een beetje citroensap om verkleuren tegen te gaan. Bewaar de spiesjes max 1 dag in de koelkast.

Wijntip: Barbera (Italië)

Broodjes met brie en appel – 10 stuks

1 stuk roombrie a 200 gr
10 sneetjes partybrood (afbak)
1 appel
5 halve walnoten
Honing

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de brie in plakken en vervolgens in de grootte van de broodrondjes. Snijd de appel in kleine stukjes en verdeel deze over de brie. Bestrooi met wat grof gehakte walnoten en druppel er wat honing over. Zet ca. 8 minuten in de oven.
Tip: ze zijn warm het allerlekkerste.

Wijntip: Clos de Lilas (Frankrijk)

Glaasje met gerookte zalm en gorgonzola – 6 stuks

1 stronkje witlof
1 avocado
100 gr gerookte zalm
125 gr gorgonzola

Snijd de gorgonzola in blokjes en de gerookte zalm in gelijke stukjes. Snijd de avocado doormidden en draai de helften los. Verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe een blaadje witlof in het glaasje en vul deze verder met de stukjes gorgonzola, zalm en avocado.
Tip: gebruik de witlof schuitjes als lepel om de vulling uit het glas te lepelen. Serveer eventueel met een extra blaadje witlof.

Wijntip: Primitivo Malvasia Puglia (Italië)

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de Aldi

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Hennie ? 23 november 2016 om 20:06

Erg leuk en lekker!!!!

Sandra 24 november 2016 om 10:37

Dank je hennie

Line 23 november 2016 om 19:21

Ik vind het heel leuk om diverse hapjes te maken met gelegenheden. Wat ik alleen moeilijk vind is om te bepalen welke hapjes ik al van te voren maken. En hoe het dan goed te bewaren. Misschien heb jij goede tips?

Sandra 24 november 2016 om 10:36

hoi, hapjes met fruit kun je besprenkelen met citroensap zodat ze langer mooi blijven. Hapjes met vlees en kaas kun je vaak al van te voren maken en bewaren in de koelkast. Hapjes met bladerdeeg en brood maak ik bij voorkeur op de dag zelf. Vaak kun je al dingen voorbereiden zodat je ze op de dag zelf alleen even hoeft af te bakken of op te maken. Veel succes.

J terpstra de Jong 23 november 2016 om 17:41

Geweldige nieuwe recepten uitproberen

Joke 23 november 2016 om 14:17

Leuke site????

Sandra 24 november 2016 om 10:33

thanks Joke

marleen lambert 23 november 2016 om 09:44

zie er geweldig uit !!!

Sandra 24 november 2016 om 10:32

Dank je marleen :)