Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Jambalaya met kip

Deze Amerikaanse variant van paella met rijst, kip en bleekselderij is heerlijk op smaak gebracht met chorizo en cajun.

Ingrediënten
  • 500 gr kippendijen
  • 250 gr basmati rijst
  • 80 gr chorizo (in plakjes)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 paprika
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 3 stengels bleekselderij
  • snuf paprikapoeder
  • verse peterselie

Bereiding
Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een grote (wok)pan. Snijd de kip in stukjes en voeg toe en bak rondom aan. Voeg de cajunkruiden en paprikapoeder toe. Snijd de paprika en tomaten in blokjes en de bleekselderij in plakjes. Voeg deze groenten samen met de chorizo toe aan de kip.

jambalaya_01.jpg
jambalaya_02.jpg
jambalaya_03.jpg
jambalaya_04.jpg

Voeg een eetlepel tomatenpuree toe en bak even mee. Schep de ongekookte rijst er door en giet dan de bouillon er bij. Laat het mengsel ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen tot de rijst gaar is en het water is opgenomen. Garneer de jambalaya met verse peterselie en serveer eventueel met een schijfje citroen.

Vervang de kip ook eens door 300 gr garnalen.

Beoordeling (157 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst