Jambalaya met kip

Deze Amerikaanse variant van paella met rijst, kip en bleekselderij is heerlijk op smaak gebracht met chorizo en cajun.

Hoofdgerecht 40 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een grote (wok)pan. Snijd de kip in stukjes en voeg toe en bak rondom aan. Voeg de cajunkruiden en paprikapoeder toe. Snijd de paprika en tomaten in blokjes en de bleekselderij in plakjes. Voeg deze groenten samen met de chorizo toe aan de kip.

  2. Voeg een eetlepel tomatenpuree toe en bak even mee. Schep de ongekookte rijst er door en giet dan de bouillon er bij. Laat het mengsel ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen tot de rijst gaar is en het water is opgenomen. Garneer de jambalaya met verse peterselie en serveer eventueel met een schijfje citroen.

  3. Vervang de kip ook eens door 300 gr garnalen.

Heeft het gesmaakt?
840 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!