3 x pannenkoekmuffins

Laatst had ik opeens zin in pannenkoeken. Ik had ze denk ik al een half jaar niet meer gegeten en vond het weer eens tijd worden. Zeker nu het herfst is krijg ik meer zin in lekker warm comfort food.
Omdat ik iets anders wilde proberen dan alleen een appeltje en rozijnen door het beslag ging ik op Pinterest op zoek naar leuke ideeën en toppings voor pannenkoeken. Daar kwam ik een foto van een pannenkoekmuffin tegen. Een pannenkoek en muffin in 1, dat moest ik proberen! Omdat ik nog steeds geen keuze kon maken wat betreft de vulling maakte ik 3 verschillende pannenkoekmuffins.
Ik heb een siliconenbakvorm gebruikt omdat ik bang was dat ze in een papieren vormpje zouden blijven plakken. De pannenkoekmuffins zijn namelijk iets zachter dan gewone muffins. Je kunt ze altijd en overal eten, warm of koud, als ontbijt of diner. Of lekker om mee te nemen naar school of je werk. Liever gewone pannenkoeken? Probeer dan dit basisrecept voor de lekkerste pannenkoeken.

Pannenkoekmuffins ca 12 stuks:

Ingredienten
250 gr bloem
1,5 eetlepel bakpoeder
2 eieren
500 ml melk
snufje zout
Topping 1:
Blauwe bessen
Pecannootjes, grof gehakt
Topping 2:
Ontbijtspek, in stukjes
Appel, in stukjes
Topping 3:
Geraspte kokos
Stukjes banaan
Verwarm de oven op 180 graden. Doe de bloem, bakpoeder en het snufje zout in een kom. Giet de helft van de melk en eieren er door. Mix tot er geen klontjes meer in het beslag zitten.
pannenkoekmuffins 01

pannenkoekmuffins 01

pannenkoekmuffins 01

Voeg dan de andere helft van de melk er door en klop weer glad. Vul de muffinsvormjes 1/3 met het beslag en doe een beetje van de topping er in (zodat dit niet alleen bovenop zit maar ook in de muffin).

pannenkoekmuffins 01

pannenkoekmuffins 01

pannenkoekmuffins 01
Voeg dan de vormpjes tot 2/3 met beslag en voeg nogmaals wat van de topping bovenop. Zet de muffinvormpjes ca 25 minuten (afhankelijk van de grote) in de oven. Ze stijgen als het goed is nog wat maar zakken later ook weer wat in.
Bewaar
Print
Deel

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Reacties

Laat je reactie achter

Harrie 1 november 2015 om 14:10

Indien je gebruik maakt van spekjes moet er worden opgelet dat ze niet instorten. Verder is ook banaan een aanrader als ingredient

Beantwoorden

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.