Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

3 x pannenkoekmuffins

Laatst had ik opeens zin in pannenkoeken. Ik had ze denk ik al een half jaar niet meer gegeten en vond het weer eens tijd worden. Zeker nu het herfst is krijg ik meer zin in lekker warm comfort food.
Omdat ik iets anders wilde proberen dan alleen een appeltje en rozijnen door het beslag ging ik op Pinterest op zoek naar leuke ideeën en toppings voor pannenkoeken. Daar kwam ik een foto van een pannenkoekmuffin tegen. Een pannenkoek en muffin in 1, dat moest ik proberen! Omdat ik nog steeds geen keuze kon maken wat betreft de vulling maakte ik 3 verschillende pannenkoekmuffins.
 
Ik heb een siliconenbakvorm gebruikt omdat ik bang was dat ze in een papieren vormpje zouden blijven plakken. De pannenkoekmuffins zijn namelijk iets zachter dan gewone muffins. Je kunt ze altijd en overal eten, warm of koud, als ontbijt of diner. Of lekker om mee te nemen naar school of je werk.
 

Pannenkoekmuffins ca 12 stuks:

 
Ingredienten
250 gr bloem
1,5 eetlepel bakpoeder
2 eieren
500 ml melk
snufje zout
 
Topping 1:
Blauwe bessen
Pecannootjes, grof gehakt
 
Topping 2:
Ontbijtspek, in stukjes
Appel, in stukjes
 
Topping 3:
Geraspte kokos
Stukjes banaan
 
Verwarm de oven op 180 graden. Doe de bloem, bakpoeder en het snufje zout in een kom. Giet de helft van de melk en eieren er door. Mix tot er geen klontjes meer in het beslag zitten.
 
pannenkoekmuffins 01
pannenkoekmuffins 01

pannenkoekmuffins 01

Voeg dan de andere helft van de melk er door en klop weer glad. Vul de muffinsvormjes 1/3 met het beslag en doe een beetje van de topping er in (zodat dit niet alleen bovenop zit maar ook in de muffin).

 
pannenkoekmuffins 01
pannenkoekmuffins 01

pannenkoekmuffins 01

Voeg dan de vormpjes tot 2/3 met beslag en voeg nogmaals wat van de topping bovenop. Zet de muffinvormpjes ca 25 minuten (afhankelijk van de grote) in de oven. Ze stijgen als het goed is nog wat maar zakken later ook weer wat in.
 
Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)
Harrie - Reageren 01-11-2015 om 14:10 uur

Indien je gebruik maakt van spekjes moet er worden opgelet dat ze niet instorten. Verder is ook banaan een aanrader als ingredient

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette