Ga naar de inhoud
3 x snelle en makkelijke pizza snacks

3 x snelle en makkelijke pizza snacks

Pizza is een van mijn favoriete gerechten! En dan het liefst met champignons en veel kaas er op. Maar wist je dat je pizza ook leuk als hapje kunt serveren? Lekker voor tijdens een borrel, avondje met vrienden of verjaardagsfeestje. En je kunt eindeloos variëren met toppings en ingrediënten.

16 maart 2017

Sandra

Maar met gasten over de vloer wil je niet bezig zijn met deeg kneden, rijzen en uitrollen. Daarom is een rol met vers pizzadeeg van Tante Fanny ideaal hiervoor. En er zit ook een potje tomatensaus bij, dus je kunt meteen aan de slag. Zo heb je binnen no time lekkere pizza hapjes op tafel staan. En zijn er ook kids van de partij dan willen die vast een handje helpen met beleggen.
Dat er dus heel veel mogelijk is met het verse pizzadeeg van Tante Fanny laat niet alleen ik, maar ook een aantal andere bloggers de komende tijd zien tijdens de pizza-estafette. Elke week komt er een nieuw en verrassend pizza recept online op een bekende foodblog. En ik mag de estafette starten met deze pizza snacks en geef hierbij het stokje door aan De Groene Meisjes die de volgende week ook een lekker pizza recept plaatsen. Checken dus!

Mini pizza’s met parmaham

HAPJE – 12 STUKS – 15 MIN + 15 OVENTIJD Ingrediënten 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg met potje tomatensaus 600 g Handje rucola 4 plakken parmaham Ca. 6 champignons 1 kleine rode ui Handje geraspte kaas 12 cherrytomaatjes
Bereiding Verwarm de oven op 220 graden en rol het deeg uit samen met het bakpapier. Snijd het deeg in 12 stukken. Smeer wat tomatensaus uit het potje op de vierkantjes en laat een paar mm van de rand vrij. Beleg de mini pizza’s met plakjes champignons, ringetjes rode ui en halve cherrytomaatjes. Bestrooi met wat geraspte kaas. Zet ze 15 minuten in de oven. Haal ze er uit als ze mooi goudbruin zijn. Leg een stukje parmaham op de mini pizza’s en verdeel wat rucola er over.

Pizza stengels met salami

HAPJE – 8 STUKS – 25 MIN + 15 OVENTIJD Ingrediënten 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg met potje tomatensaus 600 g 75 gr geraspte kaas 6 plakken salami
BereidingVerwarm de oven op 220 graden en rol het deeg uit samen met het bakpapier. Snijd het pizzadeeg doormidden zodat je 2 gelijke stukken hebt. Besmeer beide zijdes met wat van de tomatensaus uit het potje, doe dit niet te dik. Beleg 1 helft met de plakken salami en bestrooi met een laagje kaas. Dek deze belegde helft af met de andere helft. Snijd het met een scherp mes of pizzasnijder in dunne stroken. Draai deze aan beide kanten iets op, zodat er een mooie twist in komt. Bestrooi de stengels met wat extra kaas en zet ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven. Ook leuk om te serveren met een dipsaus.

Pizzahoorntjes

HAPJE – 8 STUKS – 25 MIN + 15 OVENTIJD Ingrediënten 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg met potje tomatensaus 600 g 1 paprika ½ courgette 75 gr geitenkaas
BereidingVerwarm de oven op 220 graden en rol het deeg uit samen met het bakpapier. Snijd het deeg in 8 gelijke stukken. Verwijder de steel en zaadjes van de paprika en snijd het vruchtvlees samen met de courgette in kleine blokjes. Besmeer de stukjes deeg met de tomatensaus uit het potje, maar houd de randen vrij. Schep wat van het groentemengsel er op en verdeel wat geitenkaas er over. Vouw dan 2 punten over de vulling naar elkaar in de vorm van een hoorntje en druk goed vast aan de bovenzijde. Druk ook het puntje van het hoorntje goed dicht. Vul de hoorntjes eventueel nog wat aan met wat extra vulling. Bak ze in de oven in ca 15 tot 20 minuten mooi bruin. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Tante Fanny.