Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Quiche met spinazie en zalm

Video: hartige taart met verse zalm en spinazie, lekker als lunch of als avondmaal

  • 5 a 6 plakken deeg voor hartige taart
  • Ingredienten
    • 3 eieren
    • 1 a 2 eetlepels paneermeel
    • in boter om in te vetten
    • 60 gr geraspte kaas
    • 250 ml kookroom
    • 450 gr blad spinazie (ontdooid)
    • verse dille (of andere kruiden)
    • 300 gr verse zalm
    Materialen
    • Quichevorm of springvorm

    Bereiding
    Verwarm de oven op 180 graden. Vet de quichevorm in met een beetje boter. Bekleed de vorm met de plakjes deeg, druk de randjes goed aan met een vork. Bestrooi de bodem met een beetje paneermeel.

    Klop de room los met de eieren. Breng het mengsel op smaak met een beetje peper en zout en dille. Klop daarna de geraspte kaas door. Druk het vocht goed uit de spinazie en klop door het eiermengsel. Snijd de zalm in kleine stukjes en verdeel ¾ over de bodem. giet het ei-spinazie mengsel over de zalm en verdeel gelijkmatig. Druk dan de overige stukjes zalm nog zachtjes in het mengsel. Bak de quiche 45 min in de oven. Controleer daarna met een sateprikker of hij goed gaar is.

    Vervang de spinazie ook eens door prei of broccoli en gebruik eens gerookte zalm voor een sterkere zalm-smaak.

    Beoordeling (210 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Deel

    Pasta recepten

    Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

    Zoete aardappel gnocchi met spinazie
    Pasta met truffel roomsaus
    Ziti al forno met gehaktballetjes
    Pasta pesto salade met kip
    Kip in Parmaham met courgette