Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Quiche met spinazie en zalm

Video: hartige taart met verse zalm en spinazie, lekker als lunch of als avondmaal

  • 5 a 6 plakken deeg voor hartige taart
  • Ingredienten
    • 3 eieren
    • 1 a 2 eetlepels paneermeel
    • in boter om in te vetten
    • 60 gr geraspte kaas
    • 250 ml kookroom
    • 450 gr blad spinazie (ontdooid)
    • verse dille (of andere kruiden)
    • 300 gr verse zalm
    Materialen
    • Quichevorm of springvorm

    Bereiding
    Verwarm de oven op 180 graden. Vet de quichevorm in met een beetje boter. Bekleed de vorm met de plakjes deeg, druk de randjes goed aan met een vork. Bestrooi de bodem met een beetje paneermeel.

    Klop de room los met de eieren. Breng het mengsel op smaak met een beetje peper en zout en dille. Klop daarna de geraspte kaas door. Druk het vocht goed uit de spinazie en klop door het eiermengsel. Snijd de zalm in kleine stukjes en verdeel ¾ over de bodem. giet het ei-spinazie mengsel over de zalm en verdeel gelijkmatig. Druk dan de overige stukjes zalm nog zachtjes in het mengsel. Bak de quiche 45 min in de oven. Controleer daarna met een sateprikker of hij goed gaar is.

    Vervang de spinazie ook eens door prei of broccoli en gebruik eens gerookte zalm voor een sterkere zalm-smaak.

    De nieuwste BBQ recepten

    Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

    ×