Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Witlof schotel

Lekkere winterse kost: romige aardappelpuree met bieslook met witlof rolletjes met ham en kaas

 
Ingredienten
3 flinke stronken witlof
6 plakken ham
600 gr kruimige aardappels
verse bieslook
30 gr boter
250 gr creme fraiche
scheutje melk
peper en zout
Handje kaas
 
Materialen
Stamper
 
Bereiding
Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels in ca 15 min gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Voeg de creme fraiche toe, boter, peper, zout en een scheutje melk en pureer tot een puree. Snijd de bieslook fijn en schep door de aardappelpuree. Verdeel de puree over een ovenschaal.
 
witlofschotel 01
witlofschotel 01
witlofschotel 01
witlofschotel 01
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de witlof en snijd eventueel de harde bittere kern er uit. Kook de witlof 3 minuutjes voor. Giet af en laat goed uitlekken. Wikkel elke helft witlof in een plak ham. Leg de ham op de puree. Bestrooi de ovenschotel royaal met kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 25 min in de oven. Gebruik eventueel de laatste paar minuten de grill voor een mooi krokant kaas korstje.
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×