Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pasta alla norma

Specialiteit van Sicilië; pasta met gegrilde aubergine, tomatensaus en verse basilicum

Ingrediënten
300 gr pasta 
2 aubergines
1 klein blikje tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten a 400 gr 
2 verse tomaten, in stukjes
2 eetl olijfolie
2 teentjes knoflook
Heel klein snufje chilipoeder
Peper en zout
1 theel suiker
1 theel oregano
Verse blaadjes basilicum
4 eetl geraspte (Parmezaanse) kaas
 
Bereiding
Snijd de aubergine in plakken. Snijd de plakken een of twee keer door. Verhit een klein beetje olijfolie in een (grill)pan en bak de stukken aubergine in een minuut of 5 lichtbruin. Hak de knoflook fijn en fruit deze een minuutje in een eetl olijfolie in een grote pan. Voeg de tomatenpuree, suiker en oregano toe en bak een minuutje op middelhoog vuur. Voeg de tomaten in blik en de verse tomaten toe en roer goed door. Breng op smaak met peper, zout en chilipoeder (voor kinderen kun je ook paprikapoeder gebruiken). Laat de saus 20 min zachtjes pruttelen, grote stukken kun je een beetje fijn drukken. Kook ondertussen de pasta gaar en giet deze af. Schep de gegrilde aubergine door de tomatensaus en proef nog even of er misschien nog wat peper of zout bij moet. Schep de pasta op een bord en verdeel de saus er over, of schep de saus al van te voren door de pasta. Garneer de pasta alla norma met wat geraspte kaas en verse basilicumblaadjes. 
 
Beoordeling (8 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel