Pasta alla norma

Specialiteit van Sicilië; pasta met gegrilde aubergine, tomatensaus en verse basilicum

Ingrediënten
300 gr pasta 
2 aubergines
1 klein blikje tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten a 400 gr 
2 verse tomaten, in stukjes
2 eetl olijfolie
2 teentjes knoflook
Heel klein snufje chilipoeder
Peper en zout
1 theel suiker
1 theel oregano
Verse blaadjes basilicum
4 eetl geraspte (Parmezaanse) kaas
 
Bereiding
Snijd de aubergine in plakken. Snijd de plakken een of twee keer door. Verhit een klein beetje olijfolie in een (grill)pan en bak de stukken aubergine in een minuut of 5 lichtbruin. Hak de knoflook fijn en fruit deze een minuutje in een eetl olijfolie in een grote pan. Voeg de tomatenpuree, suiker en oregano toe en bak een minuutje op middelhoog vuur. Voeg de tomaten in blik en de verse tomaten toe en roer goed door. Breng op smaak met peper, zout en chilipoeder (voor kinderen kun je ook paprikapoeder gebruiken). Laat de saus 20 min zachtjes pruttelen, grote stukken kun je een beetje fijn drukken. Kook ondertussen de pasta gaar en giet deze af. Schep de gegrilde aubergine door de tomatensaus en proef nog even of er misschien nog wat peper of zout bij moet. Schep de pasta op een bord en verdeel de saus er over, of schep de saus al van te voren door de pasta. Garneer de pasta alla norma met wat geraspte kaas en verse basilicumblaadjes. 
 
20 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.