Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pasta alla norma

Specialiteit van Sicilië; pasta met gegrilde aubergine, tomatensaus en verse basilicum

Ingrediënten
300 gr pasta 
2 aubergines
1 klein blikje tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten a 400 gr 
2 verse tomaten, in stukjes
2 eetl olijfolie
2 teentjes knoflook
Heel klein snufje chilipoeder
Peper en zout
1 theel suiker
1 theel oregano
Verse blaadjes basilicum
4 eetl geraspte (Parmezaanse) kaas
 
Bereiding
Snijd de aubergine in plakken. Snijd de plakken een of twee keer door. Verhit een klein beetje olijfolie in een (grill)pan en bak de stukken aubergine in een minuut of 5 lichtbruin. Hak de knoflook fijn en fruit deze een minuutje in een eetl olijfolie in een grote pan. Voeg de tomatenpuree, suiker en oregano toe en bak een minuutje op middelhoog vuur. Voeg de tomaten in blik en de verse tomaten toe en roer goed door. Breng op smaak met peper, zout en chilipoeder (voor kinderen kun je ook paprikapoeder gebruiken). Laat de saus 20 min zachtjes pruttelen, grote stukken kun je een beetje fijn drukken. Kook ondertussen de pasta gaar en giet deze af. Schep de gegrilde aubergine door de tomatensaus en proef nog even of er misschien nog wat peper of zout bij moet. Schep de pasta op een bord en verdeel de saus er over, of schep de saus al van te voren door de pasta. Garneer de pasta alla norma met wat geraspte kaas en verse basilicumblaadjes. 
 

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

Maak een account om al je favoriete recepten te bewaren +

Download gratis het nieuwe herfst E-book met 12 unieke recepten

(Je vindt het E-book na het aanmelden op je persoonlijke profiel pagina.)