Pasta alla norma

Specialiteit van Sicilië; pasta met gegrilde aubergine, tomatensaus en verse basilicum

Ingrediënten
300 gr pasta 
2 aubergines
1 klein blikje tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten a 400 gr 
2 verse tomaten, in stukjes
2 eetl olijfolie
2 teentjes knoflook
Heel klein snufje chilipoeder
Peper en zout
1 theel suiker
1 theel oregano
Verse blaadjes basilicum
4 eetl geraspte (Parmezaanse) kaas
 
Bereiding
Snijd de aubergine in plakken. Snijd de plakken een of twee keer door. Verhit een klein beetje olijfolie in een (grill)pan en bak de stukken aubergine in een minuut of 5 lichtbruin. Hak de knoflook fijn en fruit deze een minuutje in een eetl olijfolie in een grote pan. Voeg de tomatenpuree, suiker en oregano toe en bak een minuutje op middelhoog vuur. Voeg de tomaten in blik en de verse tomaten toe en roer goed door. Breng op smaak met peper, zout en chilipoeder (voor kinderen kun je ook paprikapoeder gebruiken). Laat de saus 20 min zachtjes pruttelen, grote stukken kun je een beetje fijn drukken. Kook ondertussen de pasta gaar en giet deze af. Schep de gegrilde aubergine door de tomatensaus en proef nog even of er misschien nog wat peper of zout bij moet. Schep de pasta op een bord en verdeel de saus er over, of schep de saus al van te voren door de pasta. Garneer de pasta alla norma met wat geraspte kaas en verse basilicumblaadjes. 
 
22 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.