Recepten in 40-60 minuten

Recepten in 40-60 minuten

Een categorie vol met recepten die je binnen 40 tot 60 minuten klaar hebt. Vaak is de bereidingstijd redelijk kort, maar moet het gerecht nog even in de oven staan. Van ovenschotels en quiches tot heerlijke bakrecepten zoals muffins en taarten. Er zijn ook recepten te vinden waarbij je wat langer in de keuken moet staan.

Chocolade koekjes
  • Tussendoortjes
  • 30 min + 15 min oventijd
  • 20 stuks
  • *

Dat is toch heerlijk, zelfgemaakte chocolade koekjes om uit te delen of lekker bij een kopje koffie of thee. Met maar 6 basisingrediënten heb je deze lekkere koekjes in een aantal eenvoudige stappen al gemaakt.

Biet wellington
  • Hoofdgerecht
  • 20 min bereidingstijd + 35 min oventijd
  • 6 personen
  • *

De beef wellington is bij velen niet meer weg te denken uit het kerstmenu. Deze verrassende variant gemaakt van rode bieten, champignons en linzen is helemaal plantaardig en dus ideaal voor de vegetariërs en veganisten aan tafel.

Tiramisu taart
  • Nagerecht
  • 25 min + 30 min oventijd
  • 10 personen
  • *

Probeer mijn tiramisutaart met een krokante bodem, romige mascarponevulling en een laag van koffie-doordrenkte lange vingers. Dit eenvoudige, maar smaakvolle dessert is ideaal als afsluiter voor ieder etentje. Maar ook op een feestje lekker bij een kop koffie of thee.

Pastaschotel met geroosterde pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Ontdek deze heerlijke ovenschotel met pasta en geroosterde pompoen, perfect voor een gezellige avondmaaltijd. Proef de combinatie van smeuïge mozzarella, kruidige saus en knapperige walnoten! Dit makkelijke en vegetarische herfstgerecht staat op tafel in slechts 60 minuten.

Saffraan risotto
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Deze romige saffraan risotto is een echte Italiaanse klassieker. Door de combinatie saffraan, rozijnen en knoflook krijgt dit gerecht een mooie 'golden touch'.

Bananenbrood muffins met kaneel swirl
  • Tussendoortjes
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Een leuke variant op het gewone bananenbrood: bananenbrood muffins. Deze heerlijke muffins hebben een kaneel swirl die ze extra lekker maakt. Perfect voor elk moment van de dag, als tussendoortje bij de koffie of thee of als lekkere traktatie.

Orzo ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke ovenschotel met orzo, tomaat, courgette en paprika. Lekker gekruid en met geraspte Parmezaanse kaas bovenop. Je hebt deze ovenschotel voor 4 personen al in 25 minuten in de oven staan.

Pompoenpuree basisrecept
  • Bijgerecht
  • 10 min + 40 min
  • 4 personen
  • *

Een basisrecept voor smeuïge pompoenpuree die je met maar een paar ingrediënten maakt. Met knoflook, ui en wat kruiden heb je deze pompoenpuree in 10 minuten gemaakt. Je moet wel nog even wachten op de oven.

Gezonde pizza
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Een smakelijke en gezonde pizza boordevol groenten staat op het menu! Met een volkoren deeg als basis en heerlijke toppings zoals broccoli, champignons en rode ui. Ontdek hoe je hem eenvoudig zelf maakt.

Torta caprese (chocolade amandeltaart)
  • Nagerecht
  • 10 min + 50 min
  • 8 personen
  • *

Heerlijke Italiaanse chocoladetaart op basis van amandelmeel en pure chocolade. Een klassiek Italiaans recept dat tevens glutenvrij is.

Caesarsalade wraps
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke caesarsalade wraps met ei, gepaneerde kip en avocado. Afgemaakt met zelfgemaakte dressing en geraspte parmezaanse kaas. Een smakelijk hoofdgerecht maar ook lekker als lunch of om mee te nemen. Enjoy!

Gamba’s van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 30 min + 30 min marineren
  • 7 spiesen
  • *

Geniet van heerlijke gamba's van de BBQ, gemarineerd in een mix van kokosmelk, honing en limoensap. Met de zoete ananas en een vleugje koriander is dit een smaakvol gerecht van de barbecue.

Citroen meringue in glaasje
  • Nagerecht
  • 50 min
  • 4 personen
  • *

Dol op citroen meringue taart? Maak dan deze leuke toetjes met laagjes lemoncurd, koekkruimels en meringue topping. Lekker fris en zoet tegelijk.

Courgette ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Lichte en vegetarische ovenschotel met plakjes courgette en aardappel in een romige pestosaus en pijnboompitjes uit de oven. Courgette is een lekkere lichte groente die bijna bij iedereen in de smaak valt en ook in een ovenschotel heerlijk is.

Roze koeken
  • Bakrecept
  • 30 min + 15 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Geniet van deze makkelijke zelfgemaakte roze koeken met een zachte, luchtige textuur en een heerlijk glazuurlaagje. Het amandelspijs geeft ze lekker veel smaak, en versier ze met een roze glazuur gemaakt van poedersuiker en bietensap.

Gnocchi met spinazie uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Geniet van een heerlijke vegetarische ovenschotel met gnocchi, verse spinazie en romige ricotta met citroen. Dit eenvoudige recept combineert de smaken van frisse citroen, hartige Parmezaanse kaas en krokante pijnboompitten.

Pincho's
  • Hapjes en snacks
  • 40 min
  • 24 stuks
  • *

Pincho’s zijn gezellige Spaanse hapjes op een broodje. Ik maakte 3 lekkere en makkelijke varianten; met kaas en olijven, een met aioli en courgette en als laatste eentje met gegrilde paprika en gehaktballetjes. Leuk op een feestje of borrel!

Hartige muffins met spinazie
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Deze hartige muffins zijn ideaal als hartige snack of om mee te nemen met de picknick. De kaas en spinazie combineren heerlijk en in 20 minuten staan ze in de oven.

Tofu gehakt
  • Bijgerecht
  • 10 min voorbereidingstijd + 30 min oventijd + 10 min rusttijd
  • 4 porties
  • *

Wist je dat tofu ontzettend veelzijdig is? Je kunt er zelfs plantaardig ‘gehakt’ mee maken. Met maar een paar ingrediënten heb je zo een heerlijke vleesvervanger op tafel staan.

Gevulde paprika’s met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor gevulde paprika met een kruidig mengsel van o.a. rijst, gehakt en maïs met een Mexicaanse twist. Afgemaakt met blokjes feta on top!

Vegetarische risotto met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere smeuïge risotto met geroosterde courgette, wortel en paprika uit de oven. Geserveerd met Parmezaanse kaas. Een perfect vegetarisch diner!

Spaghettitaart
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze vegetarische spaghettitaart is een smaakvol en kleurrijk gerecht vol met groenten zoals courgette, paprika in een heerlijke tomatensaus. Volg ons eenvoudige recept en maak de spaghetti al dente, meng met de saus en bak in de oven totdat de spaghettitaart knapperig en goudbruin is.

Tajine met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min kooktijd
  • 5 porties
  • *

De Marokkaanse keuken heeft ontzettend veel bekende gerechten, waaronder de tajine. Deze variant met wortel, kikkererwten en aardappel maak je makkelijk zelf in je eigen keuken en is ook nog helemaal plantaardig.

Millionaire’s shortbread
  • Bakrecept
  • 30 min + 20 min oventijd
  • 15 stukken
  • *

Makkelijke chocolade caramel bars met een heerlijke krokante koekbodem van shortbread en romige karamel vulling en chocolade topping.