Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

40-60 min

Recepten die binnen 40 tot 60 minuten op tafel staan. Met een klein uurtje zit je aan tafel!

Hartige taartjes met paddenstoelen
  • Voorgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 6 stuks
  • **

Heerlijke hartige bladerdeegtaartjes gevuld met ricotta en paddenstoelen, lekker als voorgerecht of lunch.

Groentegratin
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 45 min oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Heerlijke gratin uit de oven met plakjes courgette, wortel, tomaat en aardappel in room en gegratineerd met kaas

Macadamia koeken met salted caramel
  • Bakrecept
  • 25 min + 15 min oventijd + 30 min
  • 10 stuks
  • **

Lekkere grote koeken met stukjes gezouten macadamianoten en stukjes zoete fudge die een heerlijke smaakexplosie geven in je mond

Vegetarische stoofschotel
  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke goed gevulde stoofpot zonder vlees maar met champignons, wortel en aardappel

Pompoencakejes voor Halloween
  • Bakrecept
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 12-15 stuks
  • **

Leuk om te maken voor Halloween: oranje cakejes met pompoen en een roomkaastopping met spinnenweb van chocolade

Pompoenrisotto
  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke smeuïge herfst risotto met geroosterde pompoen en parmezaanse kaas

Wafels recept
  • Tussendoortjes
  • 45 min
  • 8 stuks
  • *

Lekker wafels bakken met dit ouderwetse basisrecept, zacht van binnen en iets krokant aan de buitenzijde inclusief een vleugje vanille

Koolhydraatarme cannelloni bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 20 min oventijd
  • 3 à 4 personen
  • *

Een koolhydraatarme ovenschotel van courgette cannelloni gevuld met een bolognese saus op een romige bodem van spinazie en ricotta

Gezonde appeltaart
  • Bakrecept
  • 45 min + 60 min oventijd
  • 10-12 personen
  • **

Deze gezondere versie op de bekende appeltaart gemaakt met o.a. volkorenmeel en zonder geraffineerde suiker smaakt heerlijk en is bovendien een stuk verantwoorder

Pompoen pannenkoeken
  • Ontbijt
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 8-10 stuks
  • **

Deze pannenkoekjes zijn een heerlijk verwen ontbijtje voor in het weekend. Lekker met de herfstige smaken van pompoen, kaneel en speculaaskruiden

Japanse ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 4 personen
  • **

Een vegetarische variant op de Japanse ramen, gevuld met noedels, paddenstoelen, paksoi en een gekookt ei

Indische quiche
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 45 min oventijd
  • 6 personen
  • **

Quiche met een Indische twist van gekruid gehakt en diverse groenten op smaak gebracht met o.a. ketjap en sambal

Tempeh spiesjes met pindasaus
  • Bijgerecht
  • 30 min + 30 min marineren
  • 8 stuks
  • **

Een lekker recept voor licht pittige tempeh spiesjes met een romige pinda dipsaus. Heerlijk als bijgerechtje voor de rijsttafel voor op de barbecue

Vegetarische sushi
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 2-3 personen
  • **

Een heerlijke vegetarische sushi variant, met geroosterde zoete aardappel, romige avocado, frisse komkommer en een pittige dipsaus

Gevulde aardappels moussaka
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 2 à 3 personen
  • *

Gevulde aardappels met aubergine en een kruidige tomatensaus met gehakt. De bekende Griekse moussaka maar dan anders!

Sushi taco’s
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 12 stuks
  • **

Heerlijk fusion gerecht van krokante taco's gevuld met o.a. sushirijst, gemarineerde zalm en komkommer, best of both worlds!

Citroen poffertjes met kokos
  • Tussendoortjes
  • 60 min
  • 50 stuks
  • **

Lekkere zelfgemaakte poffertjes met een frisse twist van citroen en kokos, een variant die je een keer moet proberen!

Mexicaanse enchilada's uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min
  • 8 stuks
  • **

Gevulde tortilla wraps met gehakt, paprika en Mexicaanse kruiden onder een laagje tomatensaus en gegratineerde kaas

Vegan cheesecake met mango
  • Nagerecht
  • 45 min + 4 uur opstijven
  • 10 personen
  • **

Een heerlijk recept voor een vegan kwarktaart met mango zonder gelatine met een vleugje kokos en limoen

Pad thai
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 2-3 personen
  • **

Heerlijk Thais recept voor deze roerbak met noedels, garnalen en zelfgemaakte pad thai saus gemaakt met ingrediënten verkrijgbaar in de supermarkt

Imam bayildi (aubergine met tomaat)
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 45 oventijd
  • 4 stuks
  • **

Dit heerlijke vegetarische Turks gerecht bestaat uit gevulde aubergines met tomaat, paprika en lekkere kruiden uit de oven.

Clafoutis met kersen
  • Nagerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 6 personen
  • **

Frans nagerecht van kersen in een lekker gebakken roommengsel uit de oven, serveer de clafoutis lauwwarm met wat poedersuiker

Kaaskoekjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 30 stuks
  • *

Lekkere snelle kaaskoekjes gemaakt met maar 4 ingredienten! Ze zijn krokant van buiten en nog iets zacht van binnen.

Ovenschotel met kip en spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Stukjes kip, aardappel en romige spinazie gecombineerd in een ovenschotel gegratineerd met kaas

Huzarensalade
  • Bijgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor een heerlijke huzarensalade met aardappel, augurkjes, ei en ham. Een klassieke salade voor bij de BBQ!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×