Hollandse ovenschotel met bloemkool
Hmm, bloemkool ovenschotel, mij maak je hier echt blij mee. Krieltjes, bloemkool en spekjes in een romige saus met een vleugje mosterd gegratineerd met kaas in de oven, dat klinkt fantastisch toch!
25 M + 30 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
400 gr bloemkool ( in roosjes )
-
1 rode ui
-
250 gr spekjes
-
200 gr prei
-
700 gr krieltjes ( uit zak )
-
250 ml crĆØme fraĆ®che
-
2 eieren
-
snuf tijm
-
handje geraspte kaas
-
1 theelepel mosterd
-
peper en zout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de bloemkool en krieltjes 5 minuten voor, dit kan eventueel samen. Giet daarna af. Bak de spekjes met de fijngesnipperde rode ui in een pan en als ze iets krokant zijn voeg je de prei toe.
-
Klop de eieren los met de creme fraiche en voeg de mosterd toe en breng het mensgel op smaak met een snufje peper, zout en tijm. Meng de voorgekookte krieltjes en bloemkool met de gebakken spekjes en prei en doe in een ovenschaal.
-
Giet het eimengsel erover en bestrooi de bovenzijde van de ovenschotel met wat geraspte kaas. Zet de ovenschaal nog 30 minuten in de oven tot de aardappels gaar zijn en de kaas mooi gesmolten is.
-
Bekijk hier nog meer ovenschotels.
Heeft het gesmaakt?
1737 stemmen
Ook lekker