
Gezonde mueslirepen maken
Op zoek naar een gezond tussendoortje? Dan zijn deze gezonde mueslirepen echt perfect. Gevuld met haver, verschillende noten, dadels en kaneel.
15 M + 30 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
4 medjoul dadels
-
40 gr hazelnoten
-
40 gr walnoten
-
2 theelepels kaneel
-
100 ml maple syrup
-
1 rijpe banaan
-
200 gr havervlokken
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200° graden.
-
Prak de banaan.
-
Hak de noten en dadels fijn.
-
Meng de havervlokken en de maple syrup met de geprakte banaan.
-
Ontpit de dadels en snijd zo klein mogelijk.
-
Meng hier vervolgens ook de hazelnoten, walnoten, kaneel en dadels doorheen.
-
Verdeel bakpapier over een cakeblik.
-
Verdeel het mengsel over het cakeblik en druk goed aan.
-
Bak voor 30 minuten op 200° graden.
-
Laat daarna goed afkoelen om vervolgens in repen te snijden.
-
Tip: Bewaar ze max. 4 dagen in een afgesloten trommel.
Heeft het gesmaakt?
53 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 180
- vet 7 gr
- verzadigd vet 0.8 gr
- koolhydraten 26 gr
- w.v. suikers 10 gr
- vezels 3.5 gr
- eiwit 3 gr
- zout 0.01 gr
Ook lekker