40-60 min

Recepten die binnen 40 tot 60 minuten op tafel staan. Met een klein uurtje zit je aan tafel!

Aardbeien yoghurt cake
  • Bakrecept
  • 15 min + 40 min oventijd
  • 9 personen
  • *

Heerlijke zachte cake met verse aardbeien en een vleugje vanille. In 15 minuten zet je het gerecht in de oven. Lekker met slagroom.

Pizza met courgette en feta van de BBQ
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 min baktijd
  • 2 stuks
  • **

Deze vegetarische pizza met groenten en feta is heerlijk uit de oven, maar nog lekkerder van de BBQ

Vegan frittata met groenten uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 35 min oventijd + 10 min rusttijd
  • 4 personen
  • **

Een frittata met groenten uit de oven die binnen no-time op tafel staat. Helemaal plantaardig, glutenvrij en sojavrij.

Plaattaart met aardbeien en kokos
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 6-8 stukken
  • *

Met maar 5 ingrediënten maak je deze lekkere zomerse plaattaart van bladerdeeg. Makkelijk om te maken en snel klaar.

Romige vegan curry met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 35 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke romige zoete aardappel curry gemaakt met nog meer kleurrijke groenten en pindasmaak. Serveer het met rijst of naanbrood.

Quiche lorraine
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Quiche lorraine is een klassieke Franse hartige taart met gebakken spekblokjes en Gruyère kaas. Binnen 30 minuten zet je het in de oven.

Geroosterde noten met Ras el Hanout uit de airfryer
  • Tussendoortjes
  • 15 min + 30 min afkoeltijd
  • 10 porties
  • *

Heerlijke geroosterde noten die je zelf eenvoudig roostert in je airfryer samen met de heerlijke Ras el Hanout kruidenmix.

Lactosevrij bananenbrood met walnoten
  • Bakrecept
  • 15 min + 45 min
  • 10 stuks
  • **

Een heerlijk voedzaam lactosevrij bananenbrood met walnoten en dadels. Makkelijk te bereiden zonder mixer.

Oranje bladerdeeg kroontjes met abrikoosjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 16 stuks
  • **

Lekkere oranje bladerdeeg gebakjes in de vorm van kroontje met custard en abrikoosjes.

Vegan kapsalon
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Veganize dit fastfood gerecht met vegan shoarma, laagjes ovenfriet en vegan kaas met een snelle zoetzure salade erbij.

Spaanse tortilla
  • Bijgerecht
  • 45 min
  • 4-6 personen
  • **

Deze lekkere aardappeltortilla maak je met maar 3 basis ingrediënten en is onmisbaar bij de tapas. Inclusief stap voor stap video

Paas cupcakes met chocolade eitjes
  • Bakrecept
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 8 stuks
  • **

Lekkere luchtige cakejes met een chocolade toef van botercrème gedecoreerd met paaseitjes. Leuk voor de paasbrunch!

Ovenschotel met ragout en broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Een laag aardappelpuree met daaronder romige ragout met kip en roosjes broccoli. Een heerlijk combinatie in 1 ovenschaal.

Macadamia koeken met salted caramel
  • Bakrecept
  • 20 min + 15 min oventijd + 30 min
  • 10 stuks
  • **

Lekkere grote koeken met stukjes gezouten macadamianoten en stukjes zoete fudge die een heerlijke smaakexplosie geven in je mond.

Huzarensalade
  • Bijgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor een heerlijke huzarensalade met aardappel, augurkjes, ei en ham. Een klassieke salade voor bij de BBQ.

Geroosterde noten uit de oven basisrecept
  • Tussendoortjes
  • 15 min + 30 min afkoelen
  • 12 porties
  • *

Rooster je favoriete noten gemakkelijk zelf in je eigen oven. Varieer er lekker op los met gedroogde kruiden en specerijen.

Zalmpakketjes van de BBQ
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 8 min
  • 2 stuk
  • *

Dit makkelijke vispakketje met groente en zalm kan bijna niet fout gaan en is lekker uit de oven of van de bbq.

Banh mi (Vietnamees broodje) met tempeh
  • Lunch
  • 20 min + 30 min marineren
  • 4 stuks
  • *

Lekkere vegetarische versie op het bekende Aziatische broodje met krokante en gemarineerde tempeh, zure groenten en een lekkere saus.

Gegratineerde gnocchi ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 12 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Een heerlijke met mozzarella gegratineerde gnocchi schotel in een romige paprikasaus uit de oven.

Risotto met champignons en truffel
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijk smeuïge risotto met truffel die erg makkelijk is om te maken en ideaal is voor een gezellig dinertje. Ik gebruikte truffeltapenade, maar je kunt ook nog wat extra verse truffel toevoegen.

Falafel burger met gegrilde paprika
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min
  • 3 stuks
  • **

Deze vegetarische burgers zijn gemaakt van kikkererwten die op smaak gebracht zijn met peterselie en citroensap.

Valentijn tompouce
  • Nagerecht
  • 30 min + 20 min oventijd + 5 min afkoeltijd
  • 2 personen
  • **

Een romantisch gebakje of dessert van knapperig bladerdeeg in hartvorm met roze slagroom en aardbeien. Voor een onvergetelijk moment.

Kruidnoten crumble
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2 stuks
  • **

Heerlijk toetje of gebak voor rond Sinterklaas van appel en stoofpeer onder een krokant laagje van speculaas en kruidnoten crumble.

Glutenvrije en lactosevrije boterkoek
  • Bakrecept
  • 10 min + 30 min + 10 min
  • 9 stuks
  • **

Een heerlijke glutenvrije en lactosevrije variant op de Hollandse boterkoek. Lekker bij de koffie of thee.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!