40-60 min

Recepten die binnen 40 tot 60 minuten op tafel staan. Met een klein uurtje zit je aan tafel!

Caesarsalade wraps
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke caesarsalade wraps met ei, gepaneerde kip en avocado. Afgemaakt met zelfgemaakte dressing en geraspte parmezaanse kaas. Een smakelijk hoofdgerecht maar ook lekker als lunch of om mee te nemen. Enjoy!

Gamba’s van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 30 min + 30 min marineren
  • 7 spiesen
  • *

Geniet van heerlijke gamba's van de BBQ, gemarineerd in een mix van kokosmelk, honing en limoensap. Met de zoete ananas en een vleugje koriander is dit een smaakvol gerecht van de barbecue.

Citroen meringue in glaasje
  • Nagerecht
  • 50 min
  • 4 personen
  • **

Dol op citroen meringue taart? Maak dan deze leuke toetjes met laagjes lemoncurd, koekkruimels en meringue topping. Lekker fris en zoet tegelijk.

Courgette ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Lichte en vegetarische ovenschotel met plakjes courgette en aardappel in een romige pestosaus en pijnboompitjes uit de oven. Courgette is een lekkere lichte groente die bijna bij iedereen in de smaak valt en ook in een ovenschotel heerlijk is.

Roze koeken
  • Bakrecept
  • 30 min + 15 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Geniet van deze makkelijke zelfgemaakte roze koeken met een zachte, luchtige textuur en een heerlijk glazuurlaagje. Het amandelspijs geeft ze lekker veel smaak, en versier ze met een roze glazuur gemaakt van poedersuiker en bietensap.

Gnocchi met spinazie uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Geniet van een heerlijke vegetarische ovenschotel met gnocchi, verse spinazie en romige ricotta met citroen. Dit eenvoudige recept combineert de smaken van frisse citroen, hartige Parmezaanse kaas en krokante pijnboompitten.

Pincho's
  • Hapjes en snacks
  • 40 min
  • 24 stuks
  • *

Pincho’s zijn gezellige Spaanse hapjes op een broodje. Ik maakte 3 lekkere en makkelijke varianten; met kaas en olijven, een met aioli en courgette en als laatste eentje met gegrilde paprika en gehaktballetjes. Leuk op een feestje of borrel!

Hartige muffins met spinazie
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Deze hartige muffins zijn ideaal als hartige snack of om mee te nemen met de picknick. De kaas en spinazie combineren heerlijk en in 20 minuten staan ze in de oven.

Tofu gehakt
  • Bijgerecht
  • 10 min voorbereidingstijd + 30 min oventijd + 10 min rusttijd
  • 4 porties
  • **

Wist je dat tofu ontzettend veelzijdig is? Je kunt er zelfs plantaardig ‘gehakt’ mee maken. Met maar een paar ingrediënten heb je zo een heerlijke vleesvervanger op tafel staan.

Gevulde paprika’s met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Makkelijk recept voor gevulde paprika met een kruidig mengsel van o.a. rijst, gehakt en maïs met een Mexicaanse twist. Afgemaakt met blokjes feta on top!

Vegetarische risotto met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Lekkere smeuïge risotto met geroosterde courgette, wortel en paprika uit de oven. Geserveerd met Parmezaanse kaas. Een perfect vegetarisch diner!

Spaghettitaart
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze vegetarische spaghettitaart is een smaakvol en kleurrijk gerecht vol met groenten zoals courgette, paprika in een heerlijke tomatensaus. Volg ons eenvoudige recept en maak de spaghetti al dente, meng met de saus en bak in de oven totdat de spaghettitaart knapperig en goudbruin is.

Tajine met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min kooktijd
  • 5 porties
  • **

De Marokkaanse keuken heeft ontzettend veel bekende gerechten, waaronder de tajine. Deze variant met wortel, kikkererwten en aardappel maak je makkelijk zelf in je eigen keuken en is ook nog helemaal plantaardig.

Millionaire’s shortbread
  • Bakrecept
  • 30 min + 20 min oventijd
  • 15 stukken
  • **

Makkelijke chocolade caramel bars met een heerlijke krokante koekbodem van shortbread en romige karamel vulling en chocolade topping.

Smashed potatoes met knoflook
  • Bijgerecht
  • 15 min kooktijd + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Dé manier om je aardappelen lekker krokant te maken is door ze eerst te koken en daarna te ‘smashen’. Het is ideaal als bijgerecht en ze zijn het allerlekkerst met knoflook(poeder) en een sausje.

Glutenvrije basiscake
  • Bakrecept
  • 15 min + 55 min
  • 10 plakjes
  • **

Een heerlijke glutenvrije basiscake met vanille. Bak hem nu makkelijk zelf met dit recept.

Vegan carrot cake met romige frosting
  • Bakrecept
  • 15 min + 35 min oventijd + 15 min afkoelen
  • 9 stuks
  • **

Een vegan variant van het populaire taartje: carrot cake. Deze vegan carrot cake is niet alleen wat gemakkelijker, maar ook een stuk voedzamer. Bakken maar!

Perenmuffins
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 min
  • 12 stuks
  • *

Luchtige muffins met stukjes peer en pecan. Deze perenmuffins zijn makkelijk en snel zelf te maken en lekker van smaak. 

Aardappeltortilla met chorizo
  • Bijgerecht
  • 25 min + 30 min oventijd
  • **

Spaanse aardappeltortilla uit de oven met chorizo en erwtjes, onmisbaar bij een tapasavond!

Cupcakes met muisjes
  • Bakrecept
  • 30 min + 20 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Zelfgemaakte vanille cupcakes met toef botercreme en roze of blauwe muisjes, leuk voor de babyshower of kraamvisite

Chocolade bananenbrood
  • Tussendoortjes
  • 15 min + 45 min oventijd
  • 12 plakken
  • **

Van dit gezonde chocolade bananenbrood kun je best nog een plakje pakken, want er zitten enkel natuurlijke suikers in. Ook fijn: snel klaar.

Bietenbrownies
  • Bakrecept
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Kleurrijke en smeuïge bietenbrownies met een lekkere bite van walnoten, pure chocolade en kokos en een romige topping. Het recept is incl. tips voor een vegan of glutenvrije variant.

Bananenbrood met kokos
  • Bakrecept
  • 15 min + 45 min oventijd
  • 12 plakken
  • **

Dit gezonde bananenbrood heeft de heerlijke smaak van kokos en een lekkere crunch door de hazelnoten. Gezoet met natuurlijke suikers.

Rode kool ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Heerlijke winterse ovenschotel met laagjes gekruid gehakt, rode kool met appel en smeuïge aardappelpuree uit de oven.