Recepten in 40-60 minuten

Recepten in 40-60 minuten

Een categorie vol met recepten die je binnen 40 tot 60 minuten klaar hebt. Vaak is de bereidingstijd redelijk kort, maar moet het gerecht nog even in de oven staan. Van ovenschotels en quiches tot heerlijke bakrecepten zoals muffins en taarten. Er zijn ook recepten te vinden waarbij je wat langer in de keuken moet staan.

Populair

Franse uiensoep

Maak zelf in 1 uurtje deze heerlijke traditionele Franse uiensoep met stokbrood en gegratineerde kaas

Voorgerecht

1 uur

4 pers.

Hollandse ovenschotel met bloemkool

Krieltjes, bloemkool en spekjes in een romige saus met een vleugje mosterd gegratineerd met kaas in de oven, dat klinkt fantastisch toch!

Hoofdgerecht

25 min + 30 min

3-4 pers.

Bananenbrood gezond recept

Maak zelf een gezond en lekker bananenbrood met dit makkelijk basisrecept met maar 7 ingrediënten! Natuurlijk gezoet door banaan en een snufje kaneel.

Tussendoortjes

10 min + 50 min oventijd

1 cake

Nieuw

Aubergine curry

Probeer deze heerlijke aubergine curry, die Eric en ik een dikke 9 geven! Hij is namelijk zó lekker. Je roostert eerst de aubergines even en vervolgens stoof je ze met een lekker kruidenmengsel, tomatenblokjes en kokosmelk. Lekker met rijst en naanbrood.

Hoofdgerecht

30 min + 20 min oventijd

3 pers.

Zoete aardappel stoof

Deze zoete aardappel stoofschotel valt echt onder de categorie comfort food, maar ideaal voor doordeweeks of als meal prep maaltijd. Een heerlijke, voedzame en kruidige zoete aardappel stoof die helemaal plantaardig en glutenvrij is.

Hoofdgerecht

15 min + 35 min stoven

4 grote porties

Bladerdeeg broodjes met ei

Probeer ook deze bladerdeeg broodjes met ei. Een heerlijk hapje van bladerdeeg, gevuld met romige roerei, champignons en gedroogde tomaatjes. Leuk om te maken voor een brunch of voor Pasen.

Ontbijt recept

30 min + 20 min oventijd

5 stuks

Mini quiches met geitenkaas

Bak snel en makkelijk deze mini quiches met geitenkaas. Heerlijk met spinazie en walnoten en op smaak gebracht met tijm. Perfect voor elke gelegenheid, van borrel tot brunch!

Voorgerecht

25 min + 20 min oventijd

6 stuks

Aubergine met honing (berenjenas con miel)

Maak met dit eenvoudige recept aubergine met honing, ook wel berenjenas con miel genoemd. Een Spaans tapashapje waarbij je aubergine schijfjes lichtbruin bakt en besprenkelt met honing.

Hapjes en snacks

45 min

10 stuks

Risotto met zalm

Maak zelf dit smaakvolle recept van risotto met zalm. Een Italiaans hoofdgerecht van romige risotto met erwtjes en een vleugje citroen, geserveerd met wat rucola en een heerlijk gebakken stuk zalm.

Hoofdgerecht

45 min

4 pers.

Uitgelicht recept

Gevulde paprika’s met gehakt

Hoofdgerecht

30 min + 15 min oventijd

6 stuks

Makkelijke maaltijd van gevulde paprika's uit de oven met een kruidig gehaktmengsel gegratineerd met kaas

Bekijk recept

Hoofdgerechten 40-60 minuten

Pastaschelpen met groenten en geitenkaas

Heerlijk recept voor een schotel met pastaschelpen, gevuld met groenten en geitenkaas in tomatensaus. Een smaakvolle en eenvoudige maaltijd die je zeker vaker wil maken!

Hoofdgerecht

40 min + 20 min oventijd

4 pers.

Ovenschotel met broccoli

Een smaakvol recept voor ovenschotel met broccoli en aardappelschijfjes. Gemaakt met (vega) gehakt, kookroom en een knapperige laag kaas is dit heerlijk comfort food dat je al in 25 minuutjes in de oven hebt staan.

Hoofdgerecht

25 min + 35 min oventijd

3 pers.

Plaatpizza met kip

Op zoek naar een makkelijke en hartige maaltijd? Maak dan deze plaatpizza met kip, groenten en stukjes feta. Dit snelle recept is ideaal voor een doordeweekse avond en zit boordevol smaak.

Hoofdgerecht

25 min + 25 min oventijd

4 pers.

Lunch 40-60 minuten

Mini quiches met groenten

Heerlijk recept voor mini quiches met groenten, ideaal als lunch of als snack tussendoor. De combinatie van broccoli, tomaatjes en kruidenkaas in hartig deeg zorgen voor een lekkere traktatie.

Lunch recept

35 min + 25 min oventijd

8 stuks

Frittata met kip

Geniet van een heerlijke frittata met kip, paprika en geitenkaas. Een smakelijk gerecht voor elke gelegenheid, zoals de lunch, als hoofdgerecht met een kop soep of als hapje bij een gezellige bijeenkomst.

Hoofdgerecht

20 min + 30 min oventijd

4 pers.

Caesarsalade wraps

Heerlijke caesarsalade wraps met ei, gepaneerde kip en avocado. Afgemaakt met zelfgemaakte dressing en geraspte parmezaanse kaas. Een smakelijk hoofdgerecht maar ook lekker als lunch of om mee te nemen. Enjoy!

Hoofdgerecht

45 min

4 pers.

Bakrecepten 40-60 minuten

Glutenvrij bananenbrood met walnoten

Een heerlijk glutenvrij bananenbrood met walnoten. Dit gezonde en smaakvolle baksel is zowel een ideale traktatie voor tussendoor, als een voedzaam ontbijt om de dag mee te beginnen.

Ontbijt recept

10 min + 45 min oventijd

10 plakken

Kue mangkok

Deze zoete Indische gestoomde cakejes worden ook wel kwee mangkok genoemd, zijn heerlijk luchtig van structuur en hebben een lekkere kokos en pandan smaak. Ontdek hoe je deze traditionele lekkernij zelf kunt maken.

Bakrecept

20 min + 25 min stoomtijd

15 stuks

Pecanbroodjes van bladerdeeg

Heb jij ook zo'n zin in zoete, knapperige pecanbroodjes van bladerdeeg? Met dit recept maak je een heerlijke traktatie van bladerdeeg, pecannoten, maple syrup, bruine suiker en een beetje kaneel.

Bakrecept

30 min + 20 min oventijd

5 stuks