40-60 min

Recepten die binnen 40 tot 60 minuten op tafel staan. Met een klein uurtje zit je aan tafel!

Millionaire’s shortbread
  • Bakrecept
  • 30 min + 20 min oventijd
  • 15 stukken
  • **

Makkelijke chocolade caramel bars met een heerlijke krokante koekbodem van shortbread en romige karamel vulling en chocolade topping.

Smashed potatoes met knoflook
  • Bijgerecht
  • 15 min kooktijd + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Dé manier om je aardappelen lekker krokant te maken is door ze eerst te koken en daarna te ‘smashen’. Het is ideaal als bijgerecht en ze zijn het allerlekkerst met knoflook(poeder) en een sausje.

Glutenvrije basiscake
  • Bakrecept
  • 15 min + 55 min
  • 10 plakjes
  • **

Een heerlijke glutenvrije basiscake met vanille. Bak hem nu makkelijk zelf met dit recept.

Vegan carrot cake met romige frosting
  • Bakrecept
  • 15 min + 35 min oventijd + 15 min afkoelen
  • 9 stuks
  • **

Een vegan variant van het populaire taartje: carrot cake. Deze vegan carrot cake is niet alleen wat gemakkelijker, maar ook een stuk voedzamer. Bakken maar!

Perenmuffins
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 min
  • 12 stuks
  • *

Luchtige muffins met stukjes peer en pecan. Deze perenmuffins zijn makkelijk en snel zelf te maken en lekker van smaak. 

Cupcakes met muisjes
  • Bakrecept
  • 30 min + 20 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Zelfgemaakte vanille cupcakes met toef botercreme en roze of blauwe muisjes, leuk voor de babyshower of kraamvisite

Chocolade bananenbrood
  • Tussendoortjes
  • 15 min + 45 min oventijd
  • 12 plakken
  • **

Van dit gezonde chocolade bananenbrood kun je best nog een plakje pakken, want er zitten enkel natuurlijke suikers in. Ook fijn: snel klaar.

Bietenbrownies
  • Bakrecept
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Kleurrijke en smeuïge bietenbrownies met een lekkere bite van walnoten, pure chocolade en kokos en een romige topping. Het recept is incl. tips voor een vegan of glutenvrije variant.

Bananenbrood met kokos
  • Bakrecept
  • 15 min + 45 min oventijd
  • 12 plakken
  • **

Dit gezonde bananenbrood heeft de heerlijke smaak van kokos en een lekkere crunch door de hazelnoten. Gezoet met natuurlijke suikers.

Rode kool ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Heerlijke winterse ovenschotel met laagjes gekruid gehakt, rode kool met appel en smeuïge aardappelpuree uit de oven.

Zoete aardappel quiche met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Vegetarische quiche van hartig taartdeeg met zoete aardappel, spinazie en feta. Lekker als lunch, hoofdgerecht of als bijgerecht.

Bananenbrood muffins met blauwe bessen
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 10 stuks
  • **

Een leuke variatie op een bananenbrood zijn deze bananenbrood muffins. Een gezonde snack die bovendien ook nog eens glutenvrij is.

Ontbijtcake met noten
  • Ontbijt
  • 15 min bereidingstijd + 55 min oventijd + 10 min rusttijd
  • 1 cake
  • **

Start de dag goed met deze heerlijke en voedende ontbijtcake gemaakt met o.a. banaan, havermout, noten en zaden. En bovendien geheel plantaardig.

Plaattaart met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Lekkere krokante plaattaart van bladerdeeg met plakjes zoete aardappel, geitenkaas en pecannoten. Een heerlijk combinatie.

Rode kool met appel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 50 min stoven
  • 4 personen
  • **

Hoe maak je zelf heerlijke gestoofde rode kool met stukjes appel? Met dit recept maak je dit bijgerecht met kaneel en nog meer smaakvolle kruiden.

Garnalen met chorizo van de bakplaat
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Deze bakplaat vol groenten, chorizo en garnalen heeft een Spaans tintje door de kruidige marinade met gerookte paprika.

Gezonde ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze ovenschotel bevat lekker veel groenten, zoete aardappel en stukjes kip in een lekkere volkorensaus. Vullend, voedzaam en lekker.

Zelf friet maken
  • Bijgerecht
  • 15 min + 45 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Lekkere en knapperige frieten van aardappel uit de oven! Op deze manier maak je zelf je verse ovenfrieten die lekker krokant en meteen wat gezonder zijn

Broodpudding van kerststol
  • Ontbijt
  • 15 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Restjes kerststol over van Kerst? Maak er een heerlijke broodpudding van met cranberry's en amandelamandelschaafsel.

Biet wellington
  • Hoofdgerecht
  • 20 min bereidingstijd + 35 min oventijd
  • 6 personen
  • **

De beef wellington is bij velen niet meer weg te denken uit het kerstmenu. Deze verrassende variant gemaakt van rode bieten, champignons en linzen is helemaal plantaardig en dus ideaal voor de vegetariërs en veganisten aan tafel.

Raffaello cupcakes
  • Bakrecept
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Deze cupcakes met kokos en witte chocolade zijn een echte verwennerij en leuk bij een high tea, bruiloft of met Kerst

Bananenbrood gezond recept
  • Tussendoortjes
  • 10 min + 50 min oventijd
  • 1 cake
  • **

Maak zelf een gezond en lekker bananenbrood met dit makkelijk basisrecept met maar 7 ingrediënten! Natuurlijk gezoet door banaan en een snufje kaneel.

Vegan stamppot met andijvie
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 10 min
  • 2 personen
  • **

Een heerlijke plantaardige stamppot met zoete aardappel, andijvie met gebakken kastanje champignons, rode ui, rozemarijn en amandelen

Risotto uit de oven met cherrytomaatjes
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Laat de oven zijn werk doen met deze heerlijke romige risotto met champignons en tomaatjes.