40-60 min

Recepten die binnen 40 tot 60 minuten op tafel staan. Met een klein uurtje zit je aan tafel!

Pesto aardappels uit de oven
  • Bijgerecht
  • 15 min + 30 min oventijd + 10 min kooktijd
  • 4 personen
  • *

Aardappels uit de oven in een lekkere romige pesto saus. Een veelzijdig bijgerecht dat bijna overal lekker bij smaakt. 

Bietencrumble
  • Nagerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 6 personen
  • *

Maak eens een lekker dessert met groentes. De rode biet is heerlijk samen met appel, walnoten, gember en de zoete crumble erop. Lekker met een bolletje ijs of (plantaardige) yoghurt.

Tater tots
  • Bijgerecht
  • 40 min + 15 min opstijven
  • 20 stuks
  • **

Lekkere krokante aardappelsnacks die vooral in Amerika populair zijn en lijken op ‘onze’ aardappelkroketjes maar dan iets kleiner en krokanter. Lekker om mee te dippen!

Sticky toffee pudding met karamelsaus
  • Nagerecht
  • 15 min + 30 min + 15 min
  • 4 stuks
  • **

Een heerlijke zoete sticky toffee pudding die vaak met kerst gegeten wordt met een zelfgemaakte karamelsaus, tevens glutenvrij en lactosevrij

Geroosterde romanesco salade
  • Bijgerecht
  • 15 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Romanesco is een soort groene bloemkool met feestelijke spitse torentjes en daarom ideaal om te serveren met Kerst. Rooster hem in de oven met feta en maak er een heerlijk bijgerecht van.

Luxe aardappelgratin met champignons en truffel
  • Bijgerecht
  • 20 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Maak eens deze aardappelgratin 2.0 met toegevoegde champignons en truffel die het aardappelgerecht nóg lekkerder maken

Aardappelschotel met groenten en (vegan) shoarma
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 35 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke lactosevrije ovenschotel met aardappel, verse groenten en (vegan) shoarma. Weinig voorbereiding en dan lekker in de oven.

Pompoen brownies
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Heerlijke smeuïge brownies met pompoen en pompoenkruiden geven deze klassieke brownies een herfstige twist.

Zoete aardappel gnocchi basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 3-4 personen
  • **

Zelf gnocchi maken is niet moeilijk en deze zoete aardappel variant is extra lekker en voedzaam.

Hartige pannenkoekrolletjes
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 15 min oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Goed gevulde pannenkoekrolletjes met romige spinazie en champignons gegratineerd uit de oven

Appelstrudel
  • Nagerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 8 personen
  • **

Goed gevulde rol van knapperig bladerdeeg gevuld met appel, kaneel, rozijnen en walnoten. Lekker met ijs of slagroom als gebak, maar ook als toetje.

Pittige pompoenstoof
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min stoven
  • 4 personen
  • **

Stoofschotel met blokjes pompoen, champignons en een lekkere pittige touch van harissa.

Quiche met paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Lekker herfstrecept; goed gevulde quiche met paddenstoelen, champignons en Zwitserse Gruyere kaas

Muffins met appel
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 25 min oventijd + 5 min afkoeltijd
  • 12 stuks
  • **

Makkelijk basisrecept voor lekkere luchtige muffins met stukjes appel en een snufje kaneel

Indische pastei met kip (pastei tutup)
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke ovenschotel met kip, wortel en erwtjes onder een laagje puree op basis van het recept van mijn schoonmoeder.

Vegan cake met bessen
  • Tussendoortjes
  • 15 min + 45 min
  • 10 personen
  • **

Een heerlijke gezonde vegan cake met blauwe bessen stukjes walnoot, in een uurtje klaar!

Zaalouk (auberginesalade)
  • Hapjes en snacks
  • 1 uur
  • 4 personen
  • **

Een smaakvolle Marokkaanse dip op basis van aubergine en tomaat. Lekker als voorgerecht of als bijgerecht.

Aubergines met granaatappel en yoghurt
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 40 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Heerlijke kruidige aubergines uit de oven geserveerd met frisse yoghurt en granaatappelpitjes

Wraps met gegrilde groenten
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 5 stuks
  • **

Heerlijke groente wraps met hummus en belegd met gegrilde groenten en krokant geroosterde kikkererwten, een lekker vegetarisch gerecht.

Pannenkoeken recept
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 min bakken
  • 8 stuks
  • **

Maak met 4 ingredienten deze heerlijke pannenkoeken (voor zoete en hartige pannenkoeken) inclusief een handige stap voor stap video!

Chili con carne bowl
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • **

De bekende chili con carne maar dan in een andere vorm, in een gezellige bowl met bloemkoolrijst voor een extra portie groenten

Bananenbrood gezond recept
  • Tussendoortjes
  • 10 min + 50 min oventijd
  • 1 cake
  • **

Maak zelf een gezond en lekker bananenbrood met dit makkelijk basisrecept met maar 7 ingrediënten! Natuurlijk gezoet door banaan en een snufje kaneel.

Lactosevrije quiche met aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min
  • 6 personen
  • **

Een heerlijke quiche met parmaham, aubergine, pesto en zongedroogde tomaten.

Sticky bloemkool met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Een heerlijke maaltijd met bloemkool in de hoofdrol. Gebakken in een jasje van licht pittige sesamsaus.