Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

40-60 min

Indische quiche
  • Tussendoortjes
  • 40 min + 45 min oventijd
  • 6 personen
  • **

Quiche met een Indische twist van gekruid gehakt en diverse groenten op smaak gebracht met o.a. ketjap en sambal

Tempeh spiesjes met pindasaus
  • Bijgerecht
  • 30 min + 30 min marineren
  • 8 stuks
  • **

Een lekker recept voor licht pittige tempeh spiesjes met een romige pinda dipsaus. Heerlijk als bijgerechtje voor de rijsttafel voor op de barbecue

Vegetarische sushi
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 2-3 personen
  • **

Een heerlijke vegetarische sushi variant, met geroosterde zoete aardappel, romige avocado, frisse komkommer en een pittige dipsaus

Gevulde aardappels moussaka
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 2 à 3 personen
  • *

Gevulde aardappels met aubergine en een kruidige tomatensaus met gehakt. De bekende Griekse moussaka maar dan anders!

Sushi taco’s
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 12 stuks
  • **

Heerlijk fusion gerecht van krokante taco's gevuld met o.a. sushirijst, gemarineerde zalm en komkommer, best of both worlds!

Citroen poffertjes met kokos
  • Tussendoortjes
  • 60 min
  • 50 stuks
  • **

Lekkere zelfgemaakte poffertjes met een frisse twist van citroen en kokos, een variant die je een keer moet proberen!

Mexicaanse enchilada's uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min
  • 8 stuks
  • **

Gevulde tortilla wraps met gehakt, paprika en Mexicaanse kruiden onder een laagje tomatensaus en gegratineerde kaas

Vegan kwarktaart met mango
  • Nagerecht
  • 45 min + 4 uur opstijven
  • 10 personen
  • **

Een heerlijk fris recept voor een vegan mango kwarktaart zonder gelatine met een vleugje kokos en limoen

Pad thai
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 2-3 personen
  • **

Heerlijk Thais recept voor deze roerbak met noedels, garnalen en zelfgemaakte pad thai saus gemaakt met ingrediënten verkrijgbaar in de supermarkt

Imam bayildi (aubergine met tomaat)
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 45 oventijd
  • 4 stuks
  • **

Dit heerlijke vegetarische Turks gerecht bestaat uit gevulde aubergines met tomaat, paprika en lekkere kruiden uit de oven.

Clafoutis met kersen
  • Nagerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 6 personen
  • **

Frans nagerecht van kersen in een lekker gebakken roommengsel uit de oven, serveer de clafoutis lauwwarm met wat poedersuiker

Kaaskoekjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 30 stuks
  • *

Lekkere snelle kaaskoekjes gemaakt met maar 4 ingredienten! Ze zijn krokant van buiten en nog iets zacht van binnen.

Ovenschotel met kip en spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Stukjes kip, aardappel en romige spinazie gecombineerd in een ovenschotel gegratineerd met kaas

Huzarensalade
  • Bijgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor een heerlijke huzarensalade met aardappel, augurkjes, ei en ham. Een klassieke salade voor bij de BBQ!

Pastaschotel met broccoli en kruidenroomkaas
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Romige vegetarische ovenschotel met broccoli en knapperige stukjes walnoot gegratineerd met een laagje kaas

Abrikozenflappen
  • Bakrecept
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Lekkere krokante flappen van bladerdeeg met een fris zoete vulling van abrikoos, met zowel verse als abrikozen uit blik te maken

Vegan spaghetti bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

De spaghetti bolognese zoals je 'm kent, maar dan veganistisch met extra veel groenten

Kip kerrie bladerdeeghapjes
  • Hapjes en snacks
  • 30 min + 15 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Krokante bladerdeeghapjes met een romige vulling van kip kerrie, een ideale borrelsnack!

Pasta pesto ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Lekkere en makkelijke pastaschotel met pesto, courgette, tomaatjes en mozzarella uit de oven

Baba ganoush
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 1 klein schaaltje
  • *

Deze smeuïge Midden Oosterse dip, genaamd baba ganoush, is gemaakt van geroosterde aubergine en is lekker bij de mezze of borrel

Quiche lorraine
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Quiche lorraine is een klassieke Franse hartige taart met gebakken spekblokjes en kaas

Koolhydraatarme lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 2 – 3 personen
  • *

Een heerlijke koolhydraatarme lasagne van pompoen en courgette, met een vulling van spinazie, ricotta en een tomatensaus

Gezonde mac and cheese met bloemkool
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 10 min oventijd
  • 3 a 4 personen
  • **

De klassieke Amerikaanse mac and cheese, maar dan in een gezonder jasje met een basis van volkorenpasta en een sausje van bloemkool

Gemarineerde biefstukspies
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min marineren
  • 4 stuks
  • **

Lekkere sappige barbecue spiesen met stukjes gemarineerde biefstuk, paprika en champignons

Vegan brownies
  • Bakrecept
  • 15 min + 30 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Een smeuïge en gezonde vegan brownie met knapperige walnoten en stukjes chocola, 100% plantaardig en lekker!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×