Gevulde paprika’s met gehakt
Makkelijke maaltijd van gevulde paprika's uit de oven met een kruidig gehaktmengsel gegratineerd met kaas
30 M + 15 M oventijd
Ingrediënten
Voor stuks
-
3 paprika's
-
300 gr gehakt
-
1 klein blikje maïs
-
handje geraspte kaas
-
Snuf komijn
-
snuf paprikapoeder
-
peper en zout
-
2 tenen knoflook
-
1 uitje
-
2 eetlepels tomatenpuree
-
1 tomaat
-
200 ml zure room
-
2 bosuitjes
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en de bosuien in ringetjes. Doe de ui en de bosui (bewaar een beetje voor de garnering) in een pan met een eentje olie of boter. Voeg ook de fijngesneden knoflook toe. Doe het gehakt erbij en bak rul. Voeg de komijn, paprikapoeder en peper en zout toe. Roer dan de tomatenpuree erdoor.
-
Hak de tomaat in kleine stukjes en stoof een paar minuten mee met het kruidige gehakt. Voeg als laatste de uitgelekte mais toe. Laat de saus even zachtjes pruttelen. Snijd de paprika,s doormidden en verwijder de zaadjes.
-
Vul ze met het gehaktmengsel en bestrooi met de rest van de bosui en de kaas. Bak de gevulde paprika’s 15 minuten in de oven. Serveer ze met een lekkere schep zure room.
Heeft het gesmaakt?
1010 stemmen
Ook lekker