Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde paprika’s met gehakt

Makkelijke maaltijd van gevulde paprika's uit de oven met een kruidig gehaktmengsel gegratineerd met kaas

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en de bosuien in ringetjes. Doe de ui en de bosui (bewaar een beetje voor de garnering) in een pan met een eentje olie of boter. Voeg ook de fijngesneden knoflook toe. Doe het gehakt erbij en bak rul. Voeg de komijn, paprikapoeder en peper en zout toe. Roer dan de tomatenpuree erdoor.

 Hak de tomaat in kleine stukjes en stoof een paar minuten mee met het kruidige gehakt. Voeg als laatste de uitgelekte mais toe. Laat de saus even zachtjes pruttelen. Snijd de paprika,s doormidden en verwijder de zaadjes.

 Vul ze met het gehaktmengsel en bestrooi met de rest van de bosui en de kaas. Bak de gevulde paprika's 15 minuten in de oven. Serveer ze met een lekkere schep zure room.

gevulde paprika met gehakt www.leukerecepten.nl

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×