Spaanse tortilla

Deze lekkere aardappeltortilla maak je met maar 3 basis ingrediënten en is onmisbaar bij de tapas. Inclusief stap voor stap video

Bijgerecht 45 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd in dunne plakjes of gebruik 600 gr kant en klare aardappelschijfjes.

  2. Snijd de ui fijn.

  3. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de aardappels 12 minuten.

  4. Voeg de laatste paar min de ui toe.

  5. Kluts de eieren los in een kom met een flinke snuf peper en zout.

  6. Giet eventueel de aardappels af mocht er nog veel olie in de pan zitten.

  7. Doe de aardappels bij het eiermengsel. Giet het eiermengsel weer terug in de pan.

  8. Leg de deksel op de pan en bak de aardappeltortilla in ongeveer 8 min gaar op laag vuur (let op dat de onderkant niet aanbrandt). Als al het ei gestold is kun je hem door een paar keer met de pan op en neer te bewegen los maken en op een bord laten glijden.

  9. Keer de aardappeltortilla om in de pan en bak ook de andere zijde in 5 minuten licht bruin.

  10. Snijd de tortilla voor het serveren in punten.

  11. Tip: Je kunt ook om tijd te besparen de aardappelschijfjes een paar minuten voorkoken in de magnetron of in een pan met water, goed droogdeppen en daarna 5 minuten samen met de ui bakken in een pan.


  12. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Heeft het gesmaakt?
303 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!