Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Spaanse aardappeltortilla

Deze lekkere aardappeltortilla maak je maar met 3 basisingrediënten en is onmisbaar bij de tapas. Inclusief stap voor stap video

Ingrediënten
  • 700 gr vastkokende aardappels
  • 1 grote ui
  • 5 eieren
  • peper en zout
  • Scheut olie

Bereiding
Schil de aardappels en snijd in dunne plakjes of gebruik 600 gr kant en klare aardappelschijfjes. Snijd de ui fijn. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de aardappels 12 minuten. Voeg de laatste paar min de ui toe. Je kunt ook om tijd te besparen de aardappelschijfjes een paar minuten voorkoken in de magnetron of in een pan met water, goed droogdeppen en 5 minuten samen met de ui te bakken.

Kluts de eieren los in een kom met een flinke snuf peper en zout. Giet eventueel de aardappels af mocht er nog veel olie in de pan zitten. Doe de aardappels bij het eiermengsel. Giet het eiermengsel weer terug in de pan. Leg de deksel op de pan en bak de aardappeltortilla in ongeveer 8 min gaar op laag vuur (let op dat de onderkant niet aanbrandt).

Als al het ei gestold is kun je hem door een paar keer met de pan op en neer te bewegen los maken en op een bord laten glijden. Keer de tortilla om in de pan en bak ook de andere zijde in 5 minuten licht bruin. Snijd de tortilla voor het serveren in punten.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×