Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Franse uiensoep

 

Heerlijk en makkelijk recept voor uiensoep met stokbrood met gesmolten kaas

 
Ingrediënten
40 gram boter of margarine

600 gram uien 

1 liter vleesbouillon (van tablet)

1 laurierblad

Zout  en peper 

Geraspte kaas
 
Bereiding
Verhit een pan op het vuur en verhit de boter. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Bak de ringen aan in de pan met de boter en bak al omscheppend in 20 min goudbruin. Verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg de bouillon en het laurierblad toe en laat 30 min zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de sneetjes stokbrood 5 min in de oven. Schep de soep in ovenvaste soepkommen en de sneetjes stokbrood op de soep. Bestrooi met geraspte kaas en zet nog 5 min in de oven.
 
Beoordeling (134 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel