Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Franse uiensoep

Maak zelf heerlijke traditionele uiensoep met stokbrood en gesmolten kaas met dit makkelijke recept!
Ingrediënten
40 gram boter of margarine
600 gram uien
1 liter vleesbouillon (van tablet)

1 laurierblad
Stokbrood
Geraspte kaas
Bereiding
Verhit een pan op het vuur en verhit de boter. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Bak de ringen aan in de pan met de boter en bak al omscheppend in 20 min goudbruin. Verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg de bouillon en het laurierblad toe aan de pan en laat 30 min zachtjes koken. Breng de uiensoep op smaak met peper en zout. Schep de uiensoep in ovenvaste soepkommen en leg de sneetjes stokbrood op de soep. Bestrooi met geraspte kaas en gratineer nog 5 min in de oven.
Tip: je kunt ook broodjes met kaas even los in de oven gratineren en vervolgens op de uiensoep leggen. Probeer ook eens deze lekkere uiensoep gemaakt van rode uien.
 

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×