Franse uiensoep

Maak zelf in 1 uurtje deze heerlijke traditionele Franse uiensoep met stokbrood en gegratineerde kaas

Lunch recept 1 uur

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Verhit een pan op het vuur en verhit de boter. Bak de uienringen aan in de pan met de boter en een snuf gedroogde tijm en bak al omscheppend in 15 min. goudbruin.

  2. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  3. Voeg de bloem toe aan de uien en bak 2 minuutjes mee. Voeg dan de bouillon en het laurierblad toe aan de pan en laat 30 min. zachtjes koken. Breng de uiensoep eventueel op smaak met peper en zout.

  4. Schep de uiensoep in ovenvaste soepkommen en leg de sneetjes stokbrood op de soep. Bestrooi met geraspte kaas en gratineer nog 5 min. in de oven.

  5. Tip: je kunt ook broodjes met kaas even los in de oven gratineren en vervolgens op de uiensoep leggen.

  6. Voedselverspillingstip: heb je nog wat oud (stok)brood over? Dat is perfect voor dit gerecht doordat het oude brood de soep nog beter opneemt. Ook kun je in plaats van speciaal geraspte kaas te kopen voor dit gerecht ook wat restjes kaas die je nog over hebt gebruiken.

Heeft het gesmaakt?
1356 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!