Bezoekje aan de Big Green Egg’s Flavour Fair

Laatst ontvingen Eric en ik een uitnodiging voor de Big Green Egg's flavour Fair. Ik had er nog niet eerder van gehoord maar het was deze keer de 10e editie. En Eric was meteen enthousiast, daar moeten we naar toe!

Wellicht ken je de Big Green Egg al of heb je er misschien wel eentje thuis staan. Deze groene Ferrari onder de BBQ’S is echt een eyecather. En behalve grillen kun je er nog veel meer mee zoals bijvoorbeeld koken, stoven en wokken. Niet alleen vlees maar ook desserts, poffertjes, pizza’s of paella maak je op de Green Egg. En tijdens de Flavour Fair hebben we heel veel van de mogelijkheden gezien, en geproefd natuurlijk.

Het event was op Marienwaard in Beesd, een prachtige locatie midden in de natuur. We hadden geluk want na een week lang regen scheen die dag de zon. We werden van harte welkom geheten met champagne en oesters. Na een rondje over het terrein mochten we aanschuiven bij een exclusief diner van Liberije’s Atelier.

Na een lollie van ganzenlever met een laagje van op de Green Egg gepofte rode biet kregen we een mini soepje van knolselderij die na het poffen was uitgeperst met een slow juicer. Het ‘hoofdgerecht’ bestond uit gegrilde witte asperges met op de Green Egg gekarameliseerde witte chocolade en frisse frambozen. Oeh, wat was dat lekker! Tip: wil je verzekerd zijn van een plekje aan tafel reserveer dan z.s.m. bij binnenkomst want vol = vol.

Op het terrein waren 4 themapleinen: vlees, vis, groenten en deegwaren & patisserie. Op elk plein stonden tientallen standjes en topkoks de lekkerste gerechten te bereiden op de Green Egg. En het goeie nieuws is, je mag alles proeven! De ticketprijs van €42,50 is inclusief het eten, en dat vind ik niet duur. Misschien dat je nu denkt dat het een all you can eat principe is met lange rijen en geduw heb je het mis. Alles werd met heel veel aandacht, liefde en passie bereid. En het was gezellig druk en overzichtelijk en heb nergens lang hoeven te wachten in de rij.

Voor die prijs kun je ook verschillende demonstaties en workshops volgen. Zoals de Flavour Fairchallenge met Julius Jaspers of een masterclass patisserie met Hidde de Brabander en Miljuschka Witzenhausen. Ik deed mee met een workshop glutenvrije pizza bakken van Jan-Willem van der Boom. Niet alleen de pizza’s bakte we op de Green Egg maar ook de paprika voor de saus blakerde we zwart in de kolen en de tomaatjes stoofde we in een speciale stoofpan. Al hoe wel niet alles vlekkeloos ging hebben we uiteindelijk super lekkere pizza gegeten.  

Als ik 1 ding moest kiezen dat het allerlekkerste was die dag dan is het de pulled pork burger van The Rough Kitchen. Dit vlees is langzaam en urenlang gegaard op de Green Egg en dus super mals en een lekkere rooksmaak. Bij de Flavour Fair kun je dus terecht voor haute cuisine maar ook voor super juicy burgers en pizza.

Helemaal naar de rook ruikend en met een verzadigend gevoel gingen we naar huis. En wat natuurlijk te verwachten was dat Eric in de auto begon over het aanschaffen van een Green Egg. Tja, daar moeten we het nog een keer over hebben. Want je moet wel de ruimte hebben en ze zijn vrij prijzig. Al hoe wel, ze hebben natuurlijk ook een schattige mini variant :)

Wil jij er de volgende keer ook bij zijn? Houd 18 juni 2017 alvast vrij in je agenda en houd de site www.biggreenegg.eu in de gaten.

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel