Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

DIY

Zelf super krokante aardappel wedges maken

  • 24-02-2015
  • reacties
  • Sandra

Zet een kom aardappel wedges voor mijn neus en hij is binnen een minuut op! Ik vind ze zelfs lekkerder dan een portie frieten, je proeft namelijk de aardappel beter. En het is bovendien een gezondere keuze dan frieten uit frituurolie.

‘In de wolken’ cake

  • 13-02-2015
  • reacties
  • Sandra

Wat vind je van mijn valentijnstaart? Mooi hè! Daar zal Eric vast blij mee zijn. Wil jij jouw Valentijn zaterdag ook verrassen met z’n mooie hartjestaart, lees dan snel verder hoe je deze heel makkelijk zelf maakt.

Wat is dulce de leche en hoe maak ik het?

  • 28-11-2014
  • reacties
  • Sandra

Dulce de leche, ook wel ‘melkzoet’ genoemd, is vergelijkbaar met karamel, maar dan zachter, zoeter en voller van smaak. Het wordt gemaakt van gecondenseerde melk. Dat is koemelk waar, door toevoeging van suiker, het vocht aan onttrokken wordt.

Zelf pepernoten maken + tips

  • 23-11-2014
  • reacties
  • Sandra

Het werd tijd! LeukeRecepten bestaat al ruim 3 jaar en er stond nog steeds geen recept voor pepernoten op. Shame on me! Maar daar komt nu verandering in… Ik heb namelijk vorige week voor het eerst pepernoten gebakken.

DIY satésaus

  • 22-10-2014
  • reacties
  • Sandra

Laatst maakte ik voor het eerst zelf satésaus. Eigenlijk moet ik het pindasaus noemen want er bestaan meerdere sauzen voor over de saté waarvan pindasaus het bekendste is. Dit recept is zo makkelijk te maken dat ik het gewoon met jullie moet delen! In bijna dezelfde tijd dat je een kant en klare pot satésaus hebt opgewarmd heb je ook deze zelfgemaakte satésaus gemaakt, en het is nog lekkerder ook (vind ik)!

5 x zelf kruidenmixen maken

  • 28-09-2014
  • reacties
  • Sandra

Het is heel makkelijk om verschillende kant en klaar kruidenmixen in de winkel te kopen. Maar vaak heb je zelf (zonder te weten) al de ingrediënten in huis om deze smaak te creëren.

3 x zelf kruidenboter maken

  • 04-06-2014
  • reacties
  • Sandra

  Afgelopen woensdag had ik een aantal bbq recepten gemaakt en meestal koop ik dan kant en klare kruidenboter voor er bij. Maar deze keer leek het me leuk om zelf verschillende kruidenboters te maken. Het is heel makkelijk om te doen en veel lekkerder, vind ik.

Hoe maak je een antipasti schotel?

  • 24-05-2014
  • reacties
  • Sandra

Antipasti zijn Italiaanse hapjes die voor de maaltijd genuttigd worden. De hapjes kunnen per regio verschillen en bestaan meestal uit een combinatie van vlees, vis, kazen en gegrilde groenten en olijven. Het zijn lichte ingrediënten die bedoeld zijn om de eetlust op te wekken.  

Zelf sushi maken

  • 04-02-2014
  • reacties
  • Sandra

Regelmatig zie of hoor ik om me heen dat mensen sushi maken of besteld hebben, het lijkt wel alsof iedereen er dol op is. Maar om eerlijk te zijn ben ik zelf geen grote sushi fan, ik houd namelijk niet zo van rauwe vis. Maar sushi maken en rollen leek me dan wel weer erg leuk om te doen.

Mijn eerste eigen gemaakte verjaardagstaart

  • 24-09-2013
  • reacties
  • Sandra

Afgelopen zaterdag was ik jarig! Alweer 27 jaartjes oud geworden. Al een lange tijd wilde ik graag een biscuittaart maken en decoreren met fondant maar toch bleef ik het maar uitstellen. Ik heb namelijk nog niet zoveel ervaring met decoreren, fondant en taarten doorsnijden etc. Maar wat zien die taarten er toch altijd mooi uit! Dat moest mij toch ook wel lukken?   

Zelfgemaakte pesto

  • 07-08-2013
  • reacties
  • Sandra

De meest bekende pesto is de pesto genovese, ook wel pesto verde genoemd. Deze groene pesto komt oorspronkelijk uit het Italiaanse stadje Genua en is gemaakt van o.a basilicum, parmezaanse kaas en pijnboompitten. Het is een heerlijke smaakmaker en makkelijk toe te passen in verschillende gerechten.

Verkoelend zomerdrankje

  • 20-07-2013
  • reacties
  • Sandra

Met deze hitte kun je wel wat verkoeling gebruiken. Je kunt een ijsje of een koud biertje pakken maar een glaasje water met een smaakje is ook heel lekker, en gezond natuurlijk.

Zelf ijs maken met verse ingrediënten

  • 02-06-2013
  • reacties
  • Sandra

Yes, de temperatuur is aangekomen op een punt dat we weer volop ijsjes kunnen eten! Alleen een bol chocolade ijs of een toef softijs is wel een beetje in strijd met de voornemens om bikiniproof te worden. Daarom heb ik zelf ijsjes gemaakt met fruit (al hoewel ik het ook weer niet kon weerstaan om slagroom te gebruiken in 2 recepten).

8 x creatief met een muffinbakblik

  • 10-03-2013
  • reacties
  • Sandra

  Ik heb al vrij veel verschillende muffins gebakken in mijn leven, met chocolade, met appel, met kaneel, met noten enzovoort. Maar afgelopen week zag ik een afbeelding van mini appeltaartjes, wat zagen die er lekker en schattig uit. Dat moest ik ook proberen!  Tegelijkertijd kreeg ik inspiratie om nog veel meer leuke dingen te doen met een muffinbakblik. Ik kon niet wachten om een paar ideeën uit te werken in de keuken.

Mijn eerste oliebollen

  • 30-12-2012
  • reacties
  • Sandra

  Ik ga graag een nieuwe uitdaging aan, daarom heb ik vandaag voor de eerste keer oliebollen gebakken. Er gingen veel vragen door mijn hoofd; kan ik het beste verse of gedroogde gist gebruiken? In wat voor olie moet ik ze bakken? Hoe kan ik het beste krenten of appel toevoegen? Het begint natuurlijk met een goed recept. Het beslag moet niet te droog zijn, niet te nat en het is belangrijk dat het goed rijst. Hierdoor worden de oliebollen luchtig. Ik ben begonnen met het verzamelen van recepten en tips om oliebollen te maken. Ik heb besloten om gedroogde gist te gebruiken en om oliebollen met appel en met krenten te maken.

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette