Mijn eerste keer oliebollen bakken

Ik ga graag een nieuwe uitdaging aan, daarom heb ik vandaag voor de eerste keer oliebollen gebakken. Er gingen veel vragen door mijn hoofd; kan ik het beste verse of gedroogde gist gebruiken? In wat voor olie moet ik ze bakken? Hoe kan ik het beste krenten of appel toevoegen?

Het begint natuurlijk met een goed recept. Het beslag moet niet te droog zijn, niet te nat en het is belangrijk dat het goed rijst. Hierdoor worden de oliebollen luchtig. Ik ben begonnen met het verzamelen van recepten en tips om oliebollen te maken. Ik heb besloten om gedroogde gist te gebruiken en om oliebollen met appel en oliebollen met krenten te maken. Na het bereiden van het beslag heb ik de krenten en stukjes appel door het beslag geroerd en daarna de kom afgedekt met een vochtige doek en op een plek neer gezet waar het niet te koud is. Na een uurtje was het beslag ongeveer 2 x zo veel.
oliebollen 2 blog
Daarna kwam het lastige gedeelte, ik heb geen frituurpan waar je de temperatuur kunt instellen. Dus frituurde ik de eerste portie oliebollen op de gok. Ik heb er maar 3 per keer gebakken omdat ze ook in het vet nog wat groter worden. De olie was te heet want de oliebollen werden na 3 minuten al donker en het beslag was van binnen nog een beetje vloeibaar. Daarna heb ik de olie wat laten afkoelen en een nieuwe portie gebakken. Deze waren na 6 minuten goudbruin en gaar van binnen. De smaak was heerlijk en ze proefde net zo als bij de oliebollenkraam. Missie geslaagd.
Lees hier het complete recept voor oliebollen inclusief handige tips.
Bewaar
Print
Deel

3 x heerlijke soepen

Zoete aardappelsoep
Champignonsoep
Minestronesoep

Reacties

Laat je reactie achter

Bart 30 december 2013 om 10:59

Kijk es, kun je je vast een inlezen

Beantwoorden

Sinterklaas recepten

Iets lekkers maken voor tijdens Sinterklaas? Of het nou een compleet diner is of iets zoets of een hartige snack voor tijdens pakjesavond, hier vind je heel veel lekkere recepten voor 5 december! Van een pepernotentaart en speculaasmuffins tot gourmetrecepten en wortelsoep. Dat wordt dus gegarandeerd een lekker en gezellig avondje!

Speculaas crumble taart

Heerlijke taart met een romige vanille custard vulling, appels en een krokante crumble bovenop. Lekker voor op een herfstige dag of voor tijdens een Sinterklaasviering.

Bakrecept

1 uur + 35 min oventijd

10 pers.

Glutenvrije kruidnoten

Heerlijke knapperige & makkelijke glutenvrije kruidnoten

Bakrecept

10 min + 15 min

25 stuks

Kruidnoten crumble

Heerlijk toetje of gebak voor rond Sinterklaas van appel en stoofpeer onder een krokant laagje van speculaas en kruidnoten crumble

Bakrecept

25 min + 25 min oventijd

2 stuks

Maak een gratis LeukeRecepten account

• Bewaar je favoriete recepten

• Elke week een persoonlijk   

   weekmenu in je mail

• Voeg eigen notities toe

• Maak een eigen eetplanning