Hondenkoekjes maken

Op 4 oktober worden bijna alle huisdieren in het zonnetje gezet. Dit keer wordt ons hondje ook op een culinaire wijze verwend, namelijk met zelfgemaakte hondenkoekjes.

Even voorstellen

Sawyer is een beagle van bijna 4 jaar oud. Hij is het hondje van mijn schoonouders maar toch voelt het ook een beetje als mijn hond. Hopelijk heb ik ooit in de toekomt wat meer vrije tijd zodat ik een eigen hond kan nemen. Nu geniet ik er gewoon van om met Sawyer te spelen, knuffelen en af en toe uit te laten. Sawyer is zoals alle beagles gek op eten, hij is altijd op zoek naar kruimels op de grond en doet alles voor een lekkere beloning. Hij is verder een hele lieve, sociale, eigenwijze en bijzondere hond. Vaak ligt hij lekker op de bank te slapen maar houd ook van een spelletje en lekker snuffelen in de bossen. Van kaas wordt hij helemaal wild, daarom heb ik speciaal voor hem koekjes gebakken met geraspte kaas er in. En wat vond hij ze toch lekker! Constant liep hij me kwijlend achterna; mag ik nog 1 koekje, please!

Trucjes en commando: zit, lig, rol, blijf, in de pas, de acht, catch
Favoriete slaapplek: op de bank, lekker knus tussen iedereen in
Favoriete toetje: bananenvla
Leukste spelletje: iets verstoppen (zonder te spieken) en dan al snuffelend zoeken
Grootste angst: een luchtballon die boven ‘zijn’ tuin vliegt
recept dierendag02recept dierendag08

Recept voor hondenkoekjes met kaas

Wil jij je hond ook verwennen met deze lekkere koekjes, dit is het recept voor ongeveer 30 stuks;

Ingredienten
250 gr bloem + voor bestuiven
50 gr mager rundertartaar of gehakt
50 gr geraspte kaas
75 gr havermout + extra voor bestrooien
160 ml kippen of runder bouillon

Materialen
Bakplaat bekleed met bakpapier.
Roller
Uitsteekvormpjes

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Meng de bloem, kaas, havermout en het vlees door elkaar met een vork. Schenk de bouillon er beetje bij beetje bij en kneed met je handen tot een soepele bal. Is hij nog erg plakkerig dan voeg je een beetje bloem toe. Als het ‘deeg’ te droog is een paar druppels water. Kneed er een stevige bal van en rol deze uit op een met bloem bestoven werkblad tot ongeveer 0,5 cm dikte.

recept dierendag04

recept dierendag05

recept dierendag06

recept dierendag07

Steek er vormpjes uit en leg deze op het bakpapier. Bestrooi ze met een wat extra havermoutvlokken en zet ze ongeveer 45 min in de oven totdat ze krokant zijn. Laat afkoelen en bewaar ze in een afgesloten doosje. Geef de koekjes met mate en zorg voor een gezonde levensstijl met voldoende beweging.

Bewaar
Print
Deel

3 x lekkere pasta ovenschotels

Broccolischotel met brie
Pastaschelpen met spinazie
Lasagne met paprika

Reacties

Laat je reactie achter

Andrea Janssen 2 oktober 2013 om 20:18

Toevallig geen lekker hapje voor kippen of konijnen. Helaas hebben wij geen hond! Maar wat een leuk idee!

Beantwoorden
jacky 22 oktober 2013 om 13:51

kippen houden ook wel van deze koekjes

Beantwoorden
Chantal van Boven 5 november 2013 om 10:08

Hallo,

Hoelang kun je deze koekjes bewaren?

Ik heb namelijk al eens hondenkoekjes gemaakt met leverworst erin, dit vond mijn hondje erg lekker, maar naar 2 weken zat er al schimmel aan, terwijl ze afgesloten in een trommel zaten.

Beantwoorden
sandra 5 november 2013 om 21:03

Mijn hondenkoekjes waren zo op, dus ik weet niet precies hoe lang ze houdbaar blijven. Maar omdat er vers vlees in zit zou ik inderdaad niet langer dan 2 weken aanraden.

Beantwoorden
Ella 30 augustus 2021 om 14:14

Ik zou de gewone bloem door speltmeel of glutenvrije bloem vervangen! Op gewone bloem kunnen honden soms allegische reacties krijge zoals jeuk...

Beantwoorden

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.