BonBonBloc crunchy chocolade cake

 
Bij het zien en het proeven van Côte d’Or BonBonBloc komen er meteen een aantal herinneringen naar boven van vroeger. Ik weet nog goed dat mijn ouders die repen chocolade met pralinevulling bijna standaard in huis hadden liggen, in de snoepmand in de kast om precies te zijn. En dat ik af en toe er een stukje van af snoepte in de hoop dat ze het niet zouden merken en soms verdween gewoon de hele reep ;).
 
cote dor bonbonbloc 05

cote dor bonbonbloc 05

cote dor bonbonbloc 05

Daarna ben ik de BonBonBloc repen een beetje uit het oog verloren totdat ik laatst deze nieuwe reep tegen kwam: BonBonBloc Crunchy . Deze heeft dezelfde intense, vertrouwde smaak en een heerlijke zachte pralinevulling maar dan gecombineerd met krokante stukjes biscuit. Hmmm, ik ben meteen weer fan!

 
cote dor bonbonbloc 11
cote dor bonbonbloc 11

Ben jij ook zo’n BonBonBloc liefhebber dan moet je naast deze nieuwe smaak ook zeker een keer dit recept voor de BonBonBloc crunchy chocolade cake proberen. De praline maakt de cake extra smeuïg en door de stukjes biscuit ontstaat er een crunchy bite. Er verdwenen maar liefst 2 hele repen in het beslag. Oké, 2 repen min 2 blokjes want die verdwenen net als vroeger gewoon in mijn mond!

 
cote dor bonbonbloc 11
cote dor bonbonbloc 11
Recept BonBonBloc crunchy cake
GEBAK – 25 MIN + 60 OVENTIJD – 12 PLAKKEN
 
Ingrediënten:
2 repen Côte d'Or BonBonBloc Crunchy
240 gr zachte boter + om in te vetten

1 pakje vanillesuiker

240 gr suiker

4 middelgrote eieren

1 theelepel bakpoeder
260 gr bloem
4 eetlepels cacaopoeder
 
Materialen:
Cakevorm van ca 28 tot 30 cm
Bakpapier
Mixer
 
Bereiding:
Verwarm de oven op 175 graden (boven en onderwarmte). Vet de cakevorm in met een beetje boter en bedek de bodem met een strook bakpapier. Mix de boter met suiker en vanillesuiker met een mixer romig.
 
cote dor bonbonbloc svs 01

cote dor bonbonbloc svs 01

cote dor bonbonbloc svs 01

Voeg de eieren een voor een toe en mix tot een egaal beslag. Schep het cacaopoeder en het bakpoeder door de bloem en zeef dit bij het botermengsel. Schep een paar keer met een lepel door elkaar en mix daarna nog kort door. Breek de BonBonBloc praline crunchy in stukjes en schep ¾ door het beslag.

 
cote dor bonbonbloc svs 01

cote dor bonbonbloc svs 01

cote dor bonbonbloc svs 01
Schep het beslag in de cakevorm en verdeel de overige stukjes chocolade over de cake. Zet de bakvorm ongeveer 60 tot 70 minuten in het midden van de oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is en laat hem daarna afkoelen. Mocht hij niet meteen los komen uit de vorm dan kun je er met een mes langs de randjes snijden.
 
afsluiting
Bewaar
Print
Deel
Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Reacties

Laat je reactie achter

Charissa 30 mei 2015 om 13:39

Goedemiddag, Klopt het dat er 2x een theelepel bakpoeder staat? Ik hoor t graag Gr charissa

Beantwoorden
Sandra - Leukerecepten 1 juni 2015 om 11:03

Hoi Charissa, Dat moet inderdaad 1 theelepel zijn, ik heb het net aangepast in het recept. Sorry voor de verwarring Groetjes Sandra

Lieke 31 mei 2015 om 06:41

in het recept staat 2x een theelepel bakpoeder, klopt dit en moeten het er dus twee zijn if gewoon 1 theelepel? Ik kon het in het recept ook niet zo snel vinden. Lijkt me heerlijk deze cake, ga ik zeker eens proberen!

Beantwoorden
Muna 20 juni 2015 om 10:42

Met 60 minuten was ie zeker niet gaar! Pas met 70 minuten met jammer genoeg een verbrande bovenlaag :/

Beantwoorden
Moniek 29 juni 2015 om 14:13

Cake kun je beter op 150/160 graden bakken.. Dan verbrandt ie niet, en wordt ie meestal ook niet zo bol in het midden.. En dan kun je hem ook langer in de oven laten staan als ie nog niet gaar is...

Carola 10 december 2015 om 13:54

Ik kan toch ook gewoon een pak cakemix kopen en daar de repen doorheen doen?

Beantwoorden
Sandra - Leukerecepten 12 december 2015 om 16:43

Hoi Carola Ja dat kan denk ik ook wel :) Gr Sandra

Liek 30 oktober 2020 om 15:01

Hoi ik ben liek

Beantwoorden
Ithana 4 mei 2021 om 17:11

hoi hoi, ik heb op 175 graden de cake voor 60 min gebakken en hij is zeker nog niet gaar. ik raadt aan een lagere temperatuur te gebruiken (150 graden) en dan zeker 70 min te bakken totdat hij helemaal gaar is. ook is het voor mij te veel cacao. ik raad aan er 2,5 - 3 eetlepels in te doen i.p.v 4. voor de rest is het een heerlijk en makkelijk recept!

Beantwoorden

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.