Ga naar de inhoud
BonBonBloc crunchy chocolade cake

BonBonBloc crunchy chocolade cake

 Bij het zien en het proeven van Côte d’Or BonBonBloc komen er meteen een aantal herinneringen naar boven van vroeger. Ik weet nog goed dat mijn ouders die repen chocolade met pralinevulling bijna standaard in huis hadden liggen, in de snoepmand in de kast om precies te zijn. En dat ik af en toe er een stukje van af snoepte in de hoop dat ze het niet zouden merken en soms verdween gewoon de hele reep ;). 

26 mei 2015

Sandra

cote dor bonbonbloc 05

cote dor bonbonbloc 05

cote dor bonbonbloc 05

Daarna ben ik de BonBonBloc repen een beetje uit het oog verloren totdat ik laatst deze nieuwe reep tegen kwam: BonBonBloc Crunchy . Deze heeft dezelfde intense, vertrouwde smaak en een heerlijke zachte pralinevulling maar dan gecombineerd met krokante stukjes biscuit. Hmmm, ik ben meteen weer fan!

 
cote dor bonbonbloc 11
cote dor bonbonbloc 11

Ben jij ook zo’n BonBonBloc liefhebber dan moet je naast deze nieuwe smaak ook zeker een keer dit recept voor de BonBonBloc crunchy chocolade cake proberen. De praline maakt de cake extra smeuïg en door de stukjes biscuit ontstaat er een crunchy bite. Er verdwenen maar liefst 2 hele repen in het beslag. Oké, 2 repen min 2 blokjes want die verdwenen net als vroeger gewoon in mijn mond!

 
cote dor bonbonbloc 11
cote dor bonbonbloc 11
Recept BonBonBloc crunchy cakeGEBAK – 25 MIN + 60 OVENTIJD – 12 PLAKKEN Ingrediënten:2 repen Côte d’Or BonBonBloc Crunchy240 gr zachte boter + om in te vetten
1 pakje vanillesuiker
240 gr suiker
4 middelgrote eieren
1 theelepel bakpoeder260 gr bloem4 eetlepels cacaopoeder Materialen:Cakevorm van ca 28 tot 30 cm
BakpapierMixer Bereiding: Verwarm de oven op 175 graden (boven en onderwarmte). Vet de cakevorm in met een beetje boter en bedek de bodem met een strook bakpapier. Mix de boter met suiker en vanillesuiker met een mixer romig. 
cote dor bonbonbloc svs 01

cote dor bonbonbloc svs 01

cote dor bonbonbloc svs 01

Voeg de eieren een voor een toe en mix tot een egaal beslag. Schep het cacaopoeder en het bakpoeder door de bloem en zeef dit bij het botermengsel. Schep een paar keer met een lepel door elkaar en mix daarna nog kort door. Breek de BonBonBloc praline crunchy in stukjes en schep ¾ door het beslag.

 
cote dor bonbonbloc svs 01

cote dor bonbonbloc svs 01

cote dor bonbonbloc svs 01
Schep het beslag in de cakevorm en verdeel de overige stukjes chocolade over de cake. Zet de bakvorm ongeveer 60 tot 70 minuten in het midden van de oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is en laat hem daarna afkoelen. Mocht hij niet meteen los komen uit de vorm dan kun je er met een mes langs de randjes snijden. 
afsluiting