Light Recept: Pompoen spaghetti met broodkruim

Pompoen spaghetti is een gezonde vervanger voor de standaard spaghetti, heerlijk op smaak gebracht met salie en zelfgemaakt broodkruim.

Door het creatief omgaan met ingrediënten kun je leuke light recepten maken. Deze pompoenspaghetti kun je kant-en-klaar kopen, maar zijn ook met een juliennesnijder te maken. Heb je dat ook niet? Snijd dan dunne reepjes met een kaasschaaf en snijd daar weer sliertjes van. Dan heb je zelfgemaakte pompoen spaghetti! En ze bevatten minder koolhydraten en calorieeen dan gewone spaghetti, maar 15 kcal per 100 gram.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende bronnen: caloriechecker en calorielijst.
In totaal kom je bij dit recept ongeveer uit op 477 calorieën per persoon.

Pompoen spaghetti met broodkruim

HOOFDGERECHT - 20 MIN - 2 PERSONEN

Ingrediënten
400 gr pompoen spaghetti
200 gr kookroom light
200 gr cherrytomaten
200 gr paddenstoelen
200 gr spinazie
45 gr walnoten
100 gr stokbrood
10 gr salie
1 gesnipperde ui
2 tenen knoflook
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels olijfolie
peper en zout

Bereiding
Snijd de paddenstoelen in kleine stukjes, halveer de cherry tomaten. Hak de salie fijn. Maak het broodkruim door het stokbrood, de helft van de salie en walnoten in de keukenmachine te hakken. Bak in een eetlepel olie het broodkruim krokant. Fruit de ui en knoflook aan in een eetlepel olijfolie.

Pompoen spaghetto met broodkruim www.leukerecepten.nl
Pompoen spaghetto met broodkruim www.leukerecepten.nl
Pompoen spaghetto met broodkruim www.leukerecepten.nl

Voeg de paddenstoelen eraan toe. Voeg de kookroom en salie toe en laat 3 minuten doorkoken. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de pompoen spaghetti en cherrytomaten toe. En roer dit. Zet het vuur uit en roer de spinazie door er doorheen. Serveer de pompoen spaghetti met citroensap en het broodkruim.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Bewaar
Print
Deel

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Reacties

Laat je reactie achter

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.