Ga naar de inhoud
Light Recept: Pompoen spaghetti met broodkruim

Light Recept: Pompoen spaghetti met broodkruim

Pompoen spaghetti is een gezonde vervanger voor de standaard spaghetti, heerlijk op smaak gebracht met salie en zelfgemaakt broodkruim.

16 november 2017

Sandra

Door het creatief omgaan met ingrediënten kun je leuke light recepten maken. Deze pompoenspaghetti kun je kant-en-klaar kopen, maar zijn ook met een juliennesnijder te maken. Heb je dat ook niet? Snijd dan dunne reepjes met een kaasschaaf en snijd daar weer sliertjes van. Dan heb je zelfgemaakte pompoen spaghetti! En ze bevatten minder koolhydraten en calorieeen dan gewone spaghetti, maar 15 kcal per 100 gram. Ik heb gebruik gemaakt van de volgende bronnen: caloriechecker en calorielijst. In totaal kom je bij dit recept ongeveer uit op 477 calorieën per persoon.

Pompoen spaghetti met broodkruim

HOOFDGERECHT – 20 MIN – 2 PERSONEN Ingrediënten 400 gr pompoen spaghetti 200 gr kookroom light 200 gr cherrytomaten 200 gr paddenstoelen 200 gr spinazie 45 gr walnoten 100 gr stokbrood 10 gr salie 1 gesnipperde ui 2 tenen knoflook 2 eetlepels citroensap 2 eetlepels olijfolie peper en zout Bereiding Snijd de paddenstoelen in kleine stukjes, halveer de cherry tomaten. Hak de salie fijn. Maak het broodkruim door het stokbrood, de helft van de salie en walnoten in de keukenmachine te hakken. Bak in een eetlepel olie het broodkruim krokant. Fruit de ui en knoflook aan in een eetlepel olijfolie.
Voeg de paddenstoelen eraan toe. Voeg de kookroom en salie toe en laat 3 minuten doorkoken. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de pompoen spaghetti en cherrytomaten toe. En roer dit. Zet het vuur uit en roer de spinazie door er doorheen. Serveer de pompoen spaghetti met citroensap en het broodkruim. Dit recept is gemaakt door Jaimy