Lactosevrije recepten

Lactosevrije recepten

De lekkerste lactosevrije recepten maak je zelf, en dat zijn er veel! Van romige pasta met champignons tot tiramisu en chocolade milkshake. Deze recepten bevatten geen lactose en zijn daarom geschikt binnen een lactosevrij dieet. Want ook dan kun je genieten van gebak, koekjes, taart, pasta en quiche.

Paksoi stamppot met Oosterse twist
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Maak ook een deze verrassend lekkere paksoi stamppot met een Oosterse twist. Heerlijk met kastanjechampignons, cashewnoten en gebakken tempeh. In een half uurtje heb je dit gerecht al op tafel staan.

Aioli maken
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 4 porties
  • *

Geen aioli in huis? Met slechts een aantal basisingrediënten kun je zelf heerlijke aioli maken. Dit eenvoudige recept helpt je om deze dip te maken die lekker is bij brood, gegrilde groenten of meer.

Vegan crème brûlée
  • Nagerecht
  • 5 min bereidingstijd + 2 uur rusttijd
  • 4 personen
  • *

Dit vegan crème brûlée toetje is niet alleen onwijs lekker, het is ook makkelijk om te maken en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Hier lik je je vingers bij af!

Vegan coquilles met knolselderijpuree
  • Voorgerecht
  • 10 min + 15 min kooktijd + 15 min rusttijd
  • 4 personen
  • *

Een van de populairste voorgerechten voor kerst, maar dan 100% plantaardig gemaakt van koning oesterzwammen! Geserveerd op een bedje van knolselderij puree met rozemarijn en afgemaakt met knapperige hazelnoten.

Paddenstoelen tartaar met hazelnoten
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Feestelijke paddenstoelentartaar met balsamico en gebrande hazelnoten. Dit leuke voorgerecht heb je binnen 15 minuutjes al gemaakt.

Vis in filodeeg pakketjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Door kabeljauw op een bedje van prei gaar te stomen in een krokant jasje van filodeeg blijft deze lekker mals en vol van smaak. Deze filodeeg pakketjes met vis zijn bovendien een verrassend en feestelijk gerecht om te serveren met een (kerst) diner.

Speculaas granola
  • Ontbijt recept
  • 5 min + 20 min
  • 8 personen
  • *

Heerlijke speculaas granola met walnoten, speculaas kruiden, pompoenpitten en amandelschaafsel. Een voedzaam ontbijtje dat je binnen 5 minuten in de oven hebt staan. Lekker met jouw favoriete yoghurt of kwark.

Speculaas bladerdeeg staf
  • Bakrecept
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Deze speculaas bladerdeeg staf maak je met Speculoos en bladerdeeg, twee dingen die ik ontzettend lekker vind! Je hebt deze Speculaas bladerdeeg staven al binnen 15 minuten in de oven staan. Een leuk hapje voor Sinterklaas en ideaal voor een gezellig avondje.

Tomatensoep met balletjes
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Dit is voor mij heerlijk comfortfood: zelfgemaakte tomatensoep met balletjes. Lekker als lunch of avondmaal met wat verse broodjes. Of voeg wat soepgroenten toe voor een maaltijdsoep.

Rode pesto
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 1 bakje
  • *

Heerlijk basisrecept voor rode pesto van zongedroogde tomaten, gegrilde rode paprika, parmezaanse kaas en basilicum. Lekker bij de pasta, gegrilde groenten, sandwich of op vers gebakken (stok)brood.

Havermoutpap met gebakken appel
  • Ontbijt recept
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Een romige havermoutpap met gebakken appel en pecannoten… Van dit recept krijg je toch meteen een herfstgevoel? Makkelijk om te maken, glutenvrij, plantaardig en zo onwijs lekker! En dan hebben we het nog niet gehad over de geur in huis…

Pindasoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Zin in een romige, smaakvolle soep die snel op tafel staat? Maak dan eens deze verrassend lekkere pindasoep die je eenvoudig zelf maakt. Deze soep ga je zeker vaker maken!

Zalmtartaar
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Lekker fris voorgerecht van een tartaar van kleine stukjes zalm met blokjes komkommer en avocado in een lekkere dressing met citroen.

Gebakken rijst (fried rice)
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Duik in de Aziatische keuken met deze snelle en lekkere gebakken rijst. Laat je verrassen door de smaakvolle eenvoud van rijst met knapperige groenten en een vleugje pit van de sambal.

Biet wellington
  • Hoofdgerecht
  • 20 min bereidingstijd + 35 min oventijd
  • 6 personen
  • *

De beef wellington is bij velen niet meer weg te denken uit het kerstmenu. Deze verrassende variant gemaakt van rode bieten, champignons en linzen is helemaal plantaardig en dus ideaal voor de vegetariërs en veganisten aan tafel.

Stevige bruine bonensoep
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 20 min kooktijd
  • 4 personen
  • *

Een stevige soep boordevol groenten en bonen. Deze soep is eenvoudig om te maken, budget friendly en ideaal om voor een groot gezelschap te maken.

Lactosevrije crème brûlée
  • Nagerecht
  • 10 min + 45 min oventijd + 1 uur 30 min wachten
  • 2 stuks
  • *

Met slechts 5 ingrediënten en een handvol eenvoudige stappen maak je deze heerlijke lactosevrije crème brûlée met suiker. Een lekker dessert waar je maar 10 minuten werk aan hebt.

Pasta funghi
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min kooktijd
  • 4 porties
  • *

De bekende romige pasta met paddenstoelen en/of champignons kun je ook makkelijk plantaardig maken en staat binnen enkele minuten op tafel! Lekker romig & smaakvol.

Broodje pulled oesterzwam met BBQ-saus
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 10 min kooktijd
  • 2 broodjes
  • *

Met paddenstoelen kun je alle kanten op. Dit heerlijke broodje met pulled oesterzwammen in BBQ-saus zal je versteld doen staan van de smaak, maar is ook erg gemakkelijk om te maken.

Energieballetjes met dadels en noten
  • Tussendoortjes
  • 15 min + 30 min wachten
  • 10 stuks
  • *

Maak deze snelle en voedzame energieballetjes met dadels en noten voor een gezond tussendoortje. In een kwartiertje heb je 10 lekkere energieballetjes gemaakt!

Bananenbrood muffins met kaneel swirl
  • Tussendoortjes
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Een leuke variant op het gewone bananenbrood: bananenbrood muffins. Deze heerlijke muffins hebben een kaneel swirl die ze extra lekker maakt. Perfect voor elk moment van de dag, als tussendoortje bij de koffie of thee of als lekkere traktatie.

Orzo ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke ovenschotel met orzo, tomaat, courgette en paprika. Lekker gekruid en met geraspte Parmezaanse kaas bovenop. Je hebt deze ovenschotel voor 4 personen al in 25 minuten in de oven staan.

Pompoenpuree basisrecept
  • Bijgerecht
  • 10 min + 40 min
  • 4 personen
  • *

Een basisrecept voor smeuïge pompoenpuree die je met maar een paar ingrediënten maakt. Met knoflook, ui en wat kruiden heb je deze pompoenpuree in 10 minuten gemaakt. Je moet wel nog even wachten op de oven.

Toast met gebakken champignons
  • Ontbijt recept
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Ben je nog op zoek naar een heerlijk, gezond en simpel recept voor de lunch? Dan is deze toast met avocado en gebakken champignons ideaal. Zo heb je ook meteen al een goede portie aan groenten binnen.