Ga naar de inhoud
Lactosevrije quiche met aubergine

Lactosevrije quiche met aubergine

Een heerlijke quiche met parmaham, aubergine, pesto en zongedroogde tomaten.

20 M + 30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Lactose arm recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 7 plakjes bladerdeeg
  • 150 gr aubergine
  • 4 eieren
  • 90 gr parmaham of serranoham
  • 50 gr pesto ( vegan )
  • 120 ml sojaroom
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 2 handen spinazie
  • 20 gr lactosevrije kaas of mozzarella ( b.v. vegan )
  • Klein beetje olijfolie
  • peper en zout

Benodigdheden

  • Quichevorm of springvorm

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de springvorm in met een beetje (plantaardige) boter. Ontdooi de plakjes bladerdeeg, dit duurt ongeveer 5 minuten. Bekleed de springvorm met de plakjes hartige taartdeeg. Zet nog even apart.


  2. Snij de aubergine in kleine blokjes. Verwarm een pan met wat olijfolie. Bak de aubergine met wat peper en zout een paar minuten totdat deze licht bruin is. Haal dan van het vuur en laat iets afkoelen.


  3. De verse spinazie snij je ondertussen fijn en de zongedroogde tomaat in reepjes. Verdeel de helft van de parmaham over de bodem van de quiche


  4. Kluts de eieren in een ruime kom samen met de sojaroom en pesto. Roer de aubergines, zongedroogde tomaat, verse spinazie, Italiaanse kruiden en de rest van de parmaham in stukjes en naar eigen smaak zout en peper erdoorheen.


  5. Giet het eimengsel in de hartige taartvorm. Verdeel de mozzarella eroverheen. Plaats voor 30 minuten in het midden van de oven.


  6. Laat de quiche een paar minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt.


  7. Tip: als je deze quiche niet lactosevrij maakt kun je ook gewone room gebruiken ipv soja en niet vegan pesto.