Aioli maken

Geen aioli in huis? Met slechts een aantal basisingrediënten kun je zelf heerlijke aioli maken. Dit eenvoudige recept helpt je om deze dip te maken die lekker is bij brood, gegrilde groenten of meer.

10 min

ingrediënten

voor 4 porties

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Begin met het pellen van de knoflookteen en snijd deze fijn. Leg de eidooiers in een hoge en smalle kom, dit is ideaal voor het gebruik van een staafmixer. Voeg de fijngesneden knoflook toe aan de eidooiers samen met de azijn en een snufje zout.

  2. Zet de staafmixer in de kom en zet deze aan. Laat de staafmixer draaien op de bodem van de kom totdat de eidooiers en knoflook goed gemengd zijn. Giet dan langzaam en in een dunne straal de zonnebloemolie bij het eidooiermengsel terwijl de staafmixer aan staat. Het is belangrijk om dit rustig en geleidelijk te doen, zodat de olie goed emulgeert met de eidooiers en een dikke saus vormt.

  3. Blijf de olie toevoegen en mixen totdat alle olie is opgenomen en de aioli de gewenste dikte heeft bereikt. Proef de aioli en voeg indien nodig extra zout toe voor de smaak.

  4. Deze aioli is heerlijk als dip, bij gegrilde groenten, of als een smaakmaker in verschillende gerechten. Geniet ervan!

Heeft het gesmaakt?
4 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!