Ga naar de inhoud
Glutenvrije en lactosevrije tiramisu

Glutenvrije en lactosevrije tiramisu

Tiramisu kan ook in een glutenvrij en lactosevrij dieet. Volg dit makkelijke recept en geniet van een heerlijke zelfgemaakte glutenvrije én lactosevrije tiramisu.

20 M + 2 U opstijftijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 140 ml lactosevrije slagroom
  • 100 gr basterdsuiker
  • 4 eidooiers
  • 450 gr lactosevrije roomkaas
  • 200 ml koffie
  • 2 theelepel amandelextract
  • 10 gr cacaopoeder
  • 200 gr Glutenvrije lange vingers ( Schär )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Zet eerst de koffie of espresso en laat staan totdat je deze nodig hebt.


  2. Klop de slagroom met 40 gram van de basterdsuiker in een kom stijf.


  3. Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de basterdsuiker tot een romig mengsel.


  4. Mix de lactosevrije roomkaas beetje bij beetje door het eidooier mengsel.


  5. Spatel de slagroom luchtig door het mengsel.


  6. Doe de koffie of espresso met het amandelextract in een diep bord.


  7. Doop de helft van de lange vingers in het mengsel en leg ze met de koffiekant naar boven in de schaal.


  8. Verdeel de helft van het roomkaas slagroom mengsel erover. Herhaal dit voor een tweede laag.


  9. Laat de schaal afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur opstijven.


  10. Haal de schaal kort voor het serveren uit de koelkast.


  11. Bestrooi de tiramisu met een zeef met een laagje cacaopoeder.