Glutenvrije en lactosevrije tiramisu
Tiramisu kan ook in een glutenvrij en lactosevrij dieet. Volg dit makkelijke recept en geniet van een heerlijke zelfgemaakte glutenvrije én lactosevrije tiramisu.
20 M + 2 U opstijftijd
Ingrediënten
Voor personen
-
140 ml lactosevrije slagroom
-
100 gr basterdsuiker
-
4 eidooiers
-
450 gr lactosevrije roomkaas
-
200 ml koffie
-
2 theelepel amandelextract
-
10 gr cacaopoeder
-
200 gr Glutenvrije lange vingers ( Schär )
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Zet eerst de koffie of espresso en laat staan totdat je deze nodig hebt.
-
Klop de slagroom met 40 gram van de basterdsuiker in een kom stijf.
-
Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de basterdsuiker tot een romig mengsel.
-
Mix de lactosevrije roomkaas beetje bij beetje door het eidooier mengsel.
-
Spatel de slagroom luchtig door het mengsel.
-
Doe de koffie of espresso met het amandelextract in een diep bord.
-
Doop de helft van de lange vingers in het mengsel en leg ze met de koffiekant naar boven in de schaal.
-
Verdeel de helft van het roomkaas slagroom mengsel erover. Herhaal dit voor een tweede laag.
-
Laat de schaal afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur opstijven.
-
Haal de schaal kort voor het serveren uit de koelkast.
-
Bestrooi de tiramisu met een zeef met een laagje cacaopoeder.
Heeft het gesmaakt?
45 stemmen
Ook lekker