Lactosevrije recepten

Lactosevrije recepten

De lekkerste lactosevrije recepten maak je zelf, en dat zijn er veel! Van romige pasta met champignons tot tiramisu en chocolade milkshake. Deze recepten bevatten geen lactose en zijn daarom geschikt binnen een lactosevrij dieet. Want ook dan kun je genieten van gebak, koekjes, taart, pasta en quiche.

Kip in zwarte pepersaus
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min marineren
  • 2 personen
  • *

Heerlijke en makkelijke roerbak met (vega) kip en groenten in een zelfgemaakte zwarte pepersaus. Serveer met noedels of rijst voor een lekkere avondmaaltijd.

Vegan appeltaart
  • Bakrecept
  • 20 min bereidingstijd + 1 uur oventijd + 30 min rusttijd
  • 1 taart
  • *

Een van de populairste taartrecepten in Nederland is natuurlijk de appeltaart, maar wist je ook dat je deze heel eenvoudig helemaal plantaardig kunt maken? Heerlijk met vegan amandelspijs of een toefje plantaardige slagroom bovenop.

Wraps met kip saté
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 8 stuks
  • *

Geniet van een snelle, simpele en smaakvolle maaltijd met deze wraps met kip saté. Lekkere (vega) kip in satésaus, knapperige groenten en gebakken uitjes in een wrap. Binnen 20 minuutjes heb je dit gemaakt.

Pasta met kikkererwten en paprikasaus
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 3 personen
  • *

Pasta met kikkererwten en paprikasaus, een super lekker én super eenvoudig recept dat je in no-time maakt. Je hoeft alleen de saus te maken, tomaatjes te snijden en pasta te koken en je hebt een heerlijke maaltijd.

Romige gele paprikasoep
  • Voorgerecht
  • 15 min + 20 min kooktijd
  • 4 porties
  • *

Deze romige gele paprikasoep kan het hele jaar door gemaakt worden. Het is een eenvoudige, maar toch onwijs smaakvolle soep die je kan serveren als lunch of avondeten. Het lekkerst met een (warm) broodje ernaast en met wat plantaardige room en pitten als topping.

Tempeh marineren en krokant bakken
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 3 personen
  • *

Lekkere sticky en krokant gebakken tempeh met een licht pikante smaak. Heerlijk gemarineerd met o.a. ketjap, sambal en knoflook. Een lekker bijgerecht bij rijst, noedels of in een salade.

Chinese kool wok met kerrie
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 15 min kooktijd
  • 4 personen
  • *

Deze Chinese kool roerbak is het perfecte recept voor een snelle doordeweekse avondmaaltijd. Heerlijk met gebakken tempé en een portie rijst.

Gezonde eiwit omelet met groenten
  • Lunch recept
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 1 persoon
  • *

Deze omelet uit de oven met courgette, tomaat en mozzarella is heel luchtig en bevat weinig vetten en veel eiwitten waardoor je een lang vol gevoel hebt. De schuimomelet klop je op met een mixer waardoor hij extra luchtig wordt.

Bibimbap (Koreaans rijstgerecht)
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Bibimbap is een populair Koreaans rijstgerecht met groenten en een gebakken eitje. Deze bibimbap rijst bowl maak je met komkommer, shiitake, wortel en een lekkere zelfgemaakte saus.

Worstenbroodjes
  • Tussendoortjes
  • 20 min bereidingstijd + 15 min oventijd + 50 min rusttijd
  • 18 worstenbroodjes
  • *

Het populaire worstenbroodje kun je lekker zelf maken. Ideaal voor een feestje of om uit te delen! Wist je dat je worstenbroodjes heel gemakkelijk vegan kunt maken? Dit recept is inclusief plantaardige optie.

Makkelijke appeltaart
  • Nagerecht
  • 20 min + 45 min oventijd
  • 10 personen
  • *

Wil je een heerlijke appeltaart maken, maar dan wel met een snel en makkelijk recept? Die heb ik voor je! Binnen 20 minuten heb je deze snelle én lekkere appeltaart al in de oven staan. Enjoy!

Poke bowl met krokante kip
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Heb je weinig tijd om te koken maar wil je toch iets gezonds op tafel zetten? Maak dan deze makkelijke en voedzame poke bowl met krokante (vega) kip. In een handomdraai een heerlijke poke bowl op tafel.

Zoetzure komkommer
  • Bijgerecht
  • 5 min + 30 min rusttijd
  • 6 porties
  • *

Een standaard salade die overal bij past en die je altijd in je koelkast kunt hebben staan, is deze zoetzure komkommer. Met maar een paar ingrediënten maak je dit heerlijke frisse bijgerecht binnen 30 minuten.

Romige artisjok pastasalade
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 15 min kooktijd
  • 4 porties
  • *

Zin in een romige, kleurrijke en frisse pastasalade? Dan is dit recept voor jou! Het recept is helemaal plantaardig en kan glutenvrij gemaakt worden. Met de artisjokharten, yoghurtdressing en kleurrijke groenten heb je in 25 minuten een snelle en voedzame maaltijd op tafel staan!

Pasta met aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere vegetarische pasta met aubergine en cherrytomaatjes in een smaakvolle tomatensaus. Een makkelijk basisrecept met pasta en verse ingrediënten dat je in 25 min op tafel zet.

Gezonde cake met frambozen
  • Ontbijt recept
  • 10 min bereidingstijd + 55 min oventijd + 10 min rusttijd
  • 1 cake
  • *

Wist je dat je heel goed kunt bakken met peulvruchten? In deze heerlijke en gezonde cake zit een heel blik bonen verstopt, maar je proeft het niet!

Geroosterde tomaten uit de oven
  • Bijgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Een eenvoudig en heerlijk bijgerecht van geroosterde tomaten met panko en Parmezaanse kaas uit de oven. Dit zorgt voor een mooi krokant korstje. Lekker bij een pasta of aardappeltjes. In slechts 10 minuutjes heb je dit in de oven staan!

Bruschetta met mango salsa
  • Hapjes en snacks
  • 15 min bereidingstijd + 10 min baktijd
  • 4 personen
  • *

Deze verrassende bruschetta met mango, tomaat en limoen is zo onwijs lekker, fris en prachtig van kleur. Ideaal als fris borrelhapje voor de zomer!

Romige pasta met tuinbonen en zongedroogde tomaat
  • Hoofdgerecht
  • 5 min bereidingstijd + 15 min kooktijd
  • 4 personen
  • *

Een romige spaghetti die 100% plantaardig is, gemaakt met peulvruchten en een heerlijke smaak heeft door de Italiaanse kruiden en zongedroogde tomaat. Niet alleen heel gemakkelijk, het staat ook nog eens in 20 minuten op tafel!

Bananenbrood met aardbeien
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 50 min oventijd
  • 10 plakjes
  • *

Geniet van een smeuïg bananenbrood met een verrassende twist: heerlijke stukjes aardbei. Dit lekkere en gezonde bananenbrood is perfect bij het ontbijt of als tussendoortje. Bak zelf deze variant op bananenbrood!

Courgette spies met marinade
  • Bijgerecht
  • 10 min bereidingstijd + 15 min baktijd
  • 10 spiesen
  • *

Deze heerlijke en kleurrijke courgettespiesjes zijn makkelijk om te maken, perfect als plantaardige optie bij de BBQ en ook lekker voedzaam. Zo verras je zelfs de vleeseters met groenten!

Groenteburgers maken
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 min oventijd
  • 6 burgers
  • *

Zelf hamburgers maken met groenten en peulvruchten is zo onwijs makkelijk en ook nog eens een stuk lekkerder dan die uit de supermarkt en bovendien vegan. Heerlijk op een broodje of met jouw favoriete groenten en/of een salade.

Kip teriyaki
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Geniet van de heerlijke smaak van kip teriyaki: malse stukjes kip (of vega) in een zoete en hartige teriyakisaus, geserveerd met gestoomde broccoli en rijst. Top het af met knapperige sesamzaadjes en verse bosuien voor een leuke touch. Een snel en smaakvol gerecht.

Yoghurt met fruit ontbijt
  • Ontbijt recept
  • 5 min
  • 2 personen
  • *

Deze yoghurt bowl met banaan, mango, blauwe bessen en granola geeft je de juiste start van de dag! Je kunt variëren met fruit uit het seizoen en maak dit ontbijt makkelijk vegan door plantaardige yoghurt te gebruiken.