Ga naar de inhoud
Aardappelschotel met groenten en (vegan) shoarma

Aardappelschotel met groenten en (vegan) shoarma

Een heerlijke lactosevrije ovenschotel met aardappel, verse groenten en (vegan) shoarma. Weinig voorbereiding en dan lekker in de oven.

15 M + 35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • Scheutje olijfolie
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 zoete punt paprika
  • 1 kleine rode ui
  • 400 gr kerstomaten uit blik
  • 350 gr shoarma ( vegan )
  • 3 theelepels Italiaanse kruiden
  • 400 gr aardappelschijfjes
  • 75 gr plantaardige geraspte kaas
  • zout & peper

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200° graden.


  2. Snijd de ui fijn en snijd de groenten in kleine stukjes. Verhit olie in de pan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de groenten en 2 tl Italiaanse kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper.


  3. Verhit in een andere pan ook wat olie en bak hier de (vegan) shoarma in. Breng op smaak met peper en zout.


  4. Voeg de kerstomaten uit blik toe aan de groenten.


  5. Verdeel het kerstomatenmengsel over de bodem van de ovenschaal.


  6. Hier overheen verdeel je de vega shoarma en vervolgens de aardappelschijfjes, geraspte kaas en nog 1 tl Italiaanse kruiden.


  7. Zet in de oven voor 35-40 minuten.