Aardappelschotel met groenten en (vegan) shoarma

Een heerlijke lactosevrije ovenschotel met aardappel, verse groenten en (vegan) shoarma. Weinig voorbereiding en dan lekker in de oven.

Hoofdgerecht 15 min + 35 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200° graden.

  2. Snijd de ui fijn en snijd de groenten in kleine stukjes. Verhit olie in de pan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de groenten en 2 tl Italiaanse kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Verhit in een andere pan ook wat olie en bak hier de (vegan) shoarma in. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Voeg de kerstomaten uit blik toe aan de groenten.

  5. Verdeel het kerstomatenmengsel over de bodem van de ovenschaal.

  6. Hier overheen verdeel je de vega shoarma en vervolgens de aardappelschijfjes, geraspte kaas en nog 1 tl Italiaanse kruiden.

  7. Zet in de oven voor 35-40 minuten.

Heeft het gesmaakt?
145 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.