Aardappelschotel met groenten en (vegan) shoarma
Een heerlijke lactosevrije ovenschotel met aardappel, verse groenten en (vegan) shoarma. Weinig voorbereiding en dan lekker in de oven.
15 M + 35 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
Scheutje olijfolie
-
1 aubergine
-
1 courgette
-
1 zoete punt paprika
-
1 kleine rode ui
-
400 gr kerstomaten uit blik
-
350 gr shoarma ( vegan )
-
3 theelepels Italiaanse kruiden
-
400 gr aardappelschijfjes
-
75 gr plantaardige geraspte kaas
-
zout & peper
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de heteluchtoven voor op 200Ā° graden.
-
Snijd de ui fijn en snijd de groenten in kleine stukjes. Verhit olie in de pan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de groenten en 2 tl Italiaanse kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper.
-
Verhit in een andere pan ook wat olie en bak hier de (vegan) shoarma in. Breng op smaak met peper en zout.
-
Voeg de kerstomaten uit blik toe aan de groenten.
-
Verdeel het kerstomatenmengsel over de bodem van de ovenschaal.
-
Hier overheen verdeel je de vega shoarma en vervolgens de aardappelschijfjes, geraspte kaas en nog 1 tl Italiaanse kruiden.
-
Zet in de oven voor 35-40 minuten.
Heeft het gesmaakt?
152 stemmen
Ook lekker