Vegan monchou taart
Romige vegan monchou taart met kersen en speculoos bodem. Makkelijk te bereiden in 20 minuten en daarna laten opstijven.
ingrediënten
Bodem:
Vulling
Materiaal
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Smelt de boter en zet aan de kant totdat je het nodig hebt.
-
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine.
-
Meng de gesmolten boter met de koekjes.
-
Plaats bakpapier op de bodem van de springvorm en druk hier het koekjes mengsel op plat. Druk dit aan met de onderkant van een glas of lepel.
-
Zet de bodem in de koelkast in de koelkast totdat je deze weer nodig hebt.
-
Klop de plantaardige roomkaas los samen met de vanillesuiker en poedersuiker.
-
Verdeel het mengsel over de bodem.
-
Zet voor minimaal 4 uur in de koelkast.
-
Als de monchou stevig is dan kun je de springvorm eraf halen en de taart aftoppen met het vlaaifruit kersen.
-
Tip: Kies een vegan variant van de speculooskoekjes. Ik gebruikte de Lotus koekjes.

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.