
Vegan monchou taart
Romige vegan monchou taart met kersen en speculoos bodem. Makkelijk te bereiden in 20 minuten en daarna laten opstijven.
20 M + 4 U opstijftijd
Ingrediƫnten: Vegan monchou taart
Voor personen
Bodem:
-
90 gr plantaardige boter
-
215 gr speculoos koekjes
Vulling
-
500 gr plantaardige roomkaas
-
8 gr vanillesuiker
-
80 gr poedersuiker
-
1 blik vlaaifruit kersen
Materiaal
-
Springvorm 18 cm
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Vegan monchou taart
-
Smelt de boter en zet aan de kant totdat je het nodig hebt.
-
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine.
-
Meng de gesmolten boter met de koekjes.
-
Plaats bakpapier op de bodem van de springvorm en druk hier het koekjes mengsel op plat. Druk dit aan met de onderkant van een glas of lepel.
-
Zet de bodem in de koelkast in de koelkast totdat je deze weer nodig hebt.
-
Klop de plantaardige roomkaas los samen met de vanillesuiker en poedersuiker.
-
Verdeel het mengsel over de bodem.
-
Zet voor minimaal 4 uur in de koelkast.
-
Als de monchou stevig is dan kun je de springvorm eraf halen en de taart aftoppen met het vlaaifruit kersen.
-
Tip: Kies een vegan variant van de speculooskoekjes. Ik gebruikte de Lotus koekjes.
Heeft het gesmaakt?
51 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 405
- vet 25 gr
- verzadigd vet 10 gr
- koolhydraten 42 gr
- w.v. suikers 25 gr
- vezels 1.5 gr
- eiwit 3 gr
- zout 0.3 gr
Ook lekker