Vegan monchou taart

Romige vegan monchou taart met kersen en speculoos bodem. Makkelijk te bereiden in 20 minuten en daarna laten opstijven.

Bakrecept 20 min + 4 uur opstijftijd

ingrediënten

voor 8 personen

Bodem:

Vulling

Materiaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Smelt de boter en zet aan de kant totdat je het nodig hebt.

  2. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine.

  3. Meng de gesmolten boter met de koekjes.

  4. Plaats bakpapier op de bodem van de springvorm en druk hier het koekjes mengsel op plat. Druk dit aan met de onderkant van een glas of lepel.

  5. Zet de bodem in de koelkast in de koelkast totdat je deze weer nodig hebt.

  6. Klop de plantaardige roomkaas los samen met de vanillesuiker en poedersuiker.

  7. Verdeel het mengsel over de bodem.

  8. Zet voor minimaal 4 uur in de koelkast.

  9. Als de monchou stevig is dan kun je de springvorm eraf halen en de taart aftoppen met het vlaaifruit kersen.

  10. Tip: Kies een vegan variant van de speculooskoekjes. Ik gebruikte de Lotus koekjes.

Heeft het gesmaakt?
46 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.